Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A mi się 27TBFC/G podoba.

Skomentuj

O z czym to jest, foutek? Mam 2 pary tego seasa i myślę z czym to by mogło zagrać, 3sm nie powala w każdym razie

Skomentuj

L18RNX/P. Konstrukcja dopasowana do potrzeb mieszkaniowych i miejsca w którym stoją (wysoko bliżej sufitu ). Dlatego nie przedstawiam konstrukcji ani zwrotki. Jest to moja wariacja na tematy metalowe :-). I zostanie chyba na dłużej. Gra z forumowym BG7 na Irf z pre na PGA2310.

Skomentuj

Hmm ciekawie w takim razie , pomyślę też o tym może

Skomentuj

Panowie to nie temat o as..

Skomentuj

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
              A ja mam pytanie o sens stosowania wooferów z tyłu kolumn.
              Nie zawsze jest on błędem, a i mnogość takich konstrukcji jest dość spora. Chociaż najczęściej chodzi o to, że się nie mieści :) Tutaj jest to niepodważalne

Skomentuj

Jako że czekam na obudowę do BG9 i wszystko wskazuje na to, że jeszcze trochę to potrwa, powolutku przymierzam się do zrobienia subwoofera.

W założeniach wszystko jak najtaniej :) Dlatego będzie to n-mosfet w mostku. Mosfety, podkładki ceramiczne, radiator, kondensatory 6800uF/50V - wszystko z demontażu
                Zasilanie +/-40V, mocy powinno wystarczyć aż nadto.
                Docisk tranzystorów (ten biały plastik) oczywiście tymczasowy, będzie tam kawałek stali.

Skomentuj

Obudowa wzmaka wstepnie zlozona :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez crimi Zobacz posta
                    Obudowa wzmaka wstepnie zlozona :-)
                    Bardzo zgrabna. Jakiej grubosci jest front?

Skomentuj

Cięcie forniru.
                      To co jest na dole to fornir na zabudowę, a to co jest odwrócone to to co zostało z dwóch liści.
                      Jak widać, więcej zostało niż pójdzie na zabudowę... no ale inaczej się nie dało jeśli miało się zgadzać wzorem, a same słoje miały iść tak jak jest w projekcie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Aha, ja tylko zrobię zapowiedź fotograficzną, a Gokar jak będzie chciał to więcej coś napisze lub założy temat

Last edited by marian; 21.11.2014, 16:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                        Bardzo zgrabna. Jakiej grubosci jest front?
                        Wszystkie panele aluminowe maja 4mm. Moze niezbyt ekonomicznie, ale lecialem hurtem, wiec tak zostanie.

Skomentuj

Marian jakies zdjecia maskownic masz?

Skomentuj

Marian, bardzo fajne kolumienki! Świetny fornir. Co to jest za TL-ka ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                              Marian jakies zdjecia maskownic masz?
                              Gokar musi zdjęcie wrzucić, ja nie robiłem zdjęcia z maskownicami.

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                              Marian, bardzo fajne kolumienki! Świetny fornir. Co to jest za TL-ka ?
                              Która TL-ka?
                              Z lewej moja stara, z prawej nowa.
                              Gokar niech się zajmie opisem, ja nic nie zdradzam

Coś już tam widać...

Skomentuj

Marian, świetny fornir na nowych tl-kach. Zdradzisz jak się nazywa ten odcień?
                                Ciekawi mnie czy próbowałeś wsadzić w tl Founteka FW168?

Skomentuj

Jabłoń indyjska :P
                                  Mam chęć na nią....
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Aha, ja tylko zrobię zapowiedź fotograficzną, a Gokar jak będzie chciał to więcej coś napisze lub założy temat
                                    Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Gokar niech się zajmie opisem, ja nic nie zdradzam
                                    Dwa zdjęcia pokazują już tyle, że cały fan pokazania konstrukcji i zrobieniem łał na forum po prostu zepsułeś...

Skomentuj

Oj tam oj tam :)
                                      Stara i nowa TL-ka to ten sam zestaw głośników jednak inny projekt, inna zwrotnica i inne strojenie. Rok czasu to trwało i spełnia moje oczekiwania w 110 procentach. Dodam tylko, że skrzynki robił Marko3T - kolejne już w sumie. Dziś napisze osobny temat i dodam mika zdjęć.
                                      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez robsont Zobacz posta
                                        Ciekawi mnie czy próbowałeś wsadzić w tl Founteka FW168?
                                        Tak, ale pomiarów nie było więc...

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        Dwa zdjęcia pokazują już tyle, że cały fan pokazania konstrukcji i zrobieniem łał na forum po prostu zepsułeś...
                                        Oj tam, chciałem aby się coś działo, bo nuuudy

Skomentuj

jak krew z nosa ale do przodu

ps. gavron, otwory pod zenerki ciut za małe..
                                          Last edited by malikowy; 21.11.2014, 23:10.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X