Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitorki zrobione, czekają na sobotę

Skomentuj

Poloz na to chociaz jakis poliuretan z walka :) Chyba, ze masz zamiar to jeszcze kiedys fornirowac.

Skomentuj

gavron04
        Ale fajowska plytka. Ja nawet nie wiedzialem ze mozna tak opis naprasowac, musze przetestowac.
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
          rok później: :lol:

2x Izolant + 5 warstw podkładu poliestrowego. Fornir to "Drzewo Tygrysie Flader" z CDO. A na monitorach Heban Makasar.

Skomentuj

Ogólnie robisz tak samo jak na warstwie z miedzą tylko pamiętaj mirror kliknąć w eagle, nie wiem jak gavron04 ale ja jeszcze psikam to lakierem,- błyska sie ładnie i łapie kontrast :)

Skomentuj

Trol. - te duże kolumny to co za projekt?

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
                Trol. - te duże kolumny to co za projekt?
                http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Poloz na to chociaz jakis poliuretan z walka Chyba, ze masz zamiar to jeszcze kiedys fornirowac.
                Nie mam zamiaru.
                Prędzej sprzedam same głośniki niż całe kolumny... nie na tych głośnikach, dlatego między innymi ich nie wykończę.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                  Ogólnie robisz tak samo jak na warstwie z miedzą tylko pamiętaj mirror kliknąć w eagle, nie wiem jak gavron04 ale ja jeszcze psikam to lakierem,- błyska sie ładnie i łapie kontrast
                  Kolega zaznaczył, że chodzi mu o białą warstwe a nie o opisowke. Chyba, że sie pomylił i chodziło mu o opisowke (nadruk elementów- to tak samo jak ze ścieżkami, 5x przez laminator, później gąbka z plynem dokładnie przemyc i jest. Ja nie lakieruje, wole matowe. (wybaczcie za brak PL znaków -tel)
                  Last edited by gavron04; 05.11.2014, 06:57.
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

rok później: :lol:

2x Izolant + 5 warstw podkładu poliestrowego. Fornir to "Drzewo Tygrysie Flader" z CDO. A na monitorach Heban Makasar.
                    Świetny efekt :) Już psychicznie nastawiłeś się na szlifowanie?
                    Jak skończysz, to będę musiał podjechać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi
                      Dzięki.

Trol. - jak to gra? Na czym tego słuchasz? W jakim pokoju?

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                        gavron04
                        Ale fajowska plytka. Ja nawet nie wiedzialem ze mozna tak opis naprasowac, musze przetestowac.
                        Dzieki :) Ale wiercenie tylu otworow juz nie jest tak przyjemne (4 komplet stereo BG9) Opisowka na jedna PCB to maks 7-10min/1szt :) (Pamietaj, zeby zastosowac papier kredowy o maks gramaturze 90g (ja uzywam papieru z "polyskiem")

No i ja uzywam przerobionego laminatora, ze wieksze plytki np BG9 przepuszcze 5-6 razy i juz mam. Przy opisowce jesli sie bedziesz bawic zelazkiem to musisz uwazac, zeby grzac wszystko tak samo, inaczej moga napisy byc pogrubione w paru miejscach

(do moderatorow - przepraszam za brak pl znakow, ale laptopa mam w serwisie od tygodnia (jest na gwarancji, a dysk padl, a teraz uzywam starego hp nx9020 bez dysku z zamontowanym parted magic live na CD i nie mam pelnej klawiatury, chyba, ze gdzies w ustawieniach znajde) EDIT > już znalazłem, następny post będzie z pl znakami :)
                        Last edited by gavron04; 05.11.2014, 09:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Poczekaj jeszcze tydzień.
                          W takim razie i ja czekam, leży mi jeszcze jeden komplet 27tbfcg i myślałem czy by go nie ożenić z tym niskośredniakiem

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                            (Pamietaj, zeby zastosowac papier kredowy o maks gramaturze 90g (ja uzywam papieru z "polyskiem")
                            czyli cienki papier, a nie masz przypadkiem efektu bąbli po wystygnięciu prasowanki w miejscach wolnych od tonera, zauważyłem im cieńszy papier tym większą ma tendencje do bąbli co przekłada się na zniszczeniu tonera w okolicach bąbli, szczególnie jak są wąskie ścieżki <0,4mm .
                            Last edited by jaman7; 05.11.2014, 12:40.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaman7 Zobacz posta
                              czyli cienki papier, a nie masz przypadkiem efektu bąbli po wystygnięciu prasowanki w miejscach wolnych od tonera, zauważyłem im cieńszy papier tym większą ma tendencje do bąbli co przekłada się na zniszczeniu tonera w okolicach bąbli, szczególnie jak są wąskie ścieżki <0,4mm .
                              Miałem takie przypadki, ale to 2 lata temu przy złym papierze. (gramatura) Tak to każda PCB wychodzi mi za 1 razem bez żadnych problemów.

