Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akurat w planach mam trochę bardziej karkołomną konstrukcję, chcę wykorzystać zwykły potencjometr :)

Pteterycz, jako że jestem fanem imbusów, polecam spróbować zamienić krzyżakowe właśnie na imbusy :) Tak czy inaczej, ze stożkowymi wygląda lepiej.

Skomentuj

Zmień te stożki z krzyżakowych na ampulowe i będzie OK

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kolega mnie ubiegł.

Skomentuj

Szukałem takich ale ciężko u mnie w mieście o takie a zamawiać kilka sztuk to przesyłka wyniesie więcej jak towar :flapper:
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Głupoty gadasz szukaj z INOXU

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
            korzystając z tego ze man urlop to się dzisiaj pobawiłem
            A ze się coś komuś nie podoba kwestia gustu...
            No mi się nie podoba :/ nawet z czarnymi było lepiej, od przodu bym dał imbusy albo ampułowe w kształcie walca oczywiście w srebrnym kolorze, a u góry też imbus albo ampuł ale stożkowy również kolor srebrny :)

Skomentuj

Closed na szybko. Gabka od filtra 12cm srednicy hehe.

Skomentuj

1 warstwa oleju. Niestety zdjęcia nie oddają tego co jest w rzeczywistości - wina oświetlenia. Będzie nałożona druga warstwa to porobię zdjęcia w innym pomieszczeniu.

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                  musze jechac zapytac o malowanie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    musze jechac zapytac o malowanie...
                    Noo, bo tu juz wszystko czeka na blache ;-p

Skomentuj

Panowie potrzebuje wskazowki jak mam zrobic w eaglu odsloniete pola takie jak np do kart na zlacza pci do pc'ta.
                      ''piny'' koloru zielonego maja byc na warstwie top i bottom, nie wiem jak to zrobic zeby plytki z zaklady wyszly ok.
                      Ja narysowalem po prostu sciezki warstwa top i bottom, nastepnie narysowalem prostokaty warstwa ''pads''. Czy tak moze byc ??

DZIEKI
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Możesz też rysować ścieżki i położyć na nich polygon na warstwie tStop lub bStop.
                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                        Grado SR125i

Skomentuj

taz
                          Dzieki.
                          A wiesz moze ktory ze sposobow bedzie 100% dobry tak zeby zaklad nie motal sie za bardzo, pliny maja byc po obydwuch stronach pcb i jak zamowie nie chce muki zaliczyc.

SMPS juz prawie gotowy. Nawinolem trafo troche cienszym drutem i zmodyfikowalem troche plytke.
                          Last edited by borys; 12.07.2014, 21:46.
                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Hmm nie wiem :) Wydaje mi się że to bez różnicy.
                            Jak masz piny na jednej krawędzi pcb to moim sposobem zrobisz szybciej. Odsłonisz po prostu jeden fragment płytki i gotowe.
                            Przed wysyłką do zakładu możesz sobie podglądnąć gerbery tutaj http://mayhewlabs.com/3dpcb
                            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                            Grado SR125i

Skomentuj

co to za dac na usb??

Skomentuj

Nie łatwiej wstawić taki przygotowany wcześniej PAD?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                                  co to za dac na usb??
                                  To jest PCM2704 od Muse Audio, taki moj testowy pod lapa.

Skomentuj

Pcm1704 to jest to :)
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Serious Sub

Weekend pod znakiem lutownicy :

Nowy pcb do zasilacza VAS . Już 3 wersja , na szczęście ostatnia

Kilka kosmetycznych zmian i PSRR "nieco" się poprawił

No i w końcu znalazłem czas żeby na nowo dobrać optymalne punkty pracy w VAS . Znowu, bo musiałem przez clonerów acuu zmienić trany Krecia robota . Ale wygląda na to, że trud się opłacił .

THD i IMD połówki VAS przy 40V na wyjściu i docelowym obciążeniu .

Parzyste harmoniczne się niemal skasują bo wzmacniacz jest symetryczny .
                                      To bez żadnego NFB :)

Niewielkie szpilki na 50 i 100Hz są z lapka (na baterii znikają ).
                                      Last edited by raven1985; 13.07.2014, 20:23.

Skomentuj

Taki projekt i zwykłe trafa, czy tylko tymczasowo?
                                        Z chęcią bym kiedyś podjechał z 7100 i 450 na jakieś szybkie pomiary, odsłuchy i ocenę tego przez Ciebie :-) No i oczywiście poogladać ten "wynalazek" powyższy.

Skomentuj

W końcu ukończone po 6-8 miesiącach. Całą budowę opiszę w temacie w gotowych konstrukcjach. Ale to później :)

Więcej zdjęć > https://www.flickr.com/photos/125677...7644935737409/

Pozdrawiam
                                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X