Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No tak!
    Tego nie zaznaczyłem
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wez jaki chcesz i jakby co to uzywaj tasmy papierowej, zeby ci fornir nie pękał/tylko taka, ktora sie dobrze klei i nie zostawia sladow kleju po sciagnieciu.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
        Wez jaki chcesz i jakby co to uzywaj tasmy papierowej, zeby ci fornir nie pękał/tylko taka, ktora sie dobrze klei i nie zostawia sladow kleju po sciagnieciu.
        Możesz powiedzieć jaka? Ostatnim razem jak kładłem fornir użyłem tej żółtej malarskiej i zostawiła mi ślady po kleju.

Skomentuj

To zmyj je..

Skomentuj

Niebieskiej
            Jest sporo droższa ale duzo lepsza
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nowe życie forniru Apricot Black :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                Nowe życie forniru Apricot Black
                Zadowolony z efektu?

U mnie w koncu dojechala mdefka i jeszcze ciepla przerznelem