Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Biała
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czarna skrzynia + biały front. Poproszę dwie :)

Skomentuj

Też uważam że lepiej wyglądałaby w fornirze.
        Biała wygląda jak pokryta primerem :)
        Więc wybrałbym czarną z białym frontem.

Skomentuj

Prawie jak kolumna, nooo pudlo robi sie tak samo, tylko dziury na glosnik nie ma

Skomentuj

Gustowne:) Lubie takie skrzyneczki:)

Skomentuj

Na cóż ta skrzynia taka elegancka?

Skomentuj

Wyglada jak na audiofilskie kable :P

Skomentuj

naszyjniki, łańcuchy i inne kolczatki

Skomentuj

U mnie, co by nie było to powoli powstają dwa subwooferki.

Skomentuj

Na przekladke miedzy fornir, a plyte dociskowa daj tylko jakis papier, moze byc sniadaniowy, czy do pieczenia.

Skomentuj

Ok. Dzięki za podpowiedź na pewno skorzystam natomiast zawszę używałem/używam pinki pod panele i jest całkiem.

Skomentuj

Problemem jest przyklejenie forniru na krawedzi, a jeszcze jak fornir jest kruchy to w ogole masakra. Dlatego przy klejeniu musi byc absolutnie plaska powierzchnia dociskowa. Gruba plyta, najlepiej laminowana i przekladka z papieru. Pianka jest niepotrzebna, bo tylko zmniejsza sile docisku, szczegolnie na krawedziach.

Skomentuj

Doskonale o tym wiem i jak pisałem wyżej możesz mi wierzyć, że z tą pianką daje rade, jest w porządku i nie mam problemu z krawędziami natomiast jak wspomniałem na 100% skorzystam z twojej rady oczywiście przy następnym jakimś projekcie.

Skomentuj

Surowa płyta tez sie nadaje
                              Nie musi byc laminowana
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wstępna polerka za mną ;-)

Stwierdzam, że chyba zainwestuje w kompresor, za dużo roboty robienie tego ręcznie.

Skomentuj

:)

Skomentuj

I jak Ci się widzi to zestawienie?

Skomentuj

Jeszcze jestem w trakcie odsłuchów.
                                      Pożyczyłem od Gokara lampę MariuszaElektro i słucham.

Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że cała kolumna gra poprawnie, ale...
                                      Niech powiedzą mi Ci którzy pisali że 15-stka AWX-a ma więcej basu niż 18-stka, o co im chodziło z tym "lepszym" basem, bo ja nie rozumiem :huh:
                                      15-stka ani lepiej nie gra na basie ani nie jest go więcej niż z 18-stki, testowałem w różnych obudowach i strojeniami, na koniec zrezygnowałem i zostawiłem je w 10L @ 46Hz żeby ich nie męczyć i "zmuszać" ich do "basowania".

O dźwięku napiszę coś więcej jak założę temat w gotowych konstrukcjach.
                                      Last edited by marian; 22.03.2014, 08:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Niech powiedzą mi Ci którzy pisali że 15-stka AWX-a ma więcej basu niż 18-stka, o co im chodziło z tym "lepszym" basem, bo ja nie rozumiem
                                        nikt nie pisal ze jest go wiecej. bas jest mniej monotonny niz z 18cm

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Jeszcze jestem w trakcie odsłuchów.
                                          Pożyczyłem od Gokara lampę MariuszaElektro i słucham.

Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że cała kolumna gra poprawnie, ale...
                                          Niech powiedzą mi Ci którzy pisali że 15-stka AWX-a ma więcej basu niż 18-stka, o co im chodziło z tym "lepszym" basem, bo ja nie rozumiem :huh:
                                          15-stka ani lepiej nie gra na basie ani nie jest go więcej niż z 18-stki, testowałem w różnych obudowach i strojeniami, na koniec zrezygnowałem i zostawiłem je w 10L @ 46Hz żeby ich nie męczyć i "zmuszać" ich do "basowania".

O dźwięku napiszę coś więcej jak założę temat w gotowych konstrukcjach.
                                          Marian Bas z 15stki jest IMO lepszy bardziej zróżnicowany. Ja miałem 15stke w ~11,5-12litrach netto i to nie było wcale męczenie głośnika. Natomiast średnica to inna bajka z 15stki ona jest 10x lepsza niz 18stka. Może lampa nie daje rady z STXem... mimo wszystko trzeba mu trochę mocy jak to z STXem bywa.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X