Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lonevolf rewelacja

Skomentuj

Zamieszczone przez etaks Zobacz posta
      U mnie też coś drgnęło. Wybaczcie jakość zdjęć.
      Jeszcze lakier i można słuchać :)

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
      już prawie skończone jeszcze raz maznę i finito :)

Świetnie wyszło , podobnie wykonane :)
      Last edited by toopcool; 12.05.2014, 22:39.

Skomentuj

Wszytko pięknie ładnie ino dobór złego lakieru zmusił mnie do jego zeszlifowania teraz są pomalowane tym woskiem Osmo http://www.sklep.nobless.pl/wosk-twa...olysk-p-1.html i bardzo ładnie to wygląda gdyby nie parę bubli :/

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
          już prawie skończone jeszcze raz maznę i finito :)
          Jaki lakier nakładałeś ?
          BTW giąłeś ten fornir w końcu na parowym urządzeniu ?

Skomentuj

jakiś klarlack do drewna ale był strasznie miękki po wyschnięciu dlatego zdecydowałem się go zeszlifować a obecny to wosk z osmo , tak użyłem tego parownika do mycia wszytko jest opisane w toolboxie z fotami : Fornirowanie - kleje, metody docisku oraz jego łączenia. Ale etaks poleciał na samym żelazku i myślę że ładniej u niego to wyszło i prościej przede wszystkim swoja drogą mógłby się pochwalić jak to zrobił :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
              Polej woda ze szlaucha lub wiadra :)

Zobaczysz czy nie ma różnicy :)

W kropelkowaniu napewno :)
              To na pewno, ale kto leje wodą na kolumny ? ;-)

Miałem nadzieje, na wydobycie głębi większe, lepszy połysk etc Okazuje, się że dobrze wypolerowany poliuretan tego nie potrzebuje, za to na pewno ochronnie wosk będzie działał, więc nie jest tak że nic nie daje :-) Po prostu do zastosowań "meblowych" nie ma co szaleć z jakością wosku i trzeba mieć świadomość* diyaudio.pl/obrazki.html *co on da :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                To na pewno, ale kto leje wodą na kolumny ? ;-)
                Może się zdarzyć np. podczas podlewania kwiatów.

Skomentuj

Panowie rozkleiła mi się MB do 17SW

Czym to mogę skleić? Zwykły butapren wystarczy?
                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Pawel074, miałem ostatnio to samo i pokleiłem tym klejem:
                    http://www.stx.pl/klej-pu-2004.html

Skomentuj

Kurde mam ogólnie 2 nowe 17SW + 2 nowe MB tylko z różnych produkcji... ta starsza z małą kopułką się rozleciała, a nowsza seria ciągnie bez problemów...

Po 2h poszukiwań kupiłem butapren i zaaplikowałem go. Jeśli po 24h schnięcia wytrzyma max mocy 17SW to znaczy, że misja udana sukcesem :) Jeśli nie, zaaplikuje mu to co Kuba zapodał :)

Pozdrawiam
                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Juwenalia.... do jutra nie wytrzymał... jak będę w 100% ogarniał może go ogarnę tak jak się należy... po 4h napir**** jak złoto.... ale chyba się rozsypię....

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                          Świetnie wyszło , podobnie wykonane
                          Fakt, trochę podobne wizualnie te nasze projekty. U mnie praca stanęła prawie 3 tygodnie temu na lakierowaniu i pewnie jeszcze trochę postoi niestety.

Skomentuj

Heh mam nadzieje ze sa jeszcze tacy co nie maja dosyc.
                            Kolejny wynalazek na tapecie. Ci co pamietaja kultowego pioneera a-400 pewnie beda zadowoleni.
                            Wzmacniacz ma podobna topologie ale dosc mocno zmodyfikowana.
                            Stopien wejsciowy (12 tranzystorow) zamontowoany jest pomiedzy niesymetrycznym lustrem pradowym, bazy lustra nie sa wpiete w VAS tylko od strony wejsciowki (oszczedzamy jeden tranzystor, i zyskujemy 0.6V). Samo serce do diamentowy bufor tak jak w BG3. Prawa czesc lustra pradowego (nie wiem czy mozna go tak jeszcze nazwac) stanowi kaskade stopnia napieciowego (na plytce jest naraze na dole zenerka i na gorze dwa ledy tak zeby pokazac jak to mozna zrobic). Kompensacja narazie jest jednym kondkiem do masy (a jak nie to trzeba bedzie przerobic na kondki Millera, tak z 22p). W samym symulatorze wzmacniacz jest wariat i ma ladny rozklad harmonicznych, uwidzi sie jak to wyjdzie w praniu.
                            Tranzystory wyjsciowe 2sc5200/2sa1943 wystaja tylko 5-7mm poza obrys plyki, a tranzystory w troche mniejszej obudowie (100W toshiby) licuja sie idealnie z plytka, takze nic nie wystaje. Plytka jest nadziubdziana bo moje obudowy toleruja tylko 60mm wysokosci.
                            ufff.. dosc

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie wiem czy dawać do gotowych

Skomentuj

Duża skrzynka na jl-a

Skomentuj

Jak jest montowany?
                                  Śruby od środka?
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Panowie przy takim ułożeniu pochyłych ścianek(45*) gdzie dać gąbkę czopową ?

Skrzynki do WM.STX.4.1.100.8 5l br okrągły z przodu zaraz pod wm-em

Skomentuj

na rancie jest alu pierscien zatrzask pod nim dociskajacy pierscien membrane do kosza a pod membrana otwory na 12 wkretow

Skomentuj

Dan bo to 12"
                                        Tylko one lepiej graja w br
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Powoli wracam do "zabawy"
                                          Last edited by Q; 15.05.2014, 10:59.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X