Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Widze, ze wchodzi coraz głębiej w temat definicji :)
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zostało tylko poskładać...

marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

no nareszcie :)

Skomentuj

taki bajzel w kablach zostanie?

Skomentuj

Pokaże po składaniu jak będzie. Wszystkie kable są odpowiednio wyprowadzone. Może się wydawać że bajzel :)
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

i stalo się..450 prawie finał

Skomentuj

To dopiero początek, teraz obudowa ;-)

Gratz :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                  To dopiero początek, teraz obudowa ;-)

Gratz :-)
                  Się robi w modu:) lada dzień bedzie.

Skomentuj

U mnie tez pomału do przodu, trochę wolne tempo, znaczy buda jest z amplitunera tylko ją dostosować czyli panel przód i tył oraz pomalować.

fotki lipa bo szrottelefon

Radiatory trochę niskie ale pióra nadrabiają, dawcą też był ten amplituner. Tylko wyhaczyć gdzieś obróbkę cnc itp. dla paneli.

Skomentuj

Spód dokręcony, zostało mocowanie tyłu/przodu. Wstępnie szczotkowane.

Muszę też zdecydować czy daje do anodowania (i chyba tak zrobię) czy prysnę to proszkowo.

Skomentuj

gi, ta obudowa aż prosi o anodowanie :)

Skomentuj

Wstaw jak możesz większe fotki anoda koniecznie! , proszek jest ładny ale twoje szczotkowanie pójdzie na marne i zginie cały efekt

Skomentuj

Spód dokręcony, zostało mocowanie tyłu/przodu. Wstępnie szczotkowane.

Muszę też zdecydować czy daje do anodowania (i chyba tak zrobię) czy prysnę to proszkowo.
                            Jeżeli dasz do anodowania to koniecznie zaznacz w jaki sposob mają założyć Ci łapy... U mnie zostały ślady po łapach. Jak zamontowałeś blachy boczne?? masz je pospawane z płaskownikiem??

Jak wykonałeś to okno??? Z czego jest to wykonane?? I jak zrobiłeś te czarne ramiki??
                            Last edited by harnas1201; 29.10.2014, 15:10.

Skomentuj

... i jakim sposobem szczotkujesz?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                Wstaw jak możesz większe fotki anoda koniecznie! , proszek jest ładny ale twoje szczotkowanie pójdzie na marne i zginie cały efekt
                                Zbliżenia, nie chce mi się tego targać do jakiejśc fotki całościowej, wraz z wkładem ma już około 20kg ;-)

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                Jeżeli dasz do anodowania to koniecznie zaznacz w jaki sposob mają założyć Ci łapy... U mnie zostały ślady po łapach. Jak zamontowałeś blachy boczne?? masz je pospawane z płaskownikiem??

Jak wykonałeś to okno??? Z czego jest to wykonane?? I jak zrobiłeś te czarne ramiki??
                                Blachy boczne będą prawdopodobnie klejone do płaskowników, ewentualnie spawane, jeszcze myślę.

Okno frezowane, jako szkło poliwęglan 2mm. Czernienie jak narazie to flamaster + czarna taśma izolacyjna. Docelowo miała być folia do czernienia okien, ale pomyślę czy jest sens.

Wyjaśnisz jak te łapy wyglądają ? Nigdy nie anodowałem to nie wiem jak to wygląda. No i jak możesz napisz jak je najlepiej założyć by śladów nie było.

Zamieszczone przez manieq Zobacz posta
                                ... i jakim sposobem szczotkujesz?
                                Szczotką ? ;-) Drucianą oczywiście.
                                Last edited by gi; 29.10.2014, 15:23.

Skomentuj

Muszą do elementu przewody podłączyć żeby puścić prąd. Potrzebują ok. 5-6 mm miejsca na którym będzie widać ślad. Przyczepiają takie krokodylki większe.
                                  Last edited by mobias; 29.10.2014, 15:48.

Skomentuj

w prawym dolnym rogu masz slad po lapie. Są to zaciski którymi trzyma się blachy. Jeżeli anodujesz profile używa się zawieszek. Jeżeli poprosisz aby nie użyli łap I zawiesili to nie bedziesz mial sladów.

A jak zamontowales to szklo z frontem??

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta

w prawym dolnym rogu masz slad po lapie. Są to zaciski którymi trzyma się blachy. Jeżeli anodujesz profile używa się zawieszek. Jeżeli poprosisz aby nie użyli łap I zawiesili to nie bedziesz mial sladów.

A jak zamontowales to szklo z frontem??
                                      Za cholerę nie mogę tego dostrzec, gdzie tam masz jakiś ślad ? O_o Pytanie co w przypadku gdy blacha nie ma otworów (jak są otwory to pewnie mogą właśnie zawiesić na drucie ?). :/

Chwilowo taśma obustronna, docelowo pewnie silikon/inny epoksyd (choć wolał bym coś co mogę w razie podrapania szybki odkleić).
                                      Last edited by gi; 29.10.2014, 16:04.

Skomentuj

Za cholerę nie mogę tego dostrzec, gdzie tam masz jakiś ślad ?

Skomentuj

Nie jest to widoczne, tym bardziej, ze zdaje sie jakis cien odwraca uwage.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X