Zamieszczone przez pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
To jest moje kolejne podejście do zwrotnicy FW146 + ceramiczny STX. Zasadniczo jest Ok, tylko czasami pojawiają się w dźwięku jakieś denerwujące akcenty. Zrobię nową zwrotnicę i posłucham. Jeśli to nie zniknie przy trzeciej już zwrotnicy, to dam sobie spokój. Raczej nie jest to wina STX-a, bo gdy gra solo raczej tego nie ma.
Skomentuj
-
Tu nie ma żadnych ekstrawagancji. Podział na 2,5 kHz. STX 3 rząd, FW do tej pory 2. Teraz będzie 3 coś takiego jak zrobił Raven tu: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985 .
A wracając do mojego pytania: jak stoić pułapkę? Tak jak pisze Raven 10 kHz czy ciut niżej?Last edited by Jacek Zieliński; 27.09.2014, 18:36.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaNaprawdę te 5cm różnicy w położeniu ma takie znaczenie ?
moze nawet tu wieksze
glosnik gra nizej- scena usieka na dół
jest zle nakierowany- scena jest waska
ma to ogromne znaczenie
podobne do tego jak rozdzielenie mida i tweerera o 5cm w kolumnie
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaCzyli nie ma różnicy miedzy dołem a górą drzwi dla średniego pasma ?
to mial byc skrajny przykladJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postalklukasz
Lepiej bylo by to wcisnac bardziej ''do przodu'' tam gdzie jest naroznik szyby ??
Zamieszczone przez borys Zobacz postaJa nie narzekam, gra to calkiem fajnie.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaJa nie narzekam, gra to calkiem fajnie.
jednym wystarczy bas napier... z bagaznika i syczki
innym wystarczy dobre brzmienie
a tacy jak lukasz wymagaja jeszcze wiecej
Skomentuj
-
Dzieki chlopaki.
Ja wyzej niestety nie dam rady dac glosnikow ale jak cos to moge skorygowac ich nachylenie. Obecnie sa skierowane na srodek ''kabiny'' w gore na wysokosc zaglowkow.
Pawel - u mnie sycy, bucy i łupie jak na pozadnej remizie :Pi-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaŚwiatło nad stołem musisz dać, po pomalowaniu widno się zrobiło ale przy dłubaniu na stole pewnie zasłonisz to co pada od sufitowej lampy.
Ale już myślę aby zabudować tą ścianę, przykręcając do niej płytę do której zaś będę mógł przykręcać różne półeczki na kuwety, wkrętaki itp.
Ściana jest z lanego betonu, znajomy mówił że 2 wiertarki tam spalił.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTo nich zainwestuje w dobre wiertło
Ja typowo udarowej nie posiadam, nawet moi znajomi w okolicy nie mają, a ryzykować wiercąc otwory wiertarką za 100zł nie chcę.
Ostatnio pożyczyłem od administracji porządną wiertarkę udarową, to przez ścianę nośną przeszła jak przez masło :)
Tym razem też od nich pożyczę.
Zaraz ktoś napisze "to sobie kup"...
Jestem człowiekiem który nie trzyma rzeczy zbędnych lub mało potrzebnych, więc nie kupię wiertarki za kilka stów aby raz na kilka lat zrobić jeden czy dwa otwory w ścianie... wolę pożyczyć.
Tak jak z tym sprzętem do lakierowania, po co mi sprzęt którego nie będę mógł używać?
Pomalować ściany OK, bo ta farba nie śmierdzi, ale lakierować kolumny? zapomnij, drugiego dnia by mnie z tego pomieszczenia wywalili.
Skomentuj
Skomentuj