Ja mam na sprzedaz AS F2-500
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaCewka nawinieta sporym drutem wiec bedzie mozna ja dobrze karmic.kto chce wykopie sobie relację
Oczywiście nie same (choć większość ludzi twierdzi że głosnik sam z siebie się "przepalił " i nie przyznają się ze słoń im na ucho ,,,,
Rekordem był głosnik z cewką 168mm średnicy nawiniętą płaskownikiem 0,9X0,4mm obustronnie po jednej warstwie na odlewie alu . Cewka oddawała do otoczenia ponad 2kW a i tę klient zdymił i to 2 krotnie
W domu raczej Borysowi nie grozi zabicie tego głośnika ale chciałem tylko wskazać że grubość drutu tutaj nie ma nic do rzeczy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postajak sie powinno prawidlowo dociac krawedzie forniru zeby jedna czesc zazebila sie z druga cześcia liscia??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postajak sie powinno prawidlowo dociac krawedzie forniru zeby jedna czesc zazebila sie z druga cześcia liscia
Lub
- przyciąć fornir nożykiem ogólnodostępnym (chyba że masz specjalny do forniru) przy listwie. Modyfikowane badziewia idą bez problemu, gorzej z naturalnym. Jeśli fornir ma duże usłojenia jest to dodatkowe utrudnienie, należy wtedy kilkakrotnie przejechać nożykiem trzymając go prawie na poziomo. Dla bezpieczeństwa można podkleić go od spodu taśmą papierową, zapobiega to odrywaniu pojedynczych słojów. W ten sposób odcinasz po parę mm z każdego liścia, ściskasz je za pomocą taśmy i nie ma śladu. Niestety trzeba parę liści spartolić aby to opanować :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
http://m.youtube.com/watch?v=MmIkiA1cRA8
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz posta- kupić fornir krawędziowany, dobrze
Lub
- przyciąć fornir nożykiem ogólnodostępnym (chyba że masz specjalny do forniru) przy listwie. Modyfikowane badziewia idą bez problemu, gorzej z naturalnym. Jeśli fornir ma duże usłojenia jest to dodatkowe utrudnienie, należy wtedy kilkakrotnie przejechać nożykiem trzymając go prawie na poziomo. Dla bezpieczeństwa można podkleić go od spodu taśmą papierową, zapobiega to odrywaniu pojedynczych słojów. W ten sposób odcinasz po parę mm z każdego liścia, ściskasz je za pomocą taśmy i nie ma śladu. Niestety trzeba parę liści spartolić aby to opanować :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
http://m.youtube.com/watch?v=MmIkiA1cRA8
Modyfikowany jest o wiele lepszym materiałem do wykończenia kolumn. Mnie zawsze szlak trafia jak mam naturalny kleić i obrabiać. Oprócz bardziej pracochłonnej obróbki dochodzą jeszcze problemy z bąblami, które na każdym naturalnym fornirze wychodzą. Na szczęście jest żelazko i młotek gumowyLast edited by gooralesko; 02.05.2014, 13:35.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaMnie zawsze szlak trafia jak mam naturalny kleić i obrabiać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaModyfikowany jest o wiele lepszym materiałem do wykończenia kolumn. Mnie zawsze szlak trafia jak mam naturalny kleić i obrabiać. Oprócz bardziej pracochłonnej obróbki dochodzą jeszcze problemy z bąblami, które na każdym naturalnym fornirze wychodzą. Na szczęście jest żelazko i młotek gumowy
Skomentuj
-
Ta wikol. Nie dziękuję postoję.
Bonikol GBT to dobry klej butaprenowy i bąble nie mają nic wspólnego z nim lub sposobem klejenia, bo wszystko jest robione jak religia na opakowaniu każe. Po prostu takie pizdowate forniry naturalne, całe pofalowane z "naturalnymi bąblami" dotychczas miałem na warsztacie.Last edited by gooralesko; 02.05.2014, 19:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaLuz maria. Nie mam zamiaru burzyc Ci Twojego swiata fornirowania. Jak Ci pasuje tak jak robisz to ok, rob jak chcesz :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaTa wikol. Nie dziękuję postoję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaCytat Zamieszczone przez gooralesko:
"Ta wikol. Nie dziękuję postoję."
Jedyny właściwy do drewna i fornirowania (...)
Skomentuj
Skomentuj