Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
    I jak spawany cyrkiel? Wygląda na to że jednak ma ugięcie.
    Sprawny choc tak jak pisalem wczesniej minimalnie za ciasny. Nie do konca wyszedl tak jak tego chcialem;/ Spawany jednak migomatem. Najpierw punkty pozniej po dlugosci. Po frezowaniu wymiar wyszedl idealnie. Tylko przy tej frezarce trzeba ciagle trzymac wlacznik.... ;/

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    O kurde, ciekawe ile to wazy? To juz troche przerost formy nad trescia :P
    Lekko ponad 1kg. Czy przerost to nie wiem. Moge nagrac film, w ktorym wloze frezarke do cyrkla i pokazac ze nie ma mozliwosci nawet o 0,5mm aby mi frez gdzies uciekl.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Pręty/prowadnice sa tez stalowe?
    Nie wyginaja sie przy takiej wadze
    Tak stalowe. Blacha 2mm. Nie ma takiej mozliwosci by sie to ugielo. Chociaz te prety sa kiepskie, no ale 1.6zł mnie skusiło

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    I tak najważniejsza jest stabilność prętów
    No wlasnie nie w moim cyrklu. Nawet całkowicie bez nich dało by sie frezowac bez zadnego przesuniecia. Chyba faktycznie musze film nagrac

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    U mnie np na stopie od Pawła alu pręty sie wyginaja
    Nie wyobrazam sobie aby w cyrklu Pawła nie było mocowania pretow na koncu. Przynajmniej dla mnie bo dopiero sie ucze frezowac

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    wypoleruj stope na lustro, bo bedziesz plakal jak porysujesz fornir w docelowej konstrukcji
    Chlopaki nie placza Ta sprawe musze jednak przemyslec bo mam zamiar sobie termostransferem zrobic miarke na stopie i zalakierowac to. Kwestia tylko czy to sie nie zetrze? Poza tym Pogromco daj mi chociaz chwilke aby góra wyschła

Skomentuj

Spoko luz, ale lakier i tak sie wytrze na spodzie :) Stad lepsza opcja to dobra nierdzewka lub cyrkiel ze sklejki.
      Fajna robota, ale finalnie i tak nie wyobrazam sobie przyjemniej i dokladnej pracy z takim cyrklem, jego budowa jest po prostu nienajlepsza, ale to juz pisalem niewiele razy.

Skomentuj

Fornirowanie skończone. Jutro, w sobotę i w niedzielę lakierowanko:

Tak się kończy nieumiejętne krawędziowanie forniru i niesprawdzenie czy liście przylegają do siebie

Na szczęście to strona suba, której oglądał nie będę
        Last edited by gooralesko; 01.05.2014, 15:45.

Skomentuj

Glosnikiem w dół?

Skomentuj

Skąd to przypuszczenie? Nie widziałeś wcześniejszych zdjęć subostolika?

Skomentuj

dlaczego b-r w takim miejscu? niekoniecznie dobrze to wyglada
              i ja bym jednak dal maskownice na glosnik - predzej czy pozniej ktos lub cos uszkodzi glosnik :/

Skomentuj

Paweł głośnika pilnuję jak oka. Nie pozwalam nikomu kłaść nóg obok głośnika pomimo iż pokusa jest duża. Wylot BR jest podfrezowany i będzie w tym miejscu przyklejona maskownica. A na głośnik myślałem zrobić kiedyś ochronę w postaci zaokrąglonych 3, 4 prętów ale poległem gdy próbowałęm wymyślić dyskretne mocowanie ich w obudowie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                  ale poległem gdy próbowałęm wymyślić dyskretne mocowanie ich w obudowie
                  na wcisk w otwory
                  ale takie prety nadal slabo chronia

trzeba by poszukac siatki hexagonalne

Skomentuj

Tak się kończy nieumiejętne krawędziowanie forniru i niesprawdzenie czy liście przylegają do siebie
                    jak przyklejałeś każdy liść oddzielnie to i tak moim zdanem to nienajgorzej wyszło. Fajnie że w końcu ktoś grzebie w naturalnym fornirze.

Skomentuj

Każdy oddzielnie. Kiedyś dałem się namówić na krawędziowanie w firmie sprzedającej forniry i połączenie kawałków forniru taśmą przed położeniem ich. Nigdy więcej, tak mam pofornirowane pierwsze kolumny i są dosyć duże szpary. Szczególnie na długich odcinkach. Od tamtego czasu liście łączę osobno i krawędziuję samemu. na drugim zdjęciu w poście 15323 jest pokazane jak to wyszło.

Skomentuj

Jak temet skreca w kierunku subikow to tez cos wkleje.
                        Cewka nawinieta sporym drutem wiec bedzie mozna ja dobrze karmic.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Ładny Seasik. 10 cali?

Skomentuj

Tak to jest dycha od seasa, bardzo ladnie zrobiona, niestety nie dla mnie ale dla kolegi.
                            Jeszcze nigdy sie na zadnym seasie nie przejechalem wiec bedzie dobrze.

Skomentuj

mnie to wyglądan na Seas D1001-04 L26ROY , niezła pompka :)

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                Jak temet skreca w kierunku subikow to tez cos wkleje.
                                Cewka nawinieta sporym drutem wiec bedzie mozna ja dobrze karmic.
                                Bedziesz mega zadowolony
                                Moge zagwarantować

Cwiczylem samochodowa wersje lotus by seas 250/1
                                Jeden z mojej top listy

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                                mnie to wyglądan na Seas D1001-04 L26ROY , niezła pompka
                                Z pompka nie ma on nic wspólnego
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dokladnie L26R04Y ten z mniejszym vasem.
                                  Jeszcze jedno - potrzebny bedzie do tego jakis piec samochodowy, jak by ktos cos wiedzial to prosze dac znac.
                                  Dzieki

Skomentuj

Budżet?

Skomentuj

Budzet okolo 200-300 eur

Skomentuj

Na szczęście to strona suba, której oglądał nie będę

jak sie powinno prawidlowo dociac krawedzie forniru zeby jedna czesc zazebila sie z druga cześcia liscia??

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                          Budzet okolo 200-300 eur
                                          W okolicach 300E warto poszukać DLS'a A6 - mój faworyt jeśli chodzi o sekcję basową :thumbsup:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X