Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Tylko raz widziałem dymiący.... beryl
    Oj tam, oj tam :P
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To już missiony i h/k żyją dłużej
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chciałbym je zobaczyć podpięte pod 800W Krella puszczonego dużą mocą z tonem 20kHz :P
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Słuchane były pod takim krellem i innym makiem

Dobra bo ktos jeszcze uwierzy w te info :p
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
            Dla ciekawskich - prawdopodobnie finalna wersja filtracji.
            Fajna konstrukcja .
            Pobawił bym się tym berylem oj pobawił bym się

1 rząd tutaj odpadał z góry bo seas nie da się tak filtrować .

Ten beryl jest z tym frontem "zespawany" czy da się go od niego odczepić ?

PS
            Tam przed 5k na charce sesa jest dołek jak by pułapka nie trafiała w te 5k ?
            Nie żebym się czepiał tylko po prostu widzę więc pisze
            Czasami jest to kwestia np. tolerancji elementów , pułapka niby powinna trafiać a chybia

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
            A zauwazyles na AS jak lubia sobie troche odkrecic galke wzmacniacza przy tych glosnikach?
            Tak ... szczególnie że napędzają je zwykle jakąś lampą SE o mocy w porywach 10W
            I się to wszystko im drze i buczy jak by ta lampa miała zaraz wyzionąć ducha
            To samo było z magico S3 .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            To już missiony i h/k żyją dłużej
            missionów to szkoda ale jak skończę z tonsilami to będę puszczał znaki dymne bo tylko do tego się nadają :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Tam przed 5k na charce seasa jest dołek jak by pułapka nie trafiała w te 5k
              - tak wiem wytrawne oko :>. tam w pułapce to kwestia ròżnicy 0,1uf, miałem akurat pod ręką albo za malo albo za dużo o te 0,1uf.

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              Ten beryl jest z tym frontem "zespawany" czy da się go od niego odczepić ?
              - na mojej witrynie znajdziesz zdjęcia jak to wygląda. głośnik samodzielnie zapakowany jest bez frontu i musi mieć takowy aby zagrać poprawnie. To głośniki montowane w seriach utopia i electra w każdym innym modelu miały inny front. Ten front ktory mam jest z modelu electra 1027be jeśli dobrze pamietam

Skomentuj

Witam jak się wrzuca zdięcia z komputera?

Skomentuj

http://diyaudio.pl/uploader.php

Skomentuj

ok przelałem tam zdięcia a jak wrzucić "w trakcie budowy" :blushing:

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ch-DIYaudio-pl

Skomentuj

Kliknij na miniaturki , które się pokazały, jak zaznaczysz to będą w czerwonej ramce. Kliknij generuj kod z miniaturkami, zaznacz kod (ctrl+a), skopiuj (ctrl+c) i wklej w nowy post (ctrl+v)
                        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

:lol:

Dzięki :thumbsup:

Skomentuj

Wystarczyło zaznaczyć wszystkie miniaturki i skopiować za jednym razem i za każdą miniaturka enter/spacje :)
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Stara wysłużona seria (po lewo) i nowa Beyma 12BR70 (ta z aukcji co zapodał PM)

Teraz symulacje obudowy i za tydzień coś testowego się złoży :)
                              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Subwoofer bedziesz z tego robil?

Skomentuj

Dokładnie to dwa suby, a czemu dwa?

1. Ze względów wizualnych - tak mi się u widziało
                                  2. Przy jednym mam bas tylko w połowie pokoju, mam nadzieje że przy 2 będzie ok

Ogólnie to Beymy 8BX same robią robotę ale suby będą do zadań specjalnych kiedy to będzie trzeba poczuć stopę perkusji na ciele
                                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Powiem tak:
                                    Gralem na tym w OZ i BR i ja tych glosnikow na suba w tych obudowach niebardzo widze, chyba ze przekroczysz 100 litrow. Caly czas odkladam w czasie budowe TL dla tego glosnika ;/

Skomentuj

No w TL pewnie zrobiłby robotę.
                                      Rzuciły mi sie w oczy projekty w BR w budach 55-65L będę się celował w 65L po odjęciu wzmocnień i zobaczę jak to zagra.
                                      Ludzie pisali że jest fajny kopiący basik - na zejściu mi nie zależy to mam z frontów, złożę testową budę i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Skomentuj

Stara i nowa beyma to dwa rozne glosniki o roznych parametrach. Ta stara grala w malej BR, nowa nie.

http://www.elmuz.com.pl/beyma/12br70.htm stara
                                        http://www.beyma.com/getpdf.php?pid=12BR70 nowa

Skomentuj

To fakt, zobaczymy co wyjdzie z symulacji. Ogólnie celuje się pod nową, bo ta stara na wykończeniu jest - uszkodzona cewka, ale mimo to potrafiła mi przesuwać meble w OZ dobranej na pałę. Nie wykluczone ze ją wymienię na drugą szt. z nowej serii jeśli zagra to ciekawie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X