Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy te głośniki z pierwszego planu to sony? Mam bardzo podobne głośniki i zastanawiam się nad ich zastosowaniem.

Skomentuj

Tak, to te z allegro, białe i czarne
      Wczoraj na szybko wrzuciłem 2 białe w zamknięte paczki 40L, bez zmiany zwrotki od moich diy i ilością basu zaskakują, jest go troche więcej niż z tesli.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

dziś przyszedł kabelek koszulka i reszta :)

Skomentuj

poszlo zaskakujaco szybko, dlatego nie chce mi sie poprawiac jednego slupka gdzie wyszlo bardziej pomarszczone
          jeszcze tylko wydlubac resztki plastiku z siatek i mozna montowac

Skomentuj

Ja grałem tymi sony w o wiele mniejszej zamkniętej i jakoś wtedy mi to nie grało. Jakby powstał projekt na nich z jaką tanią wysokotonówką, to chętnie z powrotem je wyciągnę z szafy

Skomentuj

Jak mniejszej to się nie dziw :)
              Projekt myślę ze będzie, wysokotonówka myśle ze STX "AWX" za 60zł.
              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zatem będę kibicował temu projektowi

Skomentuj

Szkoda że nie najpierw skrzynki i pomiary..

Skomentuj

Płyty na skrzynki "kleiły się" w dniu dzisiejszym więc można było w międzyczasie składać zwrotki

Konstrukcja według projektu Ravena więc pomiary zbędne :flapper:

Skomentuj

A teraz to jasne

Skomentuj

Zwrotki 8948A & SS2608 gotowe

Sorry Łukasz nie zauważyłem - raczkuję na forum :p Usuń jak możesz post 14589 :)

Skomentuj

I znowu trzeba było zrobić diy by robic diy ;-)

Bidon + rurka pcv + kawałek plexi + żywica epoksydowa :-)

Skomentuj

cyklon? jak sie sprawdza?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              cyklon? jak sie sprawdza?
                              Około 90% zgarnia (testowane na szklance mąki wessanej "na raz"), muszę jeszcze pokombinować z wielkością otworu na dole i długością rurki tej z góry i może uda się poprawić wynik :-) Lepszy efekt uzyskało by się pewnie też przy bidonie okrągłym/stożkowatym. Ten jest spłaszczony z dwóch stron i "stożkowatość" ma dość małą

Muszę też przykręcić kawał deski na spód wiadra, teraz jest niestabilne.

Największy plus cyklonu to nawet nie oszczędność worków, a stała siła ssania przez dużo dłuższy czas :-) Do tego można stosować cienkie worki papierowe bez obawy o przepuszczanie na silnik (a przy cienkich siła ssania jest jeszcze większa) :)
                              Last edited by gi; 07.03.2014, 12:38.

Skomentuj

Tez musze pomyslec o cyklonie Diy. Ostatnio zapelniam worek 1-2 dni :|

Skomentuj

ja też sobie zrobiłem i fajna sprawa :)

użyłem tylko innych pojemników

i musiałem wkleić dwa pierscienie do środka wiaderka obi bo mi ciśnienie go wciągało go środka

polecam

wiadro zapełniłem do ok 1 cm od fulla i nadal działał :biggrin:
                                  Last edited by Przemcio; 07.03.2014, 14:34.

Skomentuj

jak tylko bede mial sile to takie cos zrobie

Skomentuj

A nie lepszy byłby pachołek drogowy?
                                      Był chyba w przykładach które kiedyś ktoś pokazywał.
                                      Last edited by Arturos; 07.03.2014, 14:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        jak tylko bede mial sile to takie cos zrobie
                                        O ile masz materiały to godzinka roboty + czekanie na zaschnięcie kleju/żywicy.

Zamieszczone przez Arturos Zobacz posta
                                        A nie lepszy byłby pachołek drogowy?
                                        Byłby lepszy (o ile nie jest za miękki), trzeba go tylko mieć

Moje powstało ze śmieci, więc koszt zerowy ;-)

Można też kupić gotowca:
                                        http://www.ebay.co.uk/itm/Omni-Dust-...-/181323568226
                                        Last edited by gi; 07.03.2014, 15:03.

Skomentuj

Trzeba przypilnować drogowców jak będą w nocy pasy malować

Skomentuj

Czaruję...
                                          X