Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Dostałem dzisiaj 4 takie duże, piękne kondensatory z demontażu:
Miałem cichą nadzieję, że będzie to coś w stylu 33mF/80VAle niestety, jest to jakiś OEMowy produkt i żadnych danych nie udało mi się znaleźć.
Miernika pojemności nie mam, poza tym ciężko by było znaleźć taki z odpowiednim zakresem, pomyślałem sobie "co mi tam" i zrobiłem pomiar metodą szkolną :P
Niestety, jest to jakiś wysokonapięciowy 3300uF :(
Zrobiłem to samo testowo dla Jamicona 10mF i metoda działa, wynik się zgadza. Jakby mieć multimetr z podłączeniem do kompa, taki pomiar jest dość szybki i prosty :)
Skomentuj
-
Na razie brak możliwości był na sprawdzenia, ale visaton w budzie od stx czyli około 45l i 35hz strojenia gra ciekawiej i bardziej okazale, a biorąc pod uwagę że dałem za niego 80zl to nikomu bym tego stx nie polecił. Leży od roku i nie mogę się zabrać za skrzynie, a chce mu zrobić około 100l jak producent zalecs, napędza to sub300 irka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postajak ich w Imaxie uzywaja, to musza byc dobre.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaCzym zrobione skosy ?
Skomentuj
-
tomek, pisalem ze da sie wykorzystac oryginaly!
wystarczy dolne urwane uzwojenie zlutowac i bedzie gralo
jak widac w nich rozwalaja sie cewki mechanicznie a nie pala!
wiec jak sie trafi okazja to kupowac!
niestety dolny resor juz nie jest w zbyt dobrym stanie :(
ma spekania i jest zdeforomwany
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaŻółwik: Ah faktycznie, dzięki za info.
Co z tego będzie tak w ogóle ?, a co z tego wyjdzie to się zobaczy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaPonieważ pozostał mi kiedyś wzmacniacz i aku to cos do garażu trza pyknąć
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaCo z projektem a'la visaton ?grać gra na prowizorycznej zwrotce.... obawiam się ze nie dam razy zestroić sam zwrotnicy i trzebabędzie dać komuś kumatemu
Skomentuj
Skomentuj