Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    marianie zrąbałeś
    07 jest lepszy .
    Ale cena 10-tki wraz ze zwrotkami z czarnymi Jantzenami była atrakcyjna
    Po za tym, 07 już miałem od Łukasza, brzydkie to jak... :flapper:
    Last edited by marian; 05.09.2014, 20:36.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      marianie zrąbałeś
      07 jest lepszy .
      Miałem oba.

Będę robił dla siebie monitorki na 146 i 07 ale kiedy to nie wiem .

Idzie też nowe :
      http://www.wavecor.com/html/tw030wa11_12.html

faradaje w napędzie , tubka i rezonans na 400hz może być kiler
      Tez mam w surowych budach 07 i fw146, we wrzesniu chcialbym je miec skonczone :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        Swoją drogą może ktoś coś powiedzieć to tym SW215WA01 ? Strasznie mnie korci...
        Jeśli to będzie granie pokroju SW270 to raczej lipa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
          Jeśli to będzie granie pokroju SW270 to raczej lipa
          Napiszesz też dla czego ?

Skomentuj

SW270 to strasznie ciężki głośnik z zawieszeniem z dętki od Stara :P Żeby to rozruszać trzeba bardzo dużo prądu, trzeba też stosować bardzo niskie cięcia.
            Zasadniczo jest to głośnik oznaczony jako SW, można się domyśleć, że chodzi o subwoofer.

Skomentuj

Założyłem na Wavecora korektor impedancji składający się z 1,2uf i 6,8ohm... bez tego to najwyższymi tonami zęby wybija a AMJ szeleści jak nigdy :bored:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Założyłem na Wavecora korektor impedancji składający się z 1,2uf i 6,8ohm... bez tego to najwyższymi tonami zęby wybija a AMJ szeleści jak nigdy
                A z czym tego słuchasz?
                Jaki zestaw?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  A z czym tego słuchasz?
                  Jaki zestaw?
                  Projekt Lusztiego z FW146.

Skomentuj

Korektor impedancji (jeśli jest zaraz na początku) nie robi różnicy wzmacniaczom tranzystorowym.

Jedynie wzmacniacz lampowy może zyskać.

Skomentuj

A ja musiałem parę spraw we wzmacniaczu zmienić, został rozebrany do ostatniej śrubki i poskładany na nowo, z nowymi układami.

Co tu dużo mówić, filmik jest, postanowiłem nagrać podczas ostatnich testów :P Do tego teraz jest w pełni zbalansowany tor audio, od DAC do wzmacniacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                        U mnie już tradycyjnie: zjeżdżają ze świata graty do klonów Accuphase P7100...
                        -toroidy z toroidy.pl
                        -kondy główne:Mundorf HC
                        -obudowy:największe alu z moduschop Italia
                        -VUmetry od jakiegoś chinola (właściwie to nie wiem po co...)
                        -płyteczki:złotko by Jaskiniowiec
                        Większości jeszcze nie ma ale już zamówione,wiadomo-urlopy !Ja czekam na swój i do roboty...

Uprzedzę pytania:nie robię tego na sprzedaż itp
                        To ostatnie moje wzmacniacze dla siebie i dla kolegi z AS .Będą grały z wcześniej zrobionymi w mostkach , bo po usłyszeniu jak to gra w takiej konfiguracji decyzja była tylko jedna.P7100 w mostku jest nie z tej planety!!!
                        Lepiej tego nie słuchać...po tym nic już nie jest takie samo

pozdrawiam
                        Witam, czy jest sens montować mocniejsze trafo (powiedzmy 2000VA) do takiego klona P-7100 ? Trafo oczywiście miałoby dokładnie takie same napięcia jak twoje.

Skomentuj

Układ wymagał "service packa" w postaci kilku dodatkowych elementów :biggrin: Na szczęście działa tak jak chciałem. Pozostało mi sprawdzić jeszcze jeden bajer, zrobić nową płytkę, przetestować ją i to by było na tyle :)
                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                          Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                            Układ wymagał "service packa" w postaci kilku dodatkowych elementów :biggrin: Na szczęście działa tak jak chciałem. Pozostało mi sprawdzić jeszcze jeden bajer, zrobić nową płytkę, przetestować ją i to by było na tyle :)
                            Auto OFF?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                              Auto OFF?
                              Nie, softstart.
                              Grado SR125i

Skomentuj

A co on jeszcze ma ?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                  A co on jeszcze ma ?:)
                                  Sterowanie przy pomocy przycisku monostabilnego lub transoptora, sygnalizację w jakim stanie jest, dc remover. Te dwie ostanie rzeczy będą na nowej płytce.
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Wiec kiedy jest szansa zamówić?

Skomentuj

Właśnie skończyłem uruchamiać BG1 na bipolarach :) Robię sobie porównanie bg1 z unim v2 i grundigiem v3
                                      Na razie na basie uni wygrywa, i słucham co dalej.

Skomentuj

Po wpięciu drugiej połówki zasilania z trafa (wziął i wypadł kabel z kostki) cofam to o przewadze uniego na basie. Chyla bg bardziej mi odpowiada. Chociaż pewien nie jestem...

Skomentuj

Jeśli uni gra basem to bg1 nie ma go wogole
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X