Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SB maja przede wszystkim charakterystyczny pierscien kosza, ktory nie jest plaski, a lekko wywyniety po zew stronie. Wavecore maja ten pierscien ( dla niekumatych miejsce gdzie sie przykreca glosnik ) zupelnie plaski.

Skomentuj

No i różnią się mocno graniem, zwłaszcza midwoofery :)
      SB grają bardzo dobrą średnicą (choć bardzo neutralną i nie każdy to lubi) ale mają problemy z punktowym basem, Wavecory są bardo dobre na basie, ale średnica z tych głośników zostawia wiele do życzenia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
        :) Chyba pójdę z glośnikiem do sklepu z lakierami do paznokci :lol:

:drool: albo farba modelarska... przecież samolociki kiedyś sklejałem... ach ta krótka pamięć
        Kupowałem ostatnio spray w kolorze miedzi i wygląda prawie identycznie jak miedź na laminacie PCB.

Skomentuj

..i to będą najbrzydsze zestawy na forum
          Last edited by tomekk_; 25.11.2014, 19:49.

Skomentuj

marian daj znać, sam jestem ciekaw tego głośnika i zastanawiam się czy sobie parki nie sprawić.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              SBacoustic SB15NRXC30-8
              Co na górę?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                Co na górę?
                Na stanie mam tylko Wavecora 10-tkę.

Skomentuj

Chciałeś sprzedać tą kopułkę :) Chętnie ją wezmę :)

Skomentuj

do tego sb to godny partner by był potrzebny
                    Nie zbyt "suchy" i analityczny .

Skomentuj

Chciałeś sprzedać tą kopułkę Chętnie ją wezmę
                      Na razie sobie pogra z SB, bo w sumie nie mam pomysłu na nową kopułkę.
                      Ale jak już zdecyduje na co ją wymienić, to będę pamiętał.

Skomentuj

Udało się skończyć obudowe do pre VolcanO :)

Skomentuj

Bardzo ładna i w takim stylu jak lubię, ale piszesz skończyć a tu ani gniazd ani nic nie widzę
                          Front i reszta oprócz drewna to?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sonik Zobacz posta
                            ..i to będą najbrzydsze zestawy na forum
                            E tam najbrzydsze , napisz w jaki sposób je "ulepiłeś" bo też chodzi mi takie coś po łbie.

Skomentuj

harnas, front jest ze szkła czy plexy? ile mm grubości?

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                                Bardzo ładna i w takim stylu jak lubię, ale piszesz skończyć a tu ani gniazd ani nic nie widzę
                                Front i reszta oprócz drewna to?
                                Wszystko jest tak jak trzeba. Front to 2x3mm plexi czarne dymione. Blachy alu 2mm malowane na czarny mat. Na tyle gniazdo iec oraz 3pary RCA - docelowo ma byc 5par (4pary na selektor i 1para do koncowki). W srodku siedzi zestaw VolcanO czyli zasilacz,selektor i kontroer do tego duzy wyswietacz 4x20 czarno bialy. Blachy montowane do boczkow za pomoca muf rozporowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
                                  SB grają bardzo dobrą średnicą (choć bardzo neutralną i nie każdy to lubi) ale mają problemy z punktowym basem, Wavecory są bardo dobre na basie, ale średnica z tych głośników zostawia wiele do życzenia
                                  z 17NRX i większym Wavecorem też tak jest ?

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
                                  PM - szkoda tylko, ze ALX już nie dostępny, więc i projekt nie do powtórzenia :/
                                  To trzeba dać coś nowego
                                  PM może wypróbuj tę kopułkę ? :
                                  http://audiotransducers.com/pl/poniz...st-c000-4.html
                                  Last edited by ir0nhide; 25.11.2014, 21:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                    To trzeba dać coś nowego
                                    PM może wypróbuj tę kopułkę ? :
                                    http://audiotransducers.com/pl/poniz...st-c000-4.html
                                    Gdybym to robil dla siebie, to nie byloby problemu, a tak trzeba zostac przy tym co jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                      Udało się skończyć obudowe do pre VolcanO :)

Coś mi to przypomina... :)

Skomentuj

Coś mi to przypomina... :)
                                        Na wzor Twojej

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          z 17NRX i większym Wavecorem też tak jest ?
                                          Miałem Wavecory 12cm, 15cm i 18cm, SBA miałem 17cm. Generalnie nawet małe Wavecory nie grały średnicą. A duży SBA gra bardzo fajną średnicą, ale na basie jest dość rozmyty i jakiś taki nijaki. Słuchałem konstrukcji Sounddeco na głośnikach SBA i grają basem dokładnie tak jak wychodzi to z moich zabaw z tym głośnikiem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X