Czy 1mm czy 3mm, to nie ma znaczenia.
Tym bardziej potwierdza to moje podejrzenia. Niskiej jakości sprzęt. Podejrzewam, że ręczna przęsiawko-zabawka.
Jak się wie gdzie patrzeć, to nie jest potrzebna duża rozdzielczość.
Może podpowiem, schowek, wytłoczenie nad śrubami. Prześwit.
Symetryczne elementy, nie jestem pewien skąd. Totalny prześwit.
Dolna osłona kolumny kierowniczej, prześwit.
nie mam pojecia czym to jest spowodowane, ale zapewniam ze jest to zrobione dobrze
Wiecie co,
Ja mam taki zestaw na górze, ja mam kolumny z pochyleniem i żałuję. Zejście z osi głośnika bardzo słychać w detalach. Sprawdź czy na pewno takie chcesz.
Jak na razie grają na kombinowanej zwrotnicy.
Gra to lepiej niż z prostą ścianką.
A co do braku detali... hmmm, u mnie gra właśnie lepiej z pochyloną.
Sam sobie marian zaprzeczasz... :) oddaj to na pomiary i bedzie wszystko na miejscu z okreslonym pochyleniem dla danej filtracji, bo takie gadanie ze gra lepiej na pochylonej sciance a zwrota kombinowana nie trzyma sie kupy...
Od Lusztiego, z moimi przeróbkami. Niestety Luszti się nie zgodził na publikowanie...
Ale tak czy inaczej chodzi mi o samą górę gdzie zwrotka już nie działa. Moim zdaniem jest spora różnica pomiędzy słuchaniem tego ushera na wprost i pod kątem. Sporo detali ucieka.
oddaj to na pomiary i bedzie wszystko na miejscu z okreslonym pochyleniem dla danej filtracji, bo takie gadanie ze gra lepiej na pochylonej sciance a zwrota kombinowana nie trzyma sie kupy...
Cofnij się kilka moich postów wstecz i przeczytaj dokładniej.
Marian, przeczytalem juz nie raz o tym ze oddasz to komus na pomiary, ale po co dopisywac ideologie o ktorej nie masz pojecia i nie wiesz skad to wychodzi? Projekt moze byc fajny, ale skup sie na faktach i tylko te przedstawiaj bo pisanie bajek znowu na dobre nie wyjdzie i zaczna sie slowne przepychanki 'kto co mial na mysli'
po co dopisywac ideologie o ktorej nie masz pojecia i nie wiesz skad to wychodzi?
Pochylenie ścianki - zgranie czasowe/fazowe
Prawdopodobnie to uzyskałem na tej kombinowanej zwrotnicy, dlatego gra to lepiej niż z frontem prostym.
Po prostu napisałem jak jest.
Pewnie tak, ale jak sobie siadam specjalnie żeby posłuchać muzyki, to trochę mnie to razi.
To teraz ustaw mikrofon na wprost i zrób pomiar charakterystyki, będziesz wiedział dlaczego jest "więcej detali".
To tak jak z tą pułapką, po jej odpięciu mamy więcej góry, co za tym idzie "więcej detali"... tyle że charakterystyka już nie jest tak płaska.
Nic nie uzyskales marian, nie wiesz jakie zmiany to wprowadzilo skoro nie wiesz nawet jak faza przebiega.
Za to Ty wiesz, bez pomiarów i na odległość bez odsłuchu :)
Spoko, wydaje mi się tylko że lepiej gra... może to z racji tego że noc się teraz wydłuża
Po za tym, Micwoj ma pochyloną ściankę a Luszti robił mu zwrotnice.
Niech Micwoj pokaże pomiar, wszystko się wyjaśni czy pochylona ścianka to dobry pomysł, czy mamy tam zgranie fazowe.
Moim zdaniem jest spora różnica pomiędzy słuchaniem tego ushera na wprost i pod kątem. Sporo detali ucieka.
Pochylenia działa jak filtr obniżający górę . Trzeba to w zwrotce skorygować nie przyciszając za bardzo wysokiego pasma .
Np. dodając niewielką cewkę szeregowo z rezystorem l-pada .
Jak pogłośnisz wysokie to na każdej będziesz miał takie wrażenie.
Jak Ci mało wysokich to zmniejsz 2 rezystor na wysokich (ten przed wysokotonówką zaraz ).
Patrząc na projekt sterownika Taz'a, trochę się zainspirowałem...
Powoli zaczynam uczyć się programowania. Na początek, będzie zabawa z impulsatorem i sterowaniem przekaźnikami :)
Skomentuj