L18RNX/P. Konstrukcja dopasowana do potrzeb mieszkaniowych i miejsca w którym stoją (wysoko bliżej sufitu ). Dlatego nie przedstawiam konstrukcji ani zwrotki. Jest to moja wariacja na tematy metalowe :-). I zostanie chyba na dłużej. Gra z forumowym BG7 na Irf z pre na PGA2310.
A ja mam pytanie o sens stosowania wooferów z tyłu kolumn.
Nie zawsze jest on błędem, a i mnogość takich konstrukcji jest dość spora. Chociaż najczęściej chodzi o to, że się nie mieści :) Tutaj jest to niepodważalne
Jako że czekam na obudowę do BG9 i wszystko wskazuje na to, że jeszcze trochę to potrwa, powolutku przymierzam się do zrobienia subwoofera.
W założeniach wszystko jak najtaniej :) Dlatego będzie to n-mosfet w mostku. Mosfety, podkładki ceramiczne, radiator, kondensatory 6800uF/50V - wszystko z demontażu
Zasilanie +/-40V, mocy powinno wystarczyć aż nadto.
Docisk tranzystorów (ten biały plastik) oczywiście tymczasowy, będzie tam kawałek stali.
Cięcie forniru.
To co jest na dole to fornir na zabudowę, a to co jest odwrócone to to co zostało z dwóch liści.
Jak widać, więcej zostało niż pójdzie na zabudowę... no ale inaczej się nie dało jeśli miało się zgadzać wzorem, a same słoje miały iść tak jak jest w projekcie.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Aha, ja tylko zrobię zapowiedź fotograficzną, a Gokar jak będzie chciał to więcej coś napisze lub założy temat
Oj tam oj tam :)
Stara i nowa TL-ka to ten sam zestaw głośników jednak inny projekt, inna zwrotnica i inne strojenie. Rok czasu to trwało i spełnia moje oczekiwania w 110 procentach. Dodam tylko, że skrzynki robił Marko3T - kolejne już w sumie. Dziś napisze osobny temat i dodam mika zdjęć.
Skomentuj