Zamieszczone przez Marios
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
To że w TLkach często wychodzi dość płytka obudowa i od góry ma przekrój zbiżony do kwadratu, a tutaj jest dość głęboka ale to pewnie dlatego że są 2 midwoofery i trzeba zrobić tunel o większym przekroju, przy jednym wychodzi brzydko. Ostatnio była jakaś Tlka na forum chyba gokara która ma kiepskie proporcje
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaI prosze nie pisac ze technics nie może grac.... Bo większości ludzi zwyczajnie dupa swędzi że taka popularna marka robiła swego czasu tak wyśmienite sprzęty.
Nie słyszałem nic ciekawego od techniksa
Albo to ty nie slyszales dobrze grającego wzmaka
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaMoja filozofia dzwieku to metalowe wysokotonwki i glosniki w OZ, jak dla mnie dzwiek referencyjny
Oz ok
Ale papier połączony z alu kopulka juz zupełnie mi nie leży
- - - - - aktualizacja - - - - -
Branża proponuje wymienić tweeter na taniego sb
I zdecydowanie zrobic obudowe MTMLast edited by lklukasz; 07.01.2015, 09:16.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaBranża proponuje wymienić tweeter na taniego sb
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaI zdecydowanie zrobic obudowe MTM
Jak się projekt przyjmie na forum, pojawi się następny ( może być 3 drogi z dużym wooferem na bocznej ściance np. w OZ ) a może być szerokopasmówka + 5-6 calowy woofer jak chcieliście.
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaprojekt 2x 18AWX + Visaton W100S + Seas 27TBFCG
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postapozbawione kilku ich wad.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta- może następnym razem ... na dzień dzisiejszy nie mam umowy na zakupy SB. ( o jakim modelu myślisz ??
http://www.audiowitowa.pl/pl/p/SB29RDNC-C000-4/80
Ale jak nie masz sb to nie ma o czym gadać
Wybierzemy cos fajnego z twojej oferty
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta- napisz coś w ramach wyjaśnień. Może przy następnym projekcie - projekt już ruszył.
Moze następnym razem
Poprostu nie ma u nas takiej konstrukcji
Wszystko w klasycznym ustawieniu
A mtm tez warte jest zabawy i głębszej analizyJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaA mtm tez warte jest zabawy i głębszej analizyNie na temat...Znam taką firmę która nic innego nie uznaje :flapper:.
Nawet josefh audio robi na nich zwrotnice nieskończone :)
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaPoprostu nie ma u nas takiej konstrukcji
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaWszystko w klasycznym ustawieniuLast edited by Zap Projekt; 07.01.2015, 10:39.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta2 x H1224
lepszy napęd i tańsze .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaco tu fajnego? :P Zawsze kolumna szersza niż 2cm od kosza głośnika będzie wyglądała niesmukło :P
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaTo że w TLkach często wychodzi dość płytka obudowa i od góry ma przekrój zbiżony do kwadratu, a tutaj jest dość głęboka ale to pewnie dlatego że są 2 midwoofery i trzeba zrobić tunel o większym przekroju
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaI cos tam panie wydlubal? Pisz pan :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta- 2 x H1224 + RS28 ?? Moja pierwsza myśl. Na aluminiowych seasach niewiele macie.
Może:
SEAS EXCEL E0006-06 T25CF001
2 x SEAS PRESTIGE H1571-08 U18RNX/P
Pieniądze trochę większe od zaproponowanego zestawu, jednak na forum nie ma niczego z najtańszym excelem, a i U18 ma już w napędzie trochę miedzi.
EDIT:
To prawie 2100 za same głośniki...chyba dałoby się za to już jakieś 3W zrobić.Last edited by waloos; 07.01.2015, 11:49.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz posta2 x SEAS PRESTIGE H1571-08 U18RNX/P
Bardzo dobry - polecam gorąco.
Osobiście twierdze ze lepszy od U18. "Myśle" także u Siebie nad L16 i MR18
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaAle papier połączony z alu kopulka juz zupełnie mi nie leży
Ale jak zwykle są gusta i guscikiLast edited by Bumpalump; 07.01.2015, 12:42.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaAle papier połączony z alu kopulka juz zupełnie mi nie leży
Skomentuj
-
A słuchałeś SBA http://audiotransducers.com/pl/104mm...dc-c000-4.html ?
Ostatnie co mógłbym o niej powiedzieć to to, że jest ospała :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta, mi wgl nie pasuja jedwabne kopulki, zbyt delikatnie i ospale, przynajmniej z tego co można kupic do 200zl/sztuka
Posłuchaj hds-a :)
Skomentuj
Skomentuj