Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zależy co grzejesz, bo jak wsadzasz grot w kalafonie to fajnie żywicą pachnie ale jak coś starszego rozlutowujesz to tak śmierdzi, nie mówiąc o toksyczności tych oparów.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
      Ja tam uwielbiam zapach lutowania
      Polutuj cyną zmieszana ze srebrem to zmienisz zdanie.
      Raz dla jaj spróbowałem i przez dwa dni mnie głowa bolała :-)

Skomentuj

marne zdjęcia bo gównofonem :)

Skomentuj

wow ten przedwzmacniacz, sterowanie głośnością ala'dekada czy bardzie bliżej do aava?

Skomentuj

Sterowanie głośnością jest na drabince rezystorowej (przekaźniki i rezystory).

Skomentuj

Zamieszczone przez jaman7 Zobacz posta
              aava
              Nie wiem co to ale bardziej drabika

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Nie wiem co to ale bardziej drabika
                To o czym rozmawialiśmy kiedyś, AAVA od Accuphase, czyt. dziadostwo :P

Skomentuj

aaaaaa to
                  Można i u nas w pre tak zrobić ale tradycyjna działa lepiej .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    aaaaaa to
                    Można i u nas w pre tak zrobić ale tradycyjna działa lepiej .
                    Tylko, że jest to całkowicie inne podejście niż Twój przedwzmacniacz, więc musiałbyś na nowo projektować cały układ.

Poza tym, z testów wynika, że wzmacniacze Accuphase z AAVA posiadają o 20 dB mniejszy SNR niż te bez niego (same końcówki).

Skomentuj

Żeby nie było że nic nie zrobiłem, na razie słucham na czymś takim, wiem też że macteka trzeba trochę dopracować z cyrklem od Pawła bo ma za duży luz to później widać

I ostatni 3 pre na desce testowej(więcej może pokarze jak do jakiejś obudowy wsadzę) pre e-408

Skomentuj

Teraz to chyba fajny lakier pozostaje.

Skomentuj

No właśnie biały jest w planie, ale grają tak że w piwnicy już czekają skrzynki wg innego projektu z forum, są fajne te 3sm ale do kina

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Tylko, że jest to całkowicie inne podejście niż Twój przedwzmacniacz, więc musiałbyś na nowo projektować cały układ.
                            Inne ale mogę jak chce w dziecinie prądowej też regulować głośność bez większych zmian .
                            Nawet na tych płytkach by się dało bez rzeźbienia
                            Być może wykorzystamy tą możliwość w innym projekcie

Skomentuj

To naprawdę niezła płytka :)

Skomentuj

Zebyscie tylko widzieli jak mi sie geba cieszyla jak mi zona paczke dala, az mi glupio bylo hehe.
                                Nic tam, trzeba bedzie lutowac po kryjomu. psssssyt.....

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys, te lampki to jakieś NOSy ?

Skomentuj

Rfck
                                    Tak po prawdzie to nawet nie wiem, nawet jak byly troche uzywane to pewnie i tak bym nie zauwazyl. Zamowilem tez kilka szt ze stanow.
                                    Niestety bede sie musial ''tematu'' sam nauczyc wiec moze to troche potrwac.

Czy ktos moze uzywal takich wyswietlaczy z tme: ??

http://www.tme.eu/pl/details/rc1602y...tar-optronics/
                                    Last edited by borys; 21.10.2014, 23:25.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Sterownik jest zapewne zgodny z hd44780. Jednak nie polecam kupować tych wyświetlaczy na tme.pl, są one po prostu za drogie.

Tutaj masz pełno tego:
                                      http://allegro.pl/listing/listing.ph...seng-v0-e-1021

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                        Zebyscie tylko widzieli jak mi sie geba cieszyla jak mi zona paczke dala, az mi glupio bylo hehe.
                                        Nic tam, trzeba bedzie lutowac po kryjomu. psssssyt.....
                                        ]
                                        Na drugi raz jak coś poza budżetem domowym kupujesz to sobie zamów na adres do pracy i po kłopocie.
                                        Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                          Na drugi raz jak coś poza budżetem domowym kupujesz to sobie zamów na adres do pracy i po kłopocie.
                                          Pozdrawiam.
                                          U mnie już była notka na ten temat jakie to niestosowne (po za tym wprowadzają to do ewidencji systemu w pracy)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X