Z tego co wiem to powinno być 6 mm gdy masz gniazdo z uziemieniem i 8 mm dla gniazda bez uziemienia. Tak mi kiedyś irek napisał jak robiłem softstart.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaQ, tam jest coś w stylu ADUM4160?
Zamieszczone przez taz Zobacz postaPrzerobisz ten fragment płytki i będzie ok. Dość blisko masz tam też otwory pod dystanse, nie przeocz tego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPytam czy takową ma, bo jak by miał to by mógł ją wypiąć i by miał więcej góry, więcej detali.
Na 9950 nic takiego nie maJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNa 9950 nic takiego nie ma
Ostatni wykres: http://diyaudio.pl/showthread.php/22...t-by-raven1985
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPopatrz na temat i o xavianach a dowiesz sie dlaczego zagrały tak fajnie
Tyle że w Xavianach siedzą Revelatory a nie Ushery
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaw Xavianach siedzą Revelatory a nie Ushery
bardziej takie Baby Revelator
Skomentuj
-
Głośnik zawsze głośniej gra na osi, stąd to wrażenie "gorszego" dźwięku pod kątem.
Zwrotka byla robiona na pomiarach w budzie pochylonej i RN jest sensowny, z resztą stereofonia tez wiec zgranie z grubsza tez.
Co sugerowalem Marian, to zebys sluchając zwrocil uwage, bo wyprostowanie wysokotonowki jakims ladnym dystansem moze nie byc jakies bardzo skomplikowane, ma szanse wygladac ladnie albo chociaz poprawnie a zysk ihmo spory. Moze zdecydujesz ze warto. Jeszcze pytanie za 100 punktow, z jakiej wysokosci bedziesz sluchal.
Sorry za literowki ale nie znosze pisac na telefonie.Last edited by Micwoj; 24.06.2014, 08:26.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postawyprostowanie wysokotonowki jakims ladnym dystansem moze nie byc jakies bardzo skomplikowane, ma szanse wygladac ladnie albo chociaz poprawnie a zysk ihmo spory.Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaJeszcze pytanie za 100 punktow, z jakiej wysokosci bedziesz sluchal.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz posta
Pierwsze przymiarki do maskownicy :-)
Jaki sposób mocowania ? kołki od zwykłej maskownicy ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaOtworki będziesz robił ręcznie czy też na CNC ?
Jaki sposób mocowania ? kołki od zwykłej maskownicy ?
Mocowanie na zwykłe kołki (w kolumnach są otwory w które wkleję plastikową rurkę dla ochrony lakieru).
Skomentuj
-
Zatem czym to wycinałeś ?
Ja też myślałem o takiej maskownicy, ale wydaje mi się że do takich małych monitorów taka ramka będzie za ciężka i zepsuje ogólny wygląd monitorów. Jakby ją zrobić z cienkiego pręta byłoby chyba lepiej ale trzeba zobaczyć najpierw jak wyjdzie na tym, będziesz to malował na czarno ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaZatem czym to wycinałeś ?
Ja też myślałem o takiej maskownicy, ale wydaje mi się że do takich małych monitorów taka ramka będzie za ciężka i zepsuje ogólny wygląd monitorów. Jakby ją zrobić z cienkiego pręta byłoby chyba lepiej ale trzeba zobaczyć najpierw jak wyjdzie na tym, będziesz to malował na czarno ?
Malowane będzie na czarno oczywiście.
W oryginałach efektu nie psuje ;-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaZ samą płytką audio Raven'a sobie zaszalałem, a co - LM49990 jako bufory.
Nic nie skopałem ?
Smaka mi zrobiłeś .
Za pamięci :
C7- 47p
C12 - 470p
C36 - 470p
C40, C32 - 68p
WIMA FKP2 najlepiej
Ja wstępnie odpaliłem mojego potwora :)
Skomentuj
Skomentuj