Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mnie interesują te http://www.ebay.com/itm/1pc-SP-150-P...aa553#shpCntId 150mm szerokości a papierek zawsze można wymienić. Te najbardziej mi się podobają tylko ta cena... http://www.ebay.com/itm/VU-meter-hea...item1c3b341a70

Skomentuj

Lepiej i taniej jest kupić amperomierz ze ściąganym bocznikiem lub miliwoltomierz, wydrukować i nakleić skalę, dorobić podświetlanie.
      Te duże gdyby miały porządne ustroje to było by warto tyle wydać, ale w obecnej chwili nie.
      Ja je kupiłem bo myślałem że pójdę na łatwiznę i będzie ok, niestety. Dopiero po przeróbce zaczęły działać dobrze ale jeszcze nie do końca zadowalająco.

Skomentuj

krojo: te z Onkyo M5000R beda chodzily jak marzenie jesli nikt przy nich nie dlubal :) dzwiedziu wrzucil wczesniej filmik z tymi wskaznikami w akcji.

Skomentuj

Mnie się nie wydaje żeby to były oryginały a tania imitacja, identyczne co moje.

Skomentuj

Aaaa... faktycznie... przeoczylem napis: "matched to" :( Tyle kasy za taka kupe ?! :bored:

Skomentuj

Ale może mi ktoś powiedzieć skąd się bierze taka wysoka cena wskaźników? przecież koszt budowy tego jest znikomy kawałek plastiku i drutu.
              A wykorzystanie wskaźników choćby z meratronik v-640 ma sens?
              Last edited by krojo; 01.07.2014, 19:14.

Skomentuj

ktos wczesniej podal schemat prostego ukladu sterowania wskaznikami,uklad sprawdzony i dosc praktyczny i istnieje mozliwosc regulacji potencjometrem intensywnosci wychelenia,uklad najlepiej polutowac na diodach germanowych sa bardziej "czułe" jesli ktos bylby zianteresowany mam gdzies pcb w pdfie do tego ukladu

Skomentuj

Lutowanie trwa :) Jutro drugi kanał. Brakuję też paru elementów, trzeba będzie zamówić...

Skomentuj

Bg 9?

Skomentuj

Dokładnie :)

Skomentuj

A masz bg1 albi unu ? Bedzie porównanie?
                        Moje bg5 dalej stoi w lesie...

Skomentuj

Teraz śmigam na fethexie, BG5 mam nieuruchomione w szufladzie, w obu płytkach BG5 podobny problem, na razie odłożyłem, bo pojawił się BG9 :P
                          Uniego kiedyś prawie zrobiłem ale zapomniałem o trawiącej się płytce nooo i jakoś tak trochę za mocno się wytrawiło :blushing:
                          Gdzieś jeszcze jest zaczęty BG mini, ale nie chciałem sobie generować kosztów (tutaj leży największy problem zawsze) więc też wylądował w szufladzie :(
                          Porównanie chętnie bym przedstawił, ale na moich "kolumnach" ciężko mówić o jakimś miarodajnym odsłuchu :P Niestety z przetwornikami wiele się nie wykombinuje i trzeba je po prostu kupić, a mnóstwo elementów elektronicznych zdobyłem za darmo albo pół darmo...
                          Last edited by Holgin; 02.07.2014, 01:34.

Skomentuj

Przymiarki UniAmpa do tymczasowej obudowy po kaseciaku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta

Lutowanie trwa :) Jutro drugi kanał. Brakuję też paru elementów, trzeba będzie zamówić...
                              Osz... ty.
                              To ja sie jeszcze grzebie a ty juz bedziesz mial wszystko polutowane, to jest zdecydowanie niesprawiedliwe :P
                              Ja bede mial tranzystorki 100W albo 130W sankeny wiec calosc bedzie pod obrysem pcb.
                              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Hehe, spoko, trochę czasu jeszcze zejdzie zanim zacznę uruchamiać, z zakupami muszę poczekać trochę aż jakaś gotówka wpadnie :p

Swoją drogą, już mnie pytają o prasowankę itp., można by wątek założyć i paczkę wrzucić :)

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                                  Ale może mi ktoś powiedzieć skąd się bierze taka wysoka cena wskaźników? przecież koszt budowy tego jest znikomy kawałek plastiku i drutu.
                                  Bo to nie swieze bulki

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                                  A wykorzystanie wskaźników choćby z meratronik v-640 ma sens?
                                  Moim zdaniem nie. W takich ustrojach nikt nie zwraca uwagi na inercje. Mozesz oczywiscie naocznie sie przekonac jak szybko reaguje taki wskaznik (wystarczy zrobic dowolny pomiar, ktory spowoduje wychylenie wskazowki na min. 75% skali). Zgodnie z norma BBC wskaznik VU powinien osiągać 99% wskazania (poczawszy od 0 w 300ms - nawiasem mowiac 90% tych wielkich "chinczykow" na ebay'u nie ma szans spelnic wymogow tej normy

Skomentuj

Też buduję wskaźniki, czasu :)

Skomentuj

Mały przedsmak tego co na forum się pojawi:)

Nowe 3-way...:)

Skomentuj

Na średnim siedzi excel?

Skomentuj

Ciekawe co na dole?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X