Biała
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Problemem jest przyklejenie forniru na krawedzi, a jeszcze jak fornir jest kruchy to w ogole masakra. Dlatego przy klejeniu musi byc absolutnie plaska powierzchnia dociskowa. Gruba plyta, najlepiej laminowana i przekladka z papieru. Pianka jest niepotrzebna, bo tylko zmniejsza sile docisku, szczegolnie na krawedziach.
Skomentuj
-
Jeszcze jestem w trakcie odsłuchów.
Pożyczyłem od Gokara lampę MariuszaElektro i słucham.
Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że cała kolumna gra poprawnie, ale...
Niech powiedzą mi Ci którzy pisali że 15-stka AWX-a ma więcej basu niż 18-stka, o co im chodziło z tym "lepszym" basem, bo ja nie rozumiem :huh:
15-stka ani lepiej nie gra na basie ani nie jest go więcej niż z 18-stki, testowałem w różnych obudowach i strojeniami, na koniec zrezygnowałem i zostawiłem je w 10L @ 46Hz żeby ich nie męczyć i "zmuszać" ich do "basowania".
O dźwięku napiszę coś więcej jak założę temat w gotowych konstrukcjach.Last edited by marian; 22.03.2014, 08:52.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNiech powiedzą mi Ci którzy pisali że 15-stka AWX-a ma więcej basu niż 18-stka, o co im chodziło z tym "lepszym" basem, bo ja nie rozumiem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJeszcze jestem w trakcie odsłuchów.
Pożyczyłem od Gokara lampę MariuszaElektro i słucham.
Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że cała kolumna gra poprawnie, ale...
Niech powiedzą mi Ci którzy pisali że 15-stka AWX-a ma więcej basu niż 18-stka, o co im chodziło z tym "lepszym" basem, bo ja nie rozumiem :huh:
15-stka ani lepiej nie gra na basie ani nie jest go więcej niż z 18-stki, testowałem w różnych obudowach i strojeniami, na koniec zrezygnowałem i zostawiłem je w 10L @ 46Hz żeby ich nie męczyć i "zmuszać" ich do "basowania".
O dźwięku napiszę coś więcej jak założę temat w gotowych konstrukcjach.
Skomentuj
Skomentuj