Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest śmoc

Pozdrawiam.

Skomentuj

Dawałeś pomarańczowe ledy czy czerwone ??

Skomentuj

Pomarańczowe.
        Pozdrawiam.
        Last edited by lokiec3; 04.02.2014, 10:36.

Skomentuj

To teraz moje hajendy, do końcówki PCB sprawdzone/poprawione, zasilacz testuje się na razie, może zasłuży na PCB, 2x80V pod obciążeniem i strach do tego podchodzić...
          Musiałem zwiększyć deadtime, bo przy tym napięciu już prąd spoczynkowy był za duży.

40V/div, 0.5us/div

Skomentuj

ampli
            Wreszcie cos ciekawego sie dzieje.
            Jak bedziesz potrzebowal to mam kilka nie moich przetwornic w zandrzu do przetestowania.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Dzięki, ciekawa propozycja.

Swoją drogą tak długo się nie pojawiało, bo kompletowałem części, teraz wiem, że pewne rzeczy bym zmienił, jak choćby zastosował dedykowane mosfety, dławik nie wiem czy nie dać na większym rdzeniu o mniejszym AL, choć jak nie dymi, to chyba jeszcze ok...

Skomentuj

Jeszcze w budowanie na ekranie.. ale już tylko kroki od mety... a potem to tylko nowy temat

Skomentuj

Co tak prześwituje pomiędzy frontem a boczkiem, gołe drewno ? Trochę to psuje odbiór wizualny. Reszta spoko :)

Skomentuj

Malnij to drewno na czarno :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                      Co tak prześwituje pomiędzy frontem a boczkiem, gołe drewno ? Trochę to psuje odbiór wizualny. Reszta spoko
                      Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                      Malnij to drewno na czarno
                      Nie było by DIY bez "baboli" machnąłem się przy wymiarze o 2mm i wyszło ciut więcej niż front... będzie pomalowane. O 1 w nocy nie chciałem farby wyciagać czarny marker styknie czy czerwonym zamaskować ??
                      Last edited by ploter; 05.02.2014, 09:50.

Skomentuj

zależy jaki czerwony, jak odcień taki sam co fornir to jak najbardziej, czarny znowu może się wyróżniać. No chyba że górna blacha jest czarna - po zdjęciu ciężko mi ocenić czy to goła blacha czy malowana na czarno :)

Ps. nie myślałeś o stozkowych wpuszczanych śrubach na górny panel ?

Skomentuj

Góra jest z nierdzewki kolor srebrny a śruby bedą imbusowe (stożkowe nie bardzo bo tylko 1.5mm grubości)

Skomentuj

Nic nie stoi na przeszkodzie przy 1.5mm nawet do cieńszych są stosowane, tylko że przy takiej grubości by trzeba dać M3 maksymalnie i ze 3szt na stronę zamiast teraz dwóch żeby to się kupy trzymało.

Skomentuj

Jedna końcówka uruchomiona. Oczywiście spaliłem dwa małe trany i jeden rez, ale poszło. Offset ok 1-3mV. Prąd spoczynkowy ustawiony po 10 min 100 mA.
                              Z drugą jest problem. Różnica jakieś 12 V brak reakcji na regulację prądu spoczynkowego. Bierze dość dużo. Jeszcze dziś powalczę z pół godziny. Dalsza walka jutro.
                              Pozdrawiam.

Skomentuj

Która wersja ładniejsza ??

Skomentuj

druga

Skomentuj

No to jest 1:1 dlatego powstana chyba dwie wersje

Skomentuj

Czy ja dobrze widzę że tranzystory są przykręcone stożkowymi śrubami ???

Skomentuj

Dobrze chyba widzisz .... ja przez okulary też widzę że tu chyba są stożki.....

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta

Czy ja dobrze widzę że tranzystory są przykręcone stożkowymi śrubami ???
                                          Innych nie mieli w sklepie.
                                          Pozdrawiam.

---------- Post dodany 07.02.2014 o 11:26 ---------- Poprzedni post 06.02.2014 o 21:18 ----------

https://diyaudio.pl/i/22739/esw4ki4w...1391768626.jpg

Druga końcówka odpalona. Jeden zimny lut na diodzie psuł całą robotę. Pomimo dokładnego sprawdzania jednak prawdopodobieństwo błędu montażowego jest duże. Po powrocie z nart, podłączam do kolumn (na razie starych).
                                          Pozdrawiam.
                                          Last edited by lokiec3; 07.02.2014, 11:49.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X