Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jaka długość tunelu?

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
      A jaka długość tunelu?
      Ponad 2,6m. Wlasnie testowalismy na long after you're gone. Masakra

Skomentuj

Właśnie przesłuchałem ten utwór. Bardzo niski bas w nim jest. Jakiś cudaczny mix. Przy plumkaniach gitarowych dodali wstawki niskiego basu. Cholera wie jaka to częstotliwość, może 30Hz? Zawsze można włączyć generator tonów NCH i sobie "porównać" brzmienie 40, 30 i 20Hz. Wtedy da się odróżnić jak niski bas w utworze zastosowali.

Skomentuj

100L dla 22SCX ? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            100L dla 22SCX ? :)
            Linie transmisyjne rządzą się własnymi prawami i co w br jest nie do pomyślenia w lt jak najbardziej.
            Last edited by gooralesko; 09.05.2014, 22:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
              Dzięki.

Czy np. na froncie pod kosz też zeszlifować troszkę kanty?
              I o ile mm więcej frezowałeś przy 1mm skórze otwór pod przetwornik?
              Jeżeli chodzi o rogi, to będzie ciężko naciągnąć. Ale podpowiem małą sztuczkę. Skóra bardzo dobrze poddaje się pod wpływem pary. Parę stosuje się podczas samego naciągania, jak również na koniec, w celu wyrównania niewielkich nierówności.

Ważny jest też klej. Ja jak robiłem deski samochodowe, kupowałem klej, który był aktywowany temp 70st.C. Jest on droższy, ale w przypadku popełnienia błędu umożliwia oderwanie skóry i ponowne przyklejenie. Jak dasz zwykły kontaktowy, podobnie jak saper, nie możesz się pomylić.

1mm podfrezowania więcej może być za mało. Pomimo że skóra lekko się rozciągnie. 1,5 będzie oki.

Skomentuj

W sumie jeden stx 22scx ma ponad 50 litrow Vas, wiec jesli da sie dwa, to 100 litrowa obudowa jest do przyjecia, choc ja bym tak duzej nie zrobil wylacznie z powodow gabarytowych :P

Skomentuj

(2x52ltr)/0,9=104ltr/0,9=93,6ltr.. niezła buda. nawet jak wyjdzie 80 to jest już ładnym mebel. Ale czego się nie robi dla dobrego grania.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                  Wlasnie testowalismy na long after you're gone. Masakra
                  Albo głuchy jestem albo nic specjalnego w dolnych rejestrach tam nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    Albo głuchy jestem albo nic specjalnego w dolnych rejestrach tam nie ma.
                    albo nie masz sprzetu zeby to uslyszec
                    podobna akcja powtarza sie od lat z "bass, i love you"
                    na niektorych glosnikach w samochodzie slychac bardzo duzo

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      albo nie masz sprzetu zeby to uslyszec
                      Na AKG514 przed chwila słuchałem, nie jest to "górna półka" ale potrafią czasem zaskoczyć.

Skomentuj

Może i potrafią zaskoczyć ale najwyraźniej nie odtwarzaniem niskiego basu.
                        Last edited by gooralesko; 10.05.2014, 00:51.

Skomentuj

Dzięki hi_aro, przetestuję na małym kawałku.
                          Mam w ręku ową skórę i 4 rożne ekoskóry.
                          Na te eko nie che już patrzeć, różnica kolosalna.

Pozdr

Skomentuj

Aha, jak się zaczyna naciąganie, to zawsze od najtrudniejszego miejsca. Tj, jeżeli masz front kolumny, to powinno zacząć się od rogów. A następnie krótkie boki i długie.

Jest jeszcze jedna technika. Próżniowa. Działo podobnie jak fornirowanie próżniowe.

W domowych warunkach jest do wykonania za pomaca odkurzacza. Robiłem taki rzeczy przy okazji wykonania skomplikowanego wypukłego wzoru na siedzisku motocyklowym.

Last edited by hi_aro; 10.05.2014, 09:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
                              Może i potrafią zaskoczyć ale najwyraźniej nie odtwarzaniem niskiego basu.
                              Zapewne jest zawsze tak jak mówisz i jest to jedyna słuszna racja. Producent podaje pasmo od 18 a stx ma fs na poziomie 34 zakładając że takie ma..

Poza tym jest to temat budowanie na ekranie więc twoje dywagacje na temat basu nie mają tutaj sensu.

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                                Aha, jak się zaczyna naciąganie, to zawsze od najtrudniejszego miejsca.
                                Nie lepiej obić?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                  Nie lepiej obić?
                                  Co przez to rozumiesz.

Skomentuj

A mój domek czeka na domowników. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                      A mój domek czeka na domowników.
                                      Takich?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        Zapewne jest zawsze tak jak mówisz i jest to jedyna słuszna racja. Producent podaje pasmo od 18 a stx ma fs na poziomie 34 zakładając że takie ma..

Poza tym jest to temat budowanie na ekranie więc twoje dywagacje na temat basu nie mają tutaj sensu.
                                        Nie ma się co na mnie obrażać i sypać danymi producenta. Koss porta pro mają podane przez producenta 20-20khz, a grają od 30Hz.

Jest tak jak Paweł napisał - po prostu nie masz sprzętu zeby to usłyszeć albo nie słyszysz tak niskich częstotliwości. Jeden taki już się tu wypowiadał co słyszy od 40 dopiero.
                                        Last edited by gooralesko; 10.05.2014, 17:12.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                          Takich?
                                          Dokładnie.:lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X