Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
2x Izolant + 5 warstw podkładu poliestrowego. Fornir to "Drzewo Tygrysie Flader" z CDO. A na monitorach Heban Makasar.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz postaTrol. - te duże kolumny to co za projekt?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPoloz na to chociaz jakis poliuretan z walka Chyba, ze masz zamiar to jeszcze kiedys fornirowac.
Prędzej sprzedam same głośniki niż całe kolumny... nie na tych głośnikach, dlatego między innymi ich nie wykończę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaOgólnie robisz tak samo jak na warstwie z miedzą tylko pamiętaj mirror kliknąć w eagle, nie wiem jak gavron04 ale ja jeszcze psikam to lakierem,- błyska sie ładnie i łapie kontrastLast edited by gavron04; 05.11.2014, 06:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Trol. Zobacz postarok później: :lol:
2x Izolant + 5 warstw podkładu poliestrowego. Fornir to "Drzewo Tygrysie Flader" z CDO. A na monitorach Heban Makasar.
Jak skończysz, to będę musiał podjechać :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postahttp://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi
Trol. - jak to gra? Na czym tego słuchasz? W jakim pokoju?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postagavron04
Ale fajowska plytka. Ja nawet nie wiedzialem ze mozna tak opis naprasowac, musze przetestowac.Opisowka na jedna PCB to maks 7-10min/1szt :) (Pamietaj, zeby zastosowac papier kredowy o maks gramaturze 90g (ja uzywam papieru z "polyskiem")
No i ja uzywam przerobionego laminatora, ze wieksze plytki np BG9 przepuszcze 5-6 razy i juz mam. Przy opisowce jesli sie bedziesz bawic zelazkiem to musisz uwazac, zeby grzac wszystko tak samo, inaczej moga napisy byc pogrubione w paru miejscach
(do moderatorow - przepraszam za brak pl znakow, ale laptopa mam w serwisie od tygodnia (jest na gwarancji, a dysk padl, a teraz uzywam starego hp nx9020 bez dysku z zamontowanym parted magic live na CD i nie mam pelnej klawiatury, chyba, ze gdzies w ustawieniach znajde) EDIT > już znalazłem, następny post będzie z pl znakami :)Last edited by gavron04; 05.11.2014, 09:36.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Poczekaj jeszcze tydzień.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta(Pamietaj, zeby zastosowac papier kredowy o maks gramaturze 90g (ja uzywam papieru z "polyskiem")Last edited by jaman7; 05.11.2014, 12:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaman7 Zobacz postaczyli cienki papier, a nie masz przypadkiem efektu bąbli po wystygnięciu prasowanki w miejscach wolnych od tonera, zauważyłem im cieńszy papier tym większą ma tendencje do bąbli co przekłada się na zniszczeniu tonera w okolicach bąbli, szczególnie jak są wąskie ścieżki <0,4mm .
(wycinanie pcb > szlifowanie papierem wodnym 600 > odtłuszczanie nitrem > wycianie mozaiki > ułożenie na pcb > termotransfer (5-6razy przejeżdża pod różnym kątem) > odkładam na 10s na blat, żeby troszę płytka ostygła > wrzucam do ciepłej/zimnej wody z płynem do naczyń > po 5min papier cały sam odchodzi > idę pod kran jeśli są małe ścieżki tj poniżej 16milsów np 3 obok siebie lub atmega w smd to gąbką z płynem delikatnie czyszczę (tak tak, wiem nt octu, ale nie lubie tego zapachu) > wrzucam do wytrawiarki (wcześniej wiercę jedną dziurkę, żeby kawałek żyły od kabla alarmowego założyć > po wytrawieniu wyciągam pcb, wycieram papierem kuchennym > nitro > cynowanie stopem lichtenberga (proces/opis cynowania tą metodą znajdziecie na elektrodzie > po cynowaniu wiercę otwory > lekki szlif papierem wodnym 600 po stronie opisowej > nitro > termotransfer z opisówką (proces taki sam jak przy ścieżkach)Last edited by gavron04; 05.11.2014, 12:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaWieksze zaklocenia jednak sciaga kabel sygnalowy, ale to wiem. Nie wiem tylko dalej dlaczego slychac brum trafo w glosnikach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaŚwietny efekt :) Już psychicznie nastawiłeś się na szlifowanie?
Jak skończysz, to będę musiał podjechać :)pierwsza warstwa nie do końca się rozlała i wyszła trochę skórka pomarańcza
przy kolejnych już nie żałowałem materiału
W kilku miejscach pojawiły się małe kratery najczęściej na łączeniach forniru na szpachli i pęknięcia forniru nie do końca zalało, ale myślę, że doszlifuje
Kolejnym razem już będę wiedział na co zwrócić szczególną uwagę, fornir mysi być przygotowany na 200% bez żadnych najdrobniejszych skaz. Na modifiku pracuje się bardzo przyjemnie, przeleciałem tylko delikatnie szlifierką przed malowaniem, po też wygląda, że będzie mniej szlifowania, naturalny wymaga o wiele więcej pracy.
Wpadaj śmiało tym bardziej, że niedługo powinna ruszyć e-450 (jeśli nie puści dyma), brakuje mi tylko softu i kilku pierdół.
Na którym 'biegu' szlifowałeś? Próbowałem na 2 z delikatnym naciskiem.
Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz postaTrol. - jak to gra? Na czym tego słuchasz? W jakim pokoju?
Ale pierwsze co się rzuca w uszy to bass AWX gra tutaj naprawdę potężnie, czasami mnie denerwuje SESAS trochę kłuje w uszy ale to się zdarza bardzo rzadko.
Na razie napędza je Uniamp, niedługo będzie klon accu e-450, mam nadzieje, że je troszkę potrzyma za pysk :) uni daje rade ale wydaje mi się, że to jeszcze nie jest to:)
Grają w ok. 18m2, to troszkę za mało na takie kolumny.Last edited by Trol.; 05.11.2014, 20:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaWpadaj śmiało tym bardziej, że niedługo powinna ruszyć e-450 (jeśli nie puści dyma), brakuje mi tylko softu i kilku pierdół.
Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaNa którym 'biegu' szlifowałeś? Próbowałem na 2 z delikatnym naciskiem.
Skomentuj
-
Nie na temat...
Skomentuj
Skomentuj