Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak dobrze pojdzie to jutro rano odpale, zostalo jeszcze z 15 min lutowania.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Jak dobrze pojdzie to jutro rano odpale, zostalo jeszcze z 15 min lutowania.
      Piotrek co to będzie?

Skomentuj

Karol
        To bedzie wzmaczek z sprzezeniem pradowym z diamentowym wejsciem, niesymetrycznym lustrem pradowym kaskada hawksforda i potrojnym emiter fallowerem :P
        W symulatorze ma ladny rozklad harmonicznych, uwidzi sie jak bedzie w realu, dosc podobny do BG3 ktory mi sie podobal wiec mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej.

Kultowy pionek a400 mial dosc zblizona budowe, przeanalizowalem go w symulatorze i chyba juz wiem dlaczego to byl tak kultowy wzmak, tez mial taki sam rozklad jak konstrukcjie passa itp.
        BG9 ma miec tez taki sam rozklad harmonicznych (czyli ladnie wygasajacych od H2 do okolo H4-H5).
        Nie wiem czy to jest klucz do sukcesu ale cos napewno w tym jest ponizej BG10 (prototyp) gra jak kraina lagodnosci (i taki rozklad ciagnie sie az do samej gory).
        Wydaje mi sie ze nie sama ilosc ale sam rozklad ma kluczowy wplyw na to co bedzie z tego slychac.

Last edited by borys; 16.05.2014, 22:51.

Skomentuj

Piotrek, jesli gra podobnie miło jak wzmaki Passa to chętnie go zrobię:)

Skomentuj

BG10 najprawdopodobniej gra jak wzmaki passa.
            BG9 nie wiem, zycie pokaze. Jak chesz to pogrzebie i wkleje ci schemacik BG10, dosc prosty dowykonania, mam pelny zestaw testow lacznie z prostokatami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta

Mecze zwrote, przy okazji jest porownanie dwoch driverow BMS.
              I jakie wrażenia i różnice między BMS 4524 i 4538

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                I jakie wrażenia i różnice między BMS 4524 i 4538
                Brzmia bardzo bardzo podobnie, roznice sa dopiero przy niskim podziale, ale tez nie jakies kosmiczne. Generalnie bardzo fajne drivery ale z ta tuba STX nie polecam.

Skomentuj

Mogę Ci podesłać do testów STX D800 i tubkę http://stx.pl/horn-373-142.html można go wtedy ciąć nawet przy ok. 1200 -1300 Hz
                  Nie za małe trochę te paczki do 12BR70?

Skomentuj

Tego horna nie zamocuje, BMS sa mocowane na sruby :/

Producent zaleca podzial 1.8 dla 4538 i 1.9 dla 4524. Ktoras z tych parek sobie zatrzymam, jeszcze nie wiem, ktora ale mozna by bylo porownac z D800, tylko musialbym dokupic adapter. Zaskakujaca jest jakos wysokich tonow, sa bardzo dzwieczne, czyste, ani bez zadnego szeleszczenia.

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                    Nie za małe trochę te paczki do 12BR70?
                    Powiem Ci ze one sa calkiem spore, ponad 80 litrow netto, ile dokladnie to nie powiem, bo nie chcialo mi sie tego liczyc. Tunele maja po 10 cm i strojenie wypada na 40hz.
                    Ogolnie kolumny nie jest latwo zestroic, ale mimo to dzwiek jest w zupelnosci do przyjecia w domowym zaciszu. Powiedzialbym nawet, ze duzo przyjemniej sie slucha takich paczek niz malych monitorow. Nie da sie przeskoczyc dynamiki duzych glosnikow, malymi glosniczkami w malej obudowie. Overtura Czajkowskiego z Canonami wgniata w fotel. Dla siebie zrobil bym raczej 3 way i zdecydowanie Beyma w TL.

