Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide
    Z audiotransducers paczki szybko (czyt. normalnie) dochodzą
    Jak ja zamawiałem to nic więcej ponad standardowe parę dni nie czekałem. Z tego co pamiętam to paczka po 3 dniach była.

Skomentuj

powiem tak
      W przypadku kopulek wg mnie wersje ferrytowe graja lepiej niz ich odpowiedniki neodymowe. O ile neodymowe graja rowniej, tak ferrytowe sa minimalnie lepsze jakosciowo (SQ) oraz maja mniejsze znieksztalcenia w dolnym pasmie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
        powiem tak
        W przypadku kopulek wg mnie wersje ferrytowe graja lepiej niz ich odpowiedniki neodymowe. O ile neodymowe graja rowniej, tak ferrytowe sa minimalnie lepsze jakosciowo (SQ) oraz maja mniejsze znieksztalcenia w dolnym pasmie.
        Tez sie z tym zgadzam
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Spoko, dzięki za info. 07 już lecą do mnie. Pytałem o 01(75mm front) bo chciałem też sobie sprawdzić je w samochodzie, ale do auta dam chyba vifki NE19mm albo coś w tym rozm.

Skomentuj

Coś tam idzie do przodu, choć ostatnio nie miałem czasu za bardzo nad tym siedzieć.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta

Coś tam idzie do przodu, choć ostatnio nie miałem czasu za bardzo nad tym siedzieć.
              Jak na ręczną robotę super idzie. Zastanawiam się tylko jak (estetycznie) połączysz boki + góra + front ?
              Jaka gruba blacha ?

Pozdrawiam

Skomentuj

pewnie jak w większości takich konstrukcji, kątownikami, alu ma 4mm front, pewnie reszta tej samej grubości

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                  07 już lecą do mnie.
                  No i doleciały. Te WC nie mają żadnych oznaczeń na sobie oprócz tej naklejki na magnesie ?
                  To od ruskich te głośniki z AT czy jak? :blink:

Skomentuj

A ktore maja wiecej?

Zaraz bedzie, ze słaby glosnik bo nie ma oznaczeń
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                      Jak na ręczną robotę super idzie. Zastanawiam się tylko jak (estetycznie) połączysz boki + góra + front ?
                      Jaka gruba blacha ?

Pozdrawiam
                      Alu 4mm, podstawa 6mm. Skręcane będą na pręty alu 15mm ;-)

Tak coby się za mocno do środka nie kurzyło ;-)

Koniec na dziś :-)
                      Last edited by gi; 14.10.2014, 19:18.

Skomentuj

Wygląda bardzo profesjonalnie, jak jakieś poważne urządzenie badawcze w laboratorium kosmicznym. :)

Skomentuj

Mnie to przypomina zdjęcie kabiny do malowania, robione z drugiego piętra.

Skomentuj

W końcu zrobiłem mocowanie na dremla.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                              W końcu zrobiłem mocowanie na dremla.
                              Niezła i ciekawa konstrukcja

Skomentuj

Koszt anodowania blachy 6mm 45x35cm w Anodalu to coś ponad 30zł (czyli na obudowę E-450 jakieś 100-120zł).

Szkiełkowanie coś koło drugie tyle, ale mogą powstać plamy.
                                Last edited by gi; 15.10.2014, 12:23.

Skomentuj

Szkielkowanie nie jest takie kozackie jak szczotkowanie :p

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                    Szkielkowanie nie jest takie kozackie jak szczotkowanie :p
                                    Szczotkowanie można łatwo wykonać we własnym zakresie, albo papierem ściernym na bloczku przy prowadnicy (delikatniejsze rysy i gładsza powierzchnia):

Albo wiertarką ze ściernicą listkową (głębsze rysy, bardziej matowa i chropowata powierzchnia):

Skomentuj

Tak tez wlasnie planuje zrobic :) ale szczotkowanie na maszynie i tak wygląda lepiej

Skomentuj

A co pozniej zrobic, zeby sie lapy nie brudzily od tego aluminium?

Skomentuj

Umyć ;-)

Malowanie proszkowe lub anodowanie jako wykończenie/zabezpieczenie powierzchni imho.

PS: Można też używać środków do zabezpieczania alu, ale to raczej mało opłacalne:
                                          http://www.moto-akcesoria.pl/politur...u-magic,p,4577
                                          Last edited by gi; 15.10.2014, 13:21.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X