Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Może lampa nie daje rady z STXem... mimo wszystko trzeba mu trochę mocy jak to z STXem bywa.
    Wcześniej grał na Soniaczu, więc mocy na testy miałem sporo.

Ja byłem nastawiony na "lepszość" ogólną po tych pozytywnych wpisach, ale chyba lekko przesadziłem z oczekiwaniami...

Skomentuj

Nie wiem czego oczekiwałeś od 18stki jak 18stke miałeś w TLce to schodziła nisko ale ten bas był ciągle taki sam, w BR podobnie natomiast 15stka gra zróżnicowanie i to jej największy atut dokładając dobra średnice całość jest znacznie lepsza.

Skomentuj

Na testach miałem 18-stkę w TL-ce, owszem, ale również w BR.

Może po prostu tą "lepszość" zrozumiałem jak zielony, lub jak przysłowiowy dresiarz... czyli lepszy tzn. lepszy, a nie brak basu z głośnika który ma ponoć "lepszy" bas... albo Ci którzy pisali o nim że "jest lepszy" trochę przesadzili z tym opisem :)
        Na średniaka do 3way jest w sam raz, ale jeśli ktoś oczekuje niskiego basu z tego głośnika w 2way, to niech się jeszcze zastanowi... bo bas jest, ale schodzi tylko ciut niżej niż FW146.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Może po prostu tą "lepszość" zrozumiałem jak zielony, lub jak przysłowiowy dresiarz... czyli lepszy tzn. lepszy, a nie brak basu z głośnika który ma ponoć "lepszy" bas... albo Ci którzy pisali o nim że "jest lepszy" trochę przesadzili z tym opisem :)
          Na średniaka do 3way jest w sam raz, ale jeśli ktoś oczekuje niskiego basu z tego głośnika w 2way, to niech się jeszcze zastanowi... bo bas jest, ale schodzi tylko ciut niżej niż FW146.
          Nie miałem FW146 wiec nie wiem, ale AWX15 w pokoju 17mkw spokojnie dawał radę w słuchaniu i nie uskarżałem się na braki w basie a na bas jestem wyczulony.
          Last edited by dj_zibi; 22.03.2014, 09:46.

Skomentuj

Po prostu miałem zbyt duże oczekiwania co do tego głośnika po wypowiedziach innych użytkowników.

Skomentuj

Czy ktos juz robil podlogowa TL dla 15 awx?

Skomentuj

Dodalem jeszcze kilka zdjec z budowy. Duzo pisac nie trzeba, fotki powiedza znacznie wiecej.
                Załączone pliki
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

U mnie w 18 mkw też daje rade i jestem zadowolony bardziej niż z 18awx z której sie przesiadłem na 15, tak jak Marian pisze nie ma tu masowania klaty :-P jak można wnioskować z niektórych opisów, ale bas jest przyjemniejszy z 15 awx

Skomentuj

PCB do wzmacniacza słuchawkowego + zasilacz

Skomentuj

Niebawem poslucham, potestuje i cos skrobne. Zobaczymy jak zagra w innym pomieszczeniu. Jakies stojaki zorganizuje i posluchamy jak sie nalezy. :-) Teraz po tych wpisach to jeszcze bardziej chce ich posluchac :-)
                      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Jak mozna miec niski bas z glosniczka 15cm ktory niewiele kosztuje? :) jak ktos szuka monitorow to na basie jest wystarczajacy, a jak mu nie odpowiadaja monitory to i 18tka mu nie podejdzie i trzeba robic 3drogi.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Jak mozna miec niski bas z glosniczka 15cm ktory niewiele kosztuje?
                          Dlatego nie rozumiem tej "lepszości".
                          Głośnik o którym mówimy że "jest lepszy", powinien być lepszy ogólnie, a nie mieć jeden lepszy parametr kosztem drugiego.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                            PCB do wzmacniacza słuchawkowego + zasilacz

Na tej płytce szkoda czasu .
                            Już temat był na forum wałkowany.
                            http://www.ti.com/lit/ds/symlink/tpa6120a2.pdf
                            strona 16 dół

Tak powinna wyglądać płytka pod TPA :
                            http://www.ti.com/lit/ug/slou169/slou169.pdf

Skomentuj

Szkoda, że dopiero teraz to piszesz.
                              Z resztą układ już złożony. W tym pdfie jest płytka 2 stronna, a chciałem to zrobić na jednostronnej, bo samemu trawić dwustronną to bez zaplecza ciężko.

Teraz mam problem z potencjometrem, bo działa tylko do połowy, od połowy już nie zgłaśnia.

Skomentuj

Dlatego nie rozumiem tej "lepszości".
                                Głośnik o którym mówimy że "jest lepszy", powinien być lepszy ogólnie, a nie mieć jeden lepszy parametr kosztem drugiego.
                                Wolisz głośnik o detaliczniejszej średnicy, większym wykopie w mniejszej obudowie, większej dynamice czy ten który niżej zejdzie? Bo to różni te dwa głośniki :) 18tka to zawsze kompromis a 15tka nie ma tyle dołu mniej, żeby nie wystarczało jak na monitory 12litrowe. Wniosek prosty.
                                Last edited by dolphin123; 23.03.2014, 21:09.

Skomentuj

Nie było wszystkiego, ale większość jest u mnie. Będzie można teraz "zwrotkować"!

marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

do czego to i w jakiej ilosci?

Skomentuj

do szerokopasmowca
                                      Last edited by utopia; 24.03.2014, 20:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        do czego to
                                        Do budowania zwrotnic

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        i w jakiej ilosci?
                                        72 sztuk rezystorów
                                        102 sztuk kondensatorów
                                        30 sztuk cewek

Ale nie ma wszystkiego.
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ale to do projektowania zwrotnic czy do konkretnych zestawow?

Skomentuj

Czaruję...