(wycinanie pcb > szlifowanie papierem wodnym 600 > odtłuszczanie nitrem > wycianie mozaiki > ułożenie na pcb > termotransfer (5-6razy przejeżdża pod różnym kątem) > odkładam na 10s na blat, żeby troszę płytka ostygła > wrzucam do ciepłej/zimnej wody z płynem do naczyń > po 5min papier cały sam odchodzi > idę pod kran jeśli są małe ścieżki tj poniżej 16milsów np 3 obok siebie lub atmega w smd to gąbką z płynem delikatnie czyszczę (tak tak, wiem nt octu, ale nie lubie tego zapachu) > wrzucam do wytrawiarki (wcześniej wiercę jedną dziurkę, żeby kawałek żyły od kabla alarmowego założyć > po wytrawieniu wyciągam pcb, wycieram papierem kuchennym > nitro > cynowanie stopem lichtenberga (proces/opis cynowania tą metodą znajdziecie na elektrodzie > po cynowaniu wiercę otwory > lekki szlif papierem wodnym 600 po stronie opisowej > nitro > termotransfer z opisówką (proces taki sam jak przy ścieżkach)
                              Last edited by gavron04; 05.11.2014, 12:49.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                Spróbuj tak zrobić jak u mnie tez od chinoli :) po obu stronach przy potkach masz masz punkt gnd u mnie tak było już zrobione
                                Nic to nie dalo, pisalem juz wczesniej Wieksze zaklocenia jednak sciaga kabel sygnalowy, ale to wiem. Nie wiem tylko dalej dlaczego slychac brum trafo w glosnikach.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                  Świetny efekt :) Już psychicznie nastawiłeś się na szlifowanie?
                                  Jak skończysz, to będę musiał podjechać :)
                                  Szlifowania nie mogę się doczekać hahaa, zrobiłem już próbę i muszę podjechać po więcej krążków papieru pierwsza warstwa nie do końca się rozlała i wyszła trochę skórka pomarańcza przy kolejnych już nie żałowałem materiału
                                  W kilku miejscach pojawiły się małe kratery najczęściej na łączeniach forniru na szpachli i pęknięcia forniru nie do końca zalało, ale myślę, że doszlifuje
                                  Kolejnym razem już będę wiedział na co zwrócić szczególną uwagę, fornir mysi być przygotowany na 200% bez żadnych najdrobniejszych skaz. Na modifiku pracuje się bardzo przyjemnie, przeleciałem tylko delikatnie szlifierką przed malowaniem, po też wygląda, że będzie mniej szlifowania, naturalny wymaga o wiele więcej pracy.
                                  Wpadaj śmiało tym bardziej, że niedługo powinna ruszyć e-450 (jeśli nie puści dyma), brakuje mi tylko softu i kilku pierdół.

Na którym 'biegu' szlifowałeś? Próbowałem na 2 z delikatnym naciskiem.

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
                                  Trol. - jak to gra? Na czym tego słuchasz? W jakim pokoju?
                                  Ciężko mi coś o nich napisać bo nie mam porównania, tak naprawdę to są moje pierwsze kolumny, wcześniej były tonsile, altusy i jakieś 'alpierdy'.
                                  Ale pierwsze co się rzuca w uszy to bass AWX gra tutaj naprawdę potężnie, czasami mnie denerwuje SESAS trochę kłuje w uszy ale to się zdarza bardzo rzadko.
                                  Na razie napędza je Uniamp, niedługo będzie klon accu e-450, mam nadzieje, że je troszkę potrzyma za pysk :) uni daje rade ale wydaje mi się, że to jeszcze nie jest to:)
                                  Grają w ok. 18m2, to troszkę za mało na takie kolumny.
                                  Last edited by Trol.; 05.11.2014, 20:55.

Skomentuj

Wpadaj śmiało tym bardziej, że niedługo powinna ruszyć e-450 (jeśli nie puści dyma), brakuje mi tylko softu i kilku pierdół.
                                    Jakby co to mogę przepatrzeć PCB i pomóc w uruchomieniu.

Na którym 'biegu' szlifowałeś? Próbowałem na 2 z delikatnym naciskiem.
                                    Tak, na 2 albo 3 szlifowałem.

Skomentuj

Może się zgłoszę, pogadamy bliżej uruchomienia:)
                                      Brakuje mi sterowniczka od jaskiniowca, mostka i płaskowników pod trany, 1 radiator mam z JVC drugi byłby z KENWOOD'a tylko jest dużo rozkręcania i trochę mały A buda w przyszłym roku.

Skomentuj

Krótkie pytanie - czy są jakieś przeciwwskazania do parowania n-mosfeta MTW35N15E z tradycyjnym IRFP9140 lub podobny?
                                        Mowa tu o końcówce do subwoofera, pewnie Zbig Mosfet 3.0 :)
                                        Last edited by Holgin; 06.11.2014, 22:44.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Co za udany dzien :). W koncu udalo mi sie wychaczyc XXLSy. Jeden koleś nie chciał bawic sie w wysylanie poczta swoich zuzytych xxlsów z auta, to udalo mi sie wychaczyc na dunskim diy forum 2 nowe sztuki aluminiowych Peerlessów z dostawa do mnie do pracy :). Beda idealnie pasowac do seasow alu L22... Jeszcze świeżutkie....

A do tego taki miły prezent od sąsiadow... Nie na co dzien znajduje sie 50 kilowe 42" i odtwarzacz dvd/hdd. Moze nie superhipermegaultra hd, ale dzieci mają na czym oglądać krecika :biggrin:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X