Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
    Nie dałbym za niego 20zł a co dopiero porównywać go z czymś 150+...
    bez przesady. jest nijaki, ale nie az tak fatalny.
    ale dla porownania podam - GDWK PC kupilem i kupie wiele razy... sc10n mialem raz i nie zamiarzem go kupowac

Skomentuj

Hehe, jak to się zmienia pogląd na "świat" gdy usłyszy się lepszy głośnik :)

Pamiętam gdy była mania na sc10n, było wiele konstrukcji na nim... a teraz co po niektórym to nawet głośniki pokroju Revelatora nie grają.

...ale charki nie grają :)

Skomentuj

Ja dziś dalej tuningowałem Philipsa FA960, podmieniłem kondy wejściowe i opampa w buforze i wzmacniacz nabrał nowego życia(wcześniej wymieniłem elektrolity przy zasilaniu pre i buforu oraz elektrolity w końcu mocy), polecam wszystkim bo za 500zł można mieć niezły i mocny klocek( waży około 16kg). Na zdjęciu ze swoim mniejszym bratem.

Last edited by dj_zibi; 27.03.2014, 20:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Pamiętam gdy była mania na sc10n, było wiele konstrukcji na nim...
          tak, pamietam to. wtedy go kupilem dla kolegi.
          ale zwroc uwage ze wtedy "flagowym" forumowym projektem bylo GDN 16 SW + sc10n ktore obecnie nie gra :/

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
            a bedzie
            lonevolf, jak będziesz kład ten fornir? W sensie w którą stronę będą szły słoje na poszczególnych ściankach i froncie. Mam do wykończenia kolumny o podobnej bryle i nie mogę się zdecydować jak ją okleić.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Na podstawie tylko i wyłącznie swoich doświadczeń z tym głośnikiem. Nie dałbym za niego 20zł a co dopiero porównywać go z czymś 150+... :) Niestety, ale ten głośnik jest tak kiepski, że wolałbym się zapożyczyć, aby kupić chociaż dx25 (bo tego miałem) albo tw22 o którym piszą tu na forum w innych wątkach.
              Ja go kupiłem dawno temu gdzie nie słyszałem nic lepszego i już wtedy byłem załamany tym głośnikiem gra fatalnie jak dla mnie więc podpisuje się obiema rękami pod opinią Dolphina.

Skomentuj

Obecnie nic z audio ale bardziej z przygotowaniem do audio

Kolekcjonuje sprzęt do pracy z MDF'em i metalem
                wiertarka, pilarka tarczowa, spawarka, nitownica, i kilka drobiazgów typu wiertła, nity, okulary, BHP itp w moim małym blaszaku....

A co do DIY to dzisiaj wyczyściłem ramę do stołu na którym będę robił DIY :) zostało pociąć kształtownik, pospawać (czytaj poduczyć się spawania) i pomalować :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                  A co do DIY to dzisiaj wyczyściłem ramę do stołu
                  Przemyśl dobrze wszystko, zaplanuj i rozrysuj a może powstanie wielofunkcyjne narzędzie i stół do dłubania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    ale dla porownania podam - GDWK PC kupilem i kupie wiele razy... sc10n mialem raz i nie zamiarzem go kupowac
                    No i właśnie tym zdaniem potwierdzasz to o czym pisałem. PC kosztuje 35zł a nowy SC10N kosztuje więcej. Druga sprawa jest taka, że nie kupię PC, bo nie mam takiej potrzeby, ale nie w tym rzecz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Przemyśl dobrze wszystko, zaplanuj i rozrysuj a może powstanie wielofunkcyjne narzędzie i stół do dłubania.
                      Nie będzie to multifunkcyjny stół tylko przenośny do lekkiego dłubania

Skomentuj

Wersja prowizoryczno - testowa wzmacniacza słuchawkowego

Skomentuj

Kolumny oklejone fornirem, tylko mam wrażenie że ta po lewej wydaje się krzywa (pasy na fornirze idą pod kontem) :(
                          Last edited by Morf3usz; 28.03.2014, 21:35.

Skomentuj

Niestety muszę Cię zmartwić... tak, jest krzywo naklejony fornir.
                            Musiałeś mieć pecha albo źle wymierzyłeś/dociąłeś.

Skomentuj

To rozstaw je jak niebieski przekazał po rogach pokoju i nikt nie zwróci najmniejszej uwagi :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Visaton VB AL dla klienta

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  To rozstaw je jak niebieski przekazał po rogach pokoju i nikt nie zwróci najmniejszej uwagi :)
                                  Niestety, ale jestem estetą i jakoś mi to spokoju nie daje:lol:
                                  Chyba zerwę i nakleję nowy fornir.

Skomentuj

Hehe pewnie jak by mariano się nie odezwał to tak by zostało
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wkrótce "konkrety"
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Morf3usz Zobacz posta
                                        Chyba zerwę i nakleję nowy fornir.
                                        Ale to wtedy będzie problem z frezami.

Weź przestaw je miejscami (tą złą daj po prawej), rozstaw je tak jak by miały już stać i zegnij frontami do środka. Sprawdź czy będzie mocno widać.

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                        Hehe pewnie jak by mariano się nie odezwał to tak by zostało
                                        Jeśli teraz jeszcze bardziej namieszałem w głowie Morf3uszowi tym fornirem, to przepraszam :blushing:

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta

Wkrótce "konkrety"
                                          No mam tylko nadzieje, ze nie laczysz 18 exceli z wysokim od morele
                                          Bo to dwa totalnie rożne charaktery grania
                                          I totalnie do siebie nie pasuja
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X