A jaka długość tunelu?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaA jaka długość tunelu?
Skomentuj
-
Właśnie przesłuchałem ten utwór. Bardzo niski bas w nim jest. Jakiś cudaczny mix. Przy plumkaniach gitarowych dodali wstawki niskiego basu. Cholera wie jaka to częstotliwość, może 30Hz? Zawsze można włączyć generator tonów NCH i sobie "porównać" brzmienie 40, 30 i 20Hz. Wtedy da się odróżnić jak niski bas w utworze zastosowali.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta100L dla 22SCX ? :)Last edited by gooralesko; 09.05.2014, 22:32.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaDzięki.
Czy np. na froncie pod kosz też zeszlifować troszkę kanty?
I o ile mm więcej frezowałeś przy 1mm skórze otwór pod przetwornik?
Ważny jest też klej. Ja jak robiłem deski samochodowe, kupowałem klej, który był aktywowany temp 70st.C. Jest on droższy, ale w przypadku popełnienia błędu umożliwia oderwanie skóry i ponowne przyklejenie. Jak dasz zwykły kontaktowy, podobnie jak saper, nie możesz się pomylić.
1mm podfrezowania więcej może być za mało. Pomimo że skóra lekko się rozciągnie. 1,5 będzie oki.
Skomentuj
-
(2x52ltr)/0,9=104ltr/0,9=93,6ltr.. niezła buda. nawet jak wyjdzie 80 to jest już ładnym mebel. Ale czego się nie robi dla dobrego grania.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaWlasnie testowalismy na long after you're gone. Masakra
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaAlbo głuchy jestem albo nic specjalnego w dolnych rejestrach tam nie ma.
podobna akcja powtarza sie od lat z "bass, i love you"
na niektorych glosnikach w samochodzie slychac bardzo duzo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaalbo nie masz sprzetu zeby to uslyszec
Skomentuj
-
Może i potrafią zaskoczyć ale najwyraźniej nie odtwarzaniem niskiego basu.Last edited by gooralesko; 10.05.2014, 00:51.
Skomentuj
-
Aha, jak się zaczyna naciąganie, to zawsze od najtrudniejszego miejsca. Tj, jeżeli masz front kolumny, to powinno zacząć się od rogów. A następnie krótkie boki i długie.
Jest jeszcze jedna technika. Próżniowa. Działo podobnie jak fornirowanie próżniowe.
W domowych warunkach jest do wykonania za pomaca odkurzacza. Robiłem taki rzeczy przy okazji wykonania skomplikowanego wypukłego wzoru na siedzisku motocyklowym.
Last edited by hi_aro; 10.05.2014, 09:02.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaMoże i potrafią zaskoczyć ale najwyraźniej nie odtwarzaniem niskiego basu.
Poza tym jest to temat budowanie na ekranie więc twoje dywagacje na temat basu nie mają tutaj sensu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hi_aro Zobacz postaAha, jak się zaczyna naciąganie, to zawsze od najtrudniejszego miejsca.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaZapewne jest zawsze tak jak mówisz i jest to jedyna słuszna racja. Producent podaje pasmo od 18 a stx ma fs na poziomie 34 zakładając że takie ma..
Poza tym jest to temat budowanie na ekranie więc twoje dywagacje na temat basu nie mają tutaj sensu.
Jest tak jak Paweł napisał - po prostu nie masz sprzętu zeby to usłyszeć albo nie słyszysz tak niskich częstotliwości. Jeden taki już się tu wypowiadał co słyszy od 40 dopiero.Last edited by gooralesko; 10.05.2014, 17:12.
Skomentuj
Skomentuj