DIY
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Eclipse Zobacz postaczym ten "stoilik" napedzasz
Skomentuj
-
-
Zwrotowanie bialego grubasa. Musialem zmienic driver z 4538 na 4524, poniewaz na tym pierwszym mialem jakies koszmarne podbicie, ktorego prosta zwrotnica nie dalo sie ogarnac. Sam dzwiek najtanszego drivera BMS pozytywnie mnie zaskoczyl, przy odpowiedniej zwrotnicy nie ma sladu tubowych nalotow, syczenia, czy cykania. Czyste, wyrazne granie.
Co do midbasu to tutaj mam wieksze watliwosci, trzeba sie troche nagimnastykowac ale ogolnie potencjal jest, mimo dosc wysokiego podzialu. Dzwiek zestawu na obecna chwile jest interesujacy i wciagajacy, od pierwszych dzwiekow slychac, ze kolumny chca grac i to z jajem, bez przymulania. Nie ma tu dzwieku znanego z typowych zestawow PA.
Obudowa zamknieta jednak niespecjalnie sie tutaj sprawdzila, da mnie basu jest po prostu za malo, wiec bedzie przerobka i strojenie na BR.
Jakbym robil te paki dla siebie, do domu to bas bylby w osobnym module TL, a horn zupelnie poza obudowa z wyrownaniem czasowym. W takiej konfiguracji mozna by juz sporo namieszac...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Hermes Zobacz postaZamieszczone przez Pteterycz Zobacz postaładnie ładnie, zdradź chociaż trochę jak
Nie zdejmowałem foli ochronnych.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaKształt obudowy tylko na testy czy tak ma wyglądać docelowo?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaDokoncze cyrkiel i pare innych projektów
Powinieneś to zrobić tak, robią koledzy na forum, czyli gięty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaAle po co, skoro wiekszosc klientow twierdzi, ze sztywnosc jest wystarczajaca?
Skomentuj
-
Oczywiscie mam mocowanie zgodnie z projektem. Wszystko juz pomalowane. Szczerze powiem ze to mocowanie z tylu jest zbedne. Frezarka na ciasno powiedzial bym nawet ze za bardzo ciasno siedzi w szynach doslownie 0 luzu. Duzo to nie wazy ale plus jest taki ze prety moge pokrzywic etc a i tak bd mial ideqlnie ustawiona frezarke. Co wiecej nosic, manewrowac moge cyrklem bez trzymania frezarki. Fotki gotowca tez wstawie. Najlepsze jest to ze koszt calosci to 1,60zł za 1m preta. Niestety nie bylo idealnie prostych ale nie ma to znavzenia bo szyna jest zrobiona idealnie.
Skomentuj
Skomentuj