Jak dobrze pojdzie to jutro rano odpale, zostalo jeszcze z 15 min lutowania.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaJak dobrze pojdzie to jutro rano odpale, zostalo jeszcze z 15 min lutowania.
Skomentuj
-
Karol
To bedzie wzmaczek z sprzezeniem pradowym z diamentowym wejsciem, niesymetrycznym lustrem pradowym kaskada hawksforda i potrojnym emiter fallowerem :P
W symulatorze ma ladny rozklad harmonicznych, uwidzi sie jak bedzie w realu, dosc podobny do BG3 ktory mi sie podobal wiec mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej.
Kultowy pionek a400 mial dosc zblizona budowe, przeanalizowalem go w symulatorze i chyba juz wiem dlaczego to byl tak kultowy wzmak, tez mial taki sam rozklad jak konstrukcjie passa itp.
BG9 ma miec tez taki sam rozklad harmonicznych (czyli ladnie wygasajacych od H2 do okolo H4-H5).
Nie wiem czy to jest klucz do sukcesu ale cos napewno w tym jest ponizej BG10 (prototyp) gra jak kraina lagodnosci (i taki rozklad ciagnie sie az do samej gory).
Wydaje mi sie ze nie sama ilosc ale sam rozklad ma kluczowy wplyw na to co bedzie z tego slychac.
Last edited by borys; 16.05.2014, 22:51.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
BG10 najprawdopodobniej gra jak wzmaki passa.
BG9 nie wiem, zycie pokaze. Jak chesz to pogrzebie i wkleje ci schemacik BG10, dosc prosty dowykonania, mam pelny zestaw testow lacznie z prostokatami.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaI jakie wrażenia i różnice między BMS 4524 i 4538
Skomentuj
-
Mogę Ci podesłać do testów STX D800 i tubkę http://stx.pl/horn-373-142.html można go wtedy ciąć nawet przy ok. 1200 -1300 Hz
Nie za małe trochę te paczki do 12BR70?
Skomentuj
-
Tego horna nie zamocuje, BMS sa mocowane na sruby :/
Producent zaleca podzial 1.8 dla 4538 i 1.9 dla 4524. Ktoras z tych parek sobie zatrzymam, jeszcze nie wiem, ktora ale mozna by bylo porownac z D800, tylko musialbym dokupic adapter. Zaskakujaca jest jakos wysokich tonow, sa bardzo dzwieczne, czyste, ani bez zadnego szeleszczenia.
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaNie za małe trochę te paczki do 12BR70?
Ogolnie kolumny nie jest latwo zestroic, ale mimo to dzwiek jest w zupelnosci do przyjecia w domowym zaciszu. Powiedzialbym nawet, ze duzo przyjemniej sie slucha takich paczek niz malych monitorow. Nie da sie przeskoczyc dynamiki duzych glosnikow, malymi glosniczkami w malej obudowie. Overtura Czajkowskiego z Canonami wgniata w fotel. Dla siebie zrobil bym raczej 3 way i zdecydowanie Beyma w TL.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaProducent zaleca podzial 1.8 dla 4538 i 1.9 dla 4524. Ktoras z tych parek sobie zatrzymam, jeszcze nie wiem, ktora ale mozna by bylo porownac z D800, tylko musialbym dokupic adapter. Zaskakujaca jest jakos wysokich tonow, sa bardzo dzwieczne, czyste, ani bez zadnego szeleszczenia.
Powiem Ci ze one sa calkiem spore, ponad 80 litrow netto, ile dokladnie to nie powiem, bo nie chcialo mi sie tego liczyc. Tunele maja po 10 cm i strojenie wypada na 40hz. Dla siebie zrobil bym raczej 3 way i zdecydowanie Beyma w TL.
Skomentuj
-
TL mysle, ze w okolo 120 by sie zmiescila. Bylby to po prostu modul basowy, wolnostojacy. juz nie w formie monitora, choc tez by sie dalo zrobc na wzor PMC MB2.
Na srednie mam dwie koncepcje, beyma 8m70v2, ktora mam i brzmi super lub beyma 5G40Nd, ktora chcialbym kupic. Ewentualnie mozna jest uzyc 5p200fe lub 6p200fe, ktora tez mam i w sumie moge sprobowac. Przy 3 way poszedlbym w nieduze waveguide na gore, lub tractrix faital pro sth 100 z bms 4524.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaprzynajmniej porównam sobie jakość wykonania względem tych dwóch firm.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNa srednie mam dwie koncepcje, beyma 8m70v2, ktora mam i brzmi super lub beyma 5G40Nd, ktora chcialbym kupic.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaMoge spytac, czemu to tak chetnie uzywasz badziewnej Beymy ? Przeciez oni obecnie sam szrot produkuja (to juz nie jest beyma sprzed lat - teraz jada wylacznie na opinii)
Skomentuj
-
Tu nie chodzi o zastepniki tylko o fakt tragicznej powtarzalnosci glosnikow (brzmienie to inna bajka - jako tako sie samo broni w swojej klasie cenowej). Przewalilem przez ostatnie 3 lata kilka tysiecy sztuk glosnikow tej marki i jedno co moge powiedziec: obraz nedzy i rozpaczy. Nie jeden chinski noname jest bardziej powtarzalny (i to nie jest przypuszczenie) . Stad moje watpliwosci.Last edited by Q; 17.05.2014, 17:44.
Skomentuj
Skomentuj