Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Już dwa takie zrobiłem ale tylko ten doczekał się projektu finalnego. Zorganizowany jest na płytce drukowanej wg projektu traxmana. Sam trawiłem, lampy NOS, odwijałem trafo zasilające. Niestety głośnikowe pracują z niedoposowaniem - nie ten punkt pracy - zastosowałem inne niż TG5-53 (46). Aż dziw bierze, że gra to aż tak słodko. Myślałem swego czasu żeby wskoczyć na wyższy poziom i zrobić coś w oparciu o El84 w połączeniu z jakąś sterującą ale muszę to dobrze przemyśleć. Dobrany kwartet El84 to już niestety nie mały koszt, nie mówiąc już o TG PP, a ten projekcik to taki (że tak powiem) kamyczek milowy w tej jeszcze słabo tlącej się w mnie pasji do próżni.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
Szkoda tego małego odprysku przy otworze na wysokotonowy ;/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaŁadnie, jak się kleiło ?
Szkoda tego małego odprysku przy otworze na wysokotonowy ;/
Całkiem dobrze się kleiło gorzej z wygięciem było ale opanowałem sytuacje, ale już raczej daruje se takie krawędzie :drool: za dużo roboty przy tym.. miało być prosto i szybko a zawsze kur.. muszę przekombinować heh ale pierwszy raz mam styczność z czymś takim więc musicie wybaczyć te buble :biggrin:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaWitam
Posiada ktoś dokumentacje, wymiary, proporcje Avalon'ów?
Pozdr
Skomentuj
-
https://www.youtube.com/watch?v=NIjQSZ7tGQg tutaj podpatrzysz avalony, ale pewnie filmik juz znasz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaMoże być podobnego.
Chodzi mi o rozwiązania techniczne i wymiary, proporcje do 24cm frontu.
Ładne też są Megico ale tutaj jest więcej przetworników. Na trzech mało apetycznie by to wyglądało.Kawałek brystolu/kartonu i próbujesz, w koncy wychodzi coś bardzo ciekawego i tworzysz obudowy:) Najlepszy sposób bez kopiowania:) Tworzysz własny unikat:)
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaMoże nie kolumny, ale diy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaMieszkanie wyremontuj od A do Z ze szpachlowaniem...
Skomentuj
Skomentuj