Skomentuj

Producent zaleca podzial 1.8 dla 4538 i 1.9 dla 4524. Ktoras z tych parek sobie zatrzymam, jeszcze nie wiem, ktora ale mozna by bylo porownac z D800, tylko musialbym dokupic adapter. Zaskakujaca jest jakos wysokich tonow, sa bardzo dzwieczne, czyste, ani bez zadnego szeleszczenia.

Powiem Ci ze one sa calkiem spore, ponad 80 litrow netto, ile dokladnie to nie powiem, bo nie chcialo mi sie tego liczyc. Tunele maja po 10 cm i strojenie wypada na 40hz. Dla siebie zrobil bym raczej 3 way i zdecydowanie Beyma w TL.
                      Nie wyglądają na na 80 l. TL to chyb by musiała mieć ponad 150 l. A co byś dał na środek, tę 6" beymę?

Skomentuj

TL mysle, ze w okolo 120 by sie zmiescila. Bylby to po prostu modul basowy, wolnostojacy. juz nie w formie monitora, choc tez by sie dalo zrobc na wzor PMC MB2.

Na srednie mam dwie koncepcje, beyma 8m70v2, ktora mam i brzmi super lub beyma 5G40Nd, ktora chcialbym kupic. Ewentualnie mozna jest uzyc 5p200fe lub 6p200fe, ktora tez mam i w sumie moge sprobowac. Przy 3 way poszedlbym w nieduze waveguide na gore, lub tractrix faital pro sth 100 z bms 4524.

Skomentuj

Merkar przez pomyłkę zrobił mi tylko dwie płytki, ale przynajmniej wysłali je wcześniej, a następna partia z wysyłką za darmo.

Teraz jeszcze czekam na moją płytkę kontrolera z Satlandu (prototypy.com), przynajmniej porównam sobie jakość wykonania względem tych dwóch firm.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            przynajmniej porównam sobie jakość wykonania względem tych dwóch firm.
                            Tez jestem ciekaw takiego porownania. Jesli to nie sprawi problemu, moglbys napisac pare slow o swoich spostrzezeniach i subiektywnej ocenie ?

Skomentuj

Nie ma problemu, płytki będą pod koniec tego tygodnia (nowego) to i wtedy mogę je ocenić.

Skomentuj

Na srednie mam dwie koncepcje, beyma 8m70v2, ktora mam i brzmi super lub beyma 5G40Nd, ktora chcialbym kupic.
                                Moge spytac, czemu to tak chetnie uzywasz badziewnej Beymy ? Przeciez oni obecnie sam szrot produkuja (to juz nie jest beyma sprzed lat - teraz jada wylacznie na opinii) :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
                                  Moge spytac, czemu to tak chetnie uzywasz badziewnej Beymy ? Przeciez oni obecnie sam szrot produkuja (to juz nie jest beyma sprzed lat - teraz jada wylacznie na opinii)
                                  Prosze o konkrety, oraz propozycje podobnych glosnikow takiej samej cenie, lecz innych marek.

Skomentuj

Tu nie chodzi o zastepniki tylko o fakt tragicznej powtarzalnosci glosnikow (brzmienie to inna bajka - jako tako sie samo broni w swojej klasie cenowej). Przewalilem przez ostatnie 3 lata kilka tysiecy sztuk glosnikow tej marki i jedno co moge powiedziec: obraz nedzy i rozpaczy. Nie jeden chinski noname jest bardziej powtarzalny (i to nie jest przypuszczenie) . Stad moje watpliwosci.
                                    Last edited by Q; 17.05.2014, 17:44.

Skomentuj

A to widocznie narazie udalo mi sie trafic na powtarzalne sztuki :) ale co jutro licho przyniesie to niewiadomo...

Skomentuj

Finito:) w końcu.... jeszcze jakieś tam popraweczki drobne ale już niech sobie pograją :)

Skomentuj

Super :) Kiedy zaprezentujesz w gotowych?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X