Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czemu g 25 ffl? Te glosniki to straszna bida ;/

Skomentuj

Nie na temat...
      bo takie są w projekcie ?

Skomentuj

Spoko. Powodzenia w budowie, szkoda tylko, bo ten aluminiak zasluguje na lepszy tweeter. Poza tym do projektow Visatona radzilbym podchodzic z pewna ostroznoscia, bo sporo tam gniotow.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zdjęcia będą robione telefonem, ale będą. Co do tego projektu - poczytałem. Są pozytywne wrażenia. To jest dla osoby która do tej pory nie miała żadnych kolumn :)

Skomentuj

Premiera jutro :flapper:
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

A nie mozna bylo sklonowac czegos sprawdzonego z naszego forum ?:)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
              Premiera jutro :flapper:
              Rozumiem, ze chciales podkreslic tylko tweeter, bo wooferem nie ma co sie chwalic ?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                Rozumiem, ze chciales podkreslic tylko tweeter, bo wooferem nie ma co sie chwalic ?
                hehe... nie tak jakoś zmierzyłem ostrość, a woofer też nie ma sie czego wstydzić!
                Last edited by Pteterycz; 02.12.2014, 20:34.
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                  A nie mozna bylo sklonowac czegos sprawdzonego z naszego forum ?
                  Zależy co masz na myśli pisząc "sprawdzony"
                  Myślę że tych "sprawdzonych" z pośród tych wszystkich pokazanych projektów, czyli złożonych i uznanych za dobre (przez kilka osób, a nie przez jednego mało osłuchanego), można na jednej dłoni policzyć (a zobacz ile ich jest).
                  Po za tym, to że komuś gra, nie znaczy że nam zagra, więc tutaj myślę że jeden pies który by wybrał skoro żadnego wcześniej nie słyszał :)
                  Last edited by marian; 02.12.2014, 20:29.

Skomentuj

Problem się robi jak ktoś coś już tam słyszał i po złożeniu ma lekką wtope. A tak wracając do tematu przyszły w170 więc zobaczymy jak zagra projekt Mariana

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                      A tak wracając do tematu przyszły w170 więc zobaczymy jak zagra projekt Mariana
                      No jestem ciekaw :)
                      Last edited by marian; 02.12.2014, 20:45.

Skomentuj

Oo dobrze że mówisz, jeszcze za wymiary płyt się nie brałem

Skomentuj

Edytowałem, bo w sumie było dobrze, tylko tak dziwnie to napisałem... bo przecież front nie może być z płyty 12mm
                          Tam jest 12mm, ale doklejone

Skomentuj

Widać po wymiarze że ma 18 i 12 razem

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta

AL170 to bardzo przyjemny glosnik do sluchania na codzien, szkoda ze nie ma do niego KE25SC, taki zestaw gra naprawde super, sa tez gotowe projekty, moj ma juz prawie 10 lat i nadal ciezko go czyms przebic w podobnej cenie.
                              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Myślałem, że ruskie atakują...

Poszły trany mocy, sterujące i od regulacji termicznej prądu spoczynkowego... Do tego diody też...

Ale pożar opanowaliśmy:
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                  Poszły trany mocy, sterujące i od regulacji termicznej prądu spoczynkowego... Do tego diody też...
                                  Jaki powód takiego ataku był ?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Myślę że tych "sprawdzonych" z pośród tych wszystkich pokazanych projektów, czyli złożonych i uznanych za dobre (przez kilka osób, a nie przez jednego mało osłuchanego), można na jednej dłoni policzyć (a zobacz ile ich jest).
                                    Po za tym, to że komuś gra, nie znaczy że nam zagra, więc tutaj myślę że jeden pies który by wybrał skoro żadnego wcześniej nie słyszał
                                    Jedno zdanie przeczy chyba drugiemu marian.. Bo jak ma być sprawdzony, udany za dobre i może komuś nie grać? Zostawiłbym tylko drugie zdanie i wybór osobie, która chcę wydać kasę:)

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                      Jaki powód takiego ataku był ?
                                      Najprawdopodobniej za słabo dociśnięty jeden tran :(
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Obowiązkowo podkładki pod te nakrętki, średnica zewnętrzna 10mm i będzie dobrze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                                          Obowiązkowo podkładki pod te nakrętki, średnica zewnętrzna 10mm i będzie dobrze :)
                                          Nie są potrzebne, ale mogą być. Ja ten wzmacniacz naprawiałem po tym wybuchu. Uszkodzenie było spowodowany dosyć cienkim i wyginającym się płaskownikiem, który przytrzymywał tranzystory od drugiej strony. Trochę elementów musiałem wymienić.
                                          Last edited by .3lite; 03.12.2014, 10:00.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X