Wszytko pięknie ładnie ino dobór złego lakieru zmusił mnie do jego zeszlifowania teraz są pomalowane tym woskiem Osmo http://www.sklep.nobless.pl/wosk-twa...olysk-p-1.html i bardzo ładnie to wygląda gdyby nie parę bubli :/
jakiś klarlack do drewna ale był strasznie miękki po wyschnięciu dlatego zdecydowałem się go zeszlifować a obecny to wosk z osmo , tak użyłem tego parownika do mycia wszytko jest opisane w toolboxie z fotami : Fornirowanie - kleje, metody docisku oraz jego łączenia. Ale etaks poleciał na samym żelazku i myślę że ładniej u niego to wyszło i prościej przede wszystkim swoja drogą mógłby się pochwalić jak to zrobił :flapper:
Miałem nadzieje, na wydobycie głębi większe, lepszy połysk etc Okazuje, się że dobrze wypolerowany poliuretan tego nie potrzebuje, za to na pewno ochronnie wosk będzie działał, więc nie jest tak że nic nie daje :-) Po prostu do zastosowań "meblowych" nie ma co szaleć z jakością wosku i trzeba mieć świadomość* diyaudio.pl/obrazki.html *co on da :-)
Kurde mam ogólnie 2 nowe 17SW + 2 nowe MB tylko z różnych produkcji... ta starsza z małą kopułką się rozleciała, a nowsza seria ciągnie bez problemów...
Po 2h poszukiwań kupiłem butapren i zaaplikowałem go. Jeśli po 24h schnięcia wytrzyma max mocy 17SW to znaczy, że misja udana sukcesem :) Jeśli nie, zaaplikuje mu to co Kuba zapodał :)
Juwenalia.... do jutra nie wytrzymał... jak będę w 100% ogarniał może go ogarnę tak jak się należy... po 4h napir**** jak złoto.... ale chyba się rozsypię....
Heh mam nadzieje ze sa jeszcze tacy co nie maja dosyc.
Kolejny wynalazek na tapecie. Ci co pamietaja kultowego pioneera a-400 pewnie beda zadowoleni.
Wzmacniacz ma podobna topologie ale dosc mocno zmodyfikowana.
Stopien wejsciowy (12 tranzystorow) zamontowoany jest pomiedzy niesymetrycznym lustrem pradowym, bazy lustra nie sa wpiete w VAS tylko od strony wejsciowki (oszczedzamy jeden tranzystor, i zyskujemy 0.6V). Samo serce do diamentowy bufor tak jak w BG3. Prawa czesc lustra pradowego (nie wiem czy mozna go tak jeszcze nazwac) stanowi kaskade stopnia napieciowego (na plytce jest naraze na dole zenerka i na gorze dwa ledy tak zeby pokazac jak to mozna zrobic). Kompensacja narazie jest jednym kondkiem do masy (a jak nie to trzeba bedzie przerobic na kondki Millera, tak z 22p). W samym symulatorze wzmacniacz jest wariat i ma ladny rozklad harmonicznych, uwidzi sie jak to wyjdzie w praniu.
Tranzystory wyjsciowe 2sc5200/2sa1943 wystaja tylko 5-7mm poza obrys plyki, a tranzystory w troche mniejszej obudowie (100W toshiby) licuja sie idealnie z plytka, takze nic nie wystaje. Plytka jest nadziubdziana bo moje obudowy toleruja tylko 60mm wysokosci.
ufff.. dosc
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj