Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ładnie ładnie, zdradź chociaż trochę jak
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
        czym ten "stoilik" napedzasz
        Końcówką na tranach bipolarnych. Kit a136 z Advance Electronic. Pracuje ona na napięciu 60V co daje 250W przy 4 ohmach.

Skomentuj

Z nudów przymierzyłem drzwi do Narnii :)

Skomentuj

Na dziś wystarczy :)

Skomentuj

Kolejny zbig 3.0 uruchomiony, moze ten wejdzie do budki subwoofera w koncu... 8,5mV DC na wyjsciu to chyba dobry wynik? Prąd 130mA.
              Last edited by _NATAN_5064; 29.04.2014, 23:34.

Skomentuj

Zwrotowanie bialego grubasa. Musialem zmienic driver z 4538 na 4524, poniewaz na tym pierwszym mialem jakies koszmarne podbicie, ktorego prosta zwrotnica nie dalo sie ogarnac. Sam dzwiek najtanszego drivera BMS pozytywnie mnie zaskoczyl, przy odpowiedniej zwrotnicy nie ma sladu tubowych nalotow, syczenia, czy cykania. Czyste, wyrazne granie.
                Co do midbasu to tutaj mam wieksze watliwosci, trzeba sie troche nagimnastykowac ale ogolnie potencjal jest, mimo dosc wysokiego podzialu. Dzwiek zestawu na obecna chwile jest interesujacy i wciagajacy, od pierwszych dzwiekow slychac, ze kolumny chca grac i to z jajem, bez przymulania. Nie ma tu dzwieku znanego z typowych zestawow PA.

Obudowa zamknieta jednak niespecjalnie sie tutaj sprawdzila, da mnie basu jest po prostu za malo, wiec bedzie przerobka i strojenie na BR.

Jakbym robil te paki dla siebie, do domu to bas bylby w osobnym module TL, a horn zupelnie poza obudowa z wyrownaniem czasowym. W takiej konfiguracji mozna by juz sporo namieszac...

Skomentuj

Kształt obudowy tylko na testy czy tak ma wyglądać docelowo?

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta

Budowa P4100 zbliża się ku końcowi!
                    Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                    ładnie ładnie, zdradź chociaż trochę jak
                    Złożenie przeźroczystej plexi z czarną plexi. Obróbka to wycinanie laserem + frezowanie.
                    Nie zdejmowałem foli ochronnych.
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                      Kształt obudowy tylko na testy czy tak ma wyglądać docelowo?
                      Docelowy. Jedyna roznica bedzie taka, ze na koncu zmieni sie material obudowy na sklejke 18mm.

Skomentuj

Nareszcie weekend Dokoncze cyrkiel i pare innych projektow. Pierwsze proby juz mialy miejsce

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                          Dokoncze cyrkiel i pare innych projektów
                          I jak spawany cyrkiel? Wygląda na to że jednak ma ugięcie.

Powinieneś to zrobić tak, robią koledzy na forum, czyli gięty.

Skomentuj

O kurde, ciekawe ile to wazy? To juz troche przerost formy nad trescia :P

Skomentuj

Pręty/prowadnice sa tez stalowe?
                              Nie wyginaja sie przy takiej wadze
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I tak najważniejsza jest stabilność prętów, a nie grubość stopy. Ale, obiecaliśmy sobie mniej narzekać

Skomentuj

U mnie np na stopie od Pawła alu pręty sie wyginaja :(
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zrobic mocowanie pretow po obu stronach i po sprawie, cena wyjdzie niewiele wieksza za dodatkowy kawalek zagietej blachy. Ale po co, skoro wiekszosc klientow twierdzi, ze sztywnosc jest wystarczajaca? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Ale po co, skoro wiekszosc klientow twierdzi, ze sztywnosc jest wystarczajaca?
                                      Nie jest wystarczająca, nieważne w czego i jak jest to wykonane. Ja mam własnej roboty i bez umocowania prętów z drugiej strony przy większym nacisku frezarka pływa.

Skomentuj

Oczywiscie mam mocowanie zgodnie z projektem. Wszystko juz pomalowane. Szczerze powiem ze to mocowanie z tylu jest zbedne. Frezarka na ciasno powiedzial bym nawet ze za bardzo ciasno siedzi w szynach doslownie 0 luzu. Duzo to nie wazy ale plus jest taki ze prety moge pokrzywic etc a i tak bd mial ideqlnie ustawiona frezarke. Co wiecej nosic, manewrowac moge cyrklem bez trzymania frezarki. Fotki gotowca tez wstawie. Najlepsze jest to ze koszt calosci to 1,60zł za 1m preta. Niestety nie bylo idealnie prostych ale nie ma to znavzenia bo szyna jest zrobiona idealnie.

Skomentuj

wypoleruj stope na lustro, bo bedziesz plakal jak porysujesz fornir w docelowej konstrukcji :)

Skomentuj

Czaruję...