Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pogromca mitow Zobacz posta
    co to za glosnik?
    fw146

Skomentuj

To nie mozesz zalozyc pulpki o niskim Q?

Skomentuj

Tak było do tej pory i niekoniecznie się to sprawdziło. Teraz chcę spróbować z maksymalną możliwą skutecznością.

Skomentuj

Moze wina lezy po stronie glosnika wysokotonowego?

Skomentuj

To jest moje kolejne podejście do zwrotnicy FW146 + ceramiczny STX. Zasadniczo jest Ok, tylko czasami pojawiają się w dźwięku jakieś denerwujące akcenty. Zrobię nową zwrotnicę i posłucham. Jeśli to nie zniknie przy trzeciej już zwrotnicy, to dam sobie spokój. Raczej nie jest to wina STX-a, bo gdy gra solo raczej tego nie ma.

Skomentuj

Walcz do skutku :) ale najpierw okresl granice mozliwosci STX. Zmierz go dokladnie, jego znieksztalcenia i ocen na jak niski podzial moze pozwolic. Poza tym nie wiem czy jest sen komplikowac zwrotnice, skoro glosnik nie Ci nie podchodzi, to pora szukac czegos innego.

Skomentuj

Tu nie ma żadnych ekstrawagancji. Podział na 2,5 kHz. STX 3 rząd, FW do tej pory 2. Teraz będzie 3 coś takiego jak zrobił Raven tu: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985 .

A wracając do mojego pytania: jak stoić pułapkę? Tak jak pisze Raven 10 kHz czy ciut niżej?
                Last edited by Jacek Zieliński; 27.09.2014, 18:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  Naprawdę te 5cm różnicy w położeniu ma takie znaczenie ?
                  ma tak samo duze jak i w kolumnie
                  moze nawet tu wieksze
                  glosnik gra nizej- scena usieka na dół
                  jest zle nakierowany- scena jest waska

ma to ogromne znaczenie
                  podobne do tego jak rozdzielenie mida i tweerera o 5cm w kolumnie

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  Czyli nie ma różnicy miedzy dołem a górą drzwi dla średniego pasma ?
                  ma
                  to mial byc skrajny przyklad
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mam tam zamocowana 2'' vifke ne i daytona nd16.

lklukasz
                    Lepiej bylo by to wcisnac bardziej ''do przodu'' tam gdzie jest naroznik szyby ??
                    Ja nie narzekam, gra to calkiem fajnie.

thx
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                      lklukasz
                      Lepiej bylo by to wcisnac bardziej ''do przodu'' tam gdzie jest naroznik szyby ??
                      popatrz jak zrobil to pawel
                      :thumbup:
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

to pojecie bardzo wzgledne
                        jednym wystarczy bas napier... z bagaznika i syczki
                        innym wystarczy dobre brzmienie
                        a tacy jak lukasz wymagaja jeszcze wiecej

Skomentuj

Dzieki chlopaki.
                          Ja wyzej niestety nie dam rady dac glosnikow ale jak cos to moge skorygowac ich nachylenie. Obecnie sa skierowane na srodek ''kabiny'' w gore na wysokosc zaglowkow.
                          Pawel - u mnie sycy, bucy i łupie jak na pozadnej remizie :P
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Tydzień malowałem ściany... kolejny raz malować ręcznie tych ścian się nie podejmę.
                            Ostatnia fotka zrobiona od razu po pomalowaniu podłogi, dlatego widać różne odcienie.
                            Teraz tylko posprzątać i można działać :)

Skomentuj

Widzisz Marian, trzeba bylo kupic natrysk do scian i teraz mialbys juz maszynke do lakierowania Wilsonow :)

Skomentuj

Może w przyszłości kupię...

Skomentuj

Nieźle, chyba pójdę jutro zacząć ogarniac swoją piwnicę

Skomentuj

Światło nad stołem musisz dać, po pomalowaniu widno się zrobiło ale przy dłubaniu na stole pewnie zasłonisz to co pada od sufitowej lampy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale kanciapa fajna :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                      Światło nad stołem musisz dać, po pomalowaniu widno się zrobiło ale przy dłubaniu na stole pewnie zasłonisz to co pada od sufitowej lampy.
                                      Robiłem już test i nie jest źle, ponieważ lampa jest prawie przy ścianie na wprost.
                                      Ale już myślę aby zabudować tą ścianę, przykręcając do niej płytę do której zaś będę mógł przykręcać różne półeczki na kuwety, wkrętaki itp.
                                      Ściana jest z lanego betonu, znajomy mówił że 2 wiertarki tam spalił.

Skomentuj

To nich zainwestuje w dobre wiertło
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          To nich zainwestuje w dobre wiertło
                                          To chyba nie to... te wiertarki to pewnie były zwykłe wiertarki z możliwością udaru, a nie typowo udarowe, dlatego spalił/zatarł/zepsuł.
                                          Ja typowo udarowej nie posiadam, nawet moi znajomi w okolicy nie mają, a ryzykować wiercąc otwory wiertarką za 100zł nie chcę.

Ostatnio pożyczyłem od administracji porządną wiertarkę udarową, to przez ścianę nośną przeszła jak przez masło :)
                                          Tym razem też od nich pożyczę.

Zaraz ktoś napisze "to sobie kup"...
                                          Jestem człowiekiem który nie trzyma rzeczy zbędnych lub mało potrzebnych, więc nie kupię wiertarki za kilka stów aby raz na kilka lat zrobić jeden czy dwa otwory w ścianie... wolę pożyczyć.
                                          Tak jak z tym sprzętem do lakierowania, po co mi sprzęt którego nie będę mógł używać?
                                          Pomalować ściany OK, bo ta farba nie śmierdzi, ale lakierować kolumny? zapomnij, drugiego dnia by mnie z tego pomieszczenia wywalili.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X