Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak wygladają moje kolumny. Obecnie już są zamontowane zwrotnice i sa wytlumione. Czekają tylko na głośniki( kurier z DPD się spuźnia :sad: )

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      to mniej więcej tak jakbyś postawił szklankę z herbatą na takiej kolumnie :P
      Widziałem jak w dłuższej perspektywnie czasu odbarwia to politurowane meble.
      Zobaczę co się będzie działo,całe szczęście tył jest malowany lakierem.

Skomentuj

Zamieszczone przez wuja69
        Mam pytanie-czy dobrze by wyglądały podstawy mocno zabejcowane na czarny kolor?Plus politura oczywiście.Może ktoś coś podpowie?
        Coś miniaturki poprzewracało :roll:
        Ja bym dał czarne, ale matowe. Ewentualnie obił skórą (bez cokołu).

Tak swoją drogą możesz opisać proces kładzenia politury ? Też mnie to niedługo czeka i zbieram info :mrgreen:

gi

Skomentuj

Pozdrawiam,co do kładzenia politury korzystałem z informacji poszukanych w necie -
          http://www.zbr.info.pl/Politura%20sz...20tamponu.html
          http://www.castorama.pl/porady/art-d...nie-mebli.html
          http://www.plastyk.pl/politurowanie_art_174.html
          polecam wsumnie prosta sprawa,tylko jeden problem trwa to dużo czasuJakby co to doradzę(na pw.).

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
            wuja69, napisz krotki wstep co to jest politura i zamiesc te linki w TOOL BOXie
            trzeba poszerzac nasz "wiedze"

Skomentuj

wuja69,
              Mam pytanie odnosnie głosników STX GDN 18. Jaką objętość wewnętrzną mają te
              monitory i jaki bas uzyskujesz z tego głosnika. Może poradzisz co z nim zrobić aby uzyskać przyzwoity efekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez rywi
                wuja69,
                Mam pytanie odnosnie głosników STX GDN 18. Jaką objętość wewnętrzną mają te
                monitory i jaki bas uzyskujesz z tego głosnika. Może poradzisz co z nim zrobić aby uzyskać przyzwoity efekt.
                Moje monitory mają ok.21l,strojone na 45Hz-co do basu w 17metrowym pokoju jak dlamnie jest w sam raz,co do jakości jest dużo lepszy niźli na 22cm Teslach.Bas jest w mniarę szybki ,priorytetem była raczej ładna średnica-też jestem z niej zadowolony,zpłaciłem za nie 90zł za sztkę z przesylką i jak za tą cenę jest ok.Napewno są lepsze 18stki od tego STX ale za tą kasę jest nieźle.Napędzam je 5 watową lampą-co też nie gwarantuje super kontroli głośnika,ale do kameralnego słuchania styka.Gdy zrobie podstawki to opisze je w dziale dla konstrukcji.

Skomentuj

2x arn150-05/4 + sc10n

I jak? Zwory własnej roboty, gdyż popełniłem błąd przy zaznaczaniu otworów do wiercenia i płytki pod arny wyszły tak, że + mają po innej stronie niż te pod sc10n ...

Myślę, że nawet nie wyglądają tak źle

Skomentuj

a no zle nie wygladaja. jedynie bedziesz musial pamietac do ktorego jak podlaczyc :P
                    zapiecie opaski mogles dac od spodu zeby niebylo go widac...

jutro otwory i oklejanie. tym razem przedstawie cos w gotowych konstrukcjach :P

Skomentuj

hmm.. czyżby 2x mds08...

Skomentuj

zapiecie opaski mogles dac od spodu zeby niebylo go widac...
                        zapięcia są dwa ... i na wierzchu, i pod spodem ... a to dlatego, że miałem za krótkie opaski :P

Co do podłączenia - nie będzie problemu, bo mam zaznaczone kolory xD czerwony/czarny Podpinam do obojętnie którego patrząc na kolory, bo u góry inaczej, na dole inaczej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                          hmm.. czyżby 2x mds08...
                          przeciez moje MDSy w domu zostaja :evil:

jak widac to jest do samochodu i w dodatku na 12" :P

Zamieszczone przez cudny90
                          Co do podłączenia - nie będzie problemu, bo mam zaznaczone kolory xD czerwony/czarny Podpinam do obojętnie którego patrząc na kolory, bo u góry inaczej, na dole inaczej
                          :lol: to chce ci sie jeszcze kolumny przestawia zeby kable podlaczyc? ja po omacku lece

Skomentuj

A ja przedstawię do czego może przydać się obudowa testowa:

Ładnie go zaaplikowałem? To Oskar :)

Skomentuj

wasik1989, weź, że mu ją oforniruj, bo ja na jego miejscu bym się wstydził tam miszkac :lol:, fajna psiuńka :wink:

Skomentuj

jutro opis...

Skomentuj

nowe interkonekty

Skomentuj

Koncowka mocy na lm3886 w aplikacji AVT - zaden gainklon :P... nowe procaby LS25 sa grubsze sporo od kabla zasilajacego no ale w sumie idzie tamtedy wiekszy prad haha. Nie no kabelki porzadne mysle na pare dlugich lat. Brakuje jeszcze nowych sygnalowek Prolinka ale przesylka sie zapodziala, ehh..

Skomentuj

Michał K, a na cóż Ci takie długie ic? I co to za kabelek? Bardzo przyjemny :)

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
                                        I co to za kabelek? Bardzo przyjemny :)
                                        Kabelek nie wiem ale oplot chyba z akkusa, a wtyki Nakamichi. BTW mogles te kurczki troche bardziej naciagnac na wtyk - trzymaja go dobrze?

Skomentuj

malyzmc, to buda na góra miesiąc - mały szybko rośnie potem mu zrobie większą i porządniejszą oraz wykończoną - może nie fornirem, ale chociaż pomaluje :cool:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X