Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
    Proponuje w pionie na boku postawić 0,47mH, zwłaszcza jeśli to sa cewki rdzeniowe
    wszystkie powietrzne ok ta 0,47 pójdzie w pionie ino które ułożenie jest prawidłowe bo nigdzie nie są opisane wyprowadzenia kabli

Skomentuj

Najważniejsze, żeby w osi cewki nie było elementów, bo wtedy wpływa to na indukcyjność.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        Najważniejsze, żeby w osi cewki nie było elementów,
        Chyb tylko innych cewek w przypadku zwrotnicy.

Skomentuj

http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm

Skomentuj

No tak jak napisalem, poza tym Troels w tym przypadku Ameryki nie odkrył bo wpływ cewki na cewkę w niewłaściwem ułożeniu jest znany od lat. Napisałeś że wszystkie elementy mają wpływ, chciałem tylko unikąć sytuacji gdzie kolega zastosuje to również do rezystorów.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Prawie jak H-PAS TL http://www.twindigital.gr/main.php?w...m_2=2&lm_3=117
            "..Our patented H-PAS is that kind of technological breakthrough..." co oni tam opatentowali? ciekawe

Rozumiem że ta pułapka basowa ma działać jak rezonator helmholza i ma za zadanie wyłapywać niechciane rezonanse/antyrezonanse stąd reklamowane mniejsze zniekształcenia, czy jak?

http://www.twindigital.gr/data//products/Atlantic/AT1/H-PAS_diag.jpg

Skomentuj

Wstepna zwrotka do bialych kolumienek gotowa, troche dziwne filtry wyszly jak przeslucham to pewnie i tak cos pozmieniam.
              Zadziwiajaca jest ilosc basu z tego malego RSa. Pomiar gotowego monitorka w niewytlumionym pudle. Jak mi sie wavecor nie spodoba to frez i tak mam na tyle luzny ze sie w niego zmiesci vifka ne25, albo dorobie froncik i kupie ne19, narazie sie jednak na to nie zanosi. THD na niskich czestotliwosciach ciezko mi bedzie poprawnie zmierzyc wiec jest jak jest.

Last edited by borys; 24.04.2014, 23:05.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To ja zapytam raz jeszcze czy prawidlowo sa odprowadzone kable bo nie lapie tych wykresow za bardzo jeszcze

Skomentuj

Nie wiem do końca jakie to głośniki mają być pod tę zwrotnice i czy jest poprawnie zaprojektowana. Pomijając to, niebieskie pola masz mase - oba pola powinny być połączone ze soba, czyli płytka ma bląd. Pod pola WY połączasz sygnał z wzmacniacza. Tam gdzie pola 18w to basowy a neo3 to wysoki.

Prościej by było kawałek sklejki zwykłej albo szalunkowej, powiercić, kilka opasek i polutować na pająka.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                    Wstepna zwrotka do bialych kolumienek gotowa, troche dziwne filtry wyszly jak przeslucham to pewnie i tak cos pozmieniam.
                    Zadziwiajaca jest ilosc basu z tego malego RSa. Pomiar gotowego monitorka w niewytlumionym pudle. Jak mi sie wavecor nie spodoba to frez i tak mam na tyle luzny ze sie w niego zmiesci vifka ne25, albo dorobie froncik i kupie ne19, narazie sie jednak na to nie zanosi. THD na niskich czestotliwosciach ciezko mi bedzie poprawnie zmierzyc wiec jest jak jest.

Mówiłem Ci ze taki mały a wariat na basie:)

Skomentuj

A pomiary w bliskim polu można zobaczyć ? :-)

Skomentuj

borys, pokaż proszę łączenia charakterystyk.

Skomentuj

Jak dotre do domu to wkleje

Skomentuj

Takie małe DIY

Skomentuj

Rfck
                              Tutaj jest zwrotnica z 2.2R zamiast 3.3R w szeregu z wysokotonowka.

Turaj z 10cm ale pewnie i tak bede musial jeszcze raz pomiary powtorzc bo robilem na szybciocha.

Karol

Glosnik zdecydowanie wart swojej ceny, dzieki

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                Pudło zbite, idę po kawę i trzeba się brać za montowanie głośników

No a ja narazie jestem w takim miejscu. Trochę mało tłumienia..

Skomentuj

gotowa zabudowa do wykonczenia

oklejony boczek

szkoda ze klient nie podchwycil pomyslu

Skomentuj

to bedzie dB czy SQ ?
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

zadne :p
                                      to bedzie odrobina XXI wieku w samochodzie z XX wieku

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                        to bedzie dB czy SQ ?
                                        Ani dB ani SQ ino BBQ z tego zrobią

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                          Wstepna zwrotka
                                          Ten kond 100u to chyba jakaś pomyłka :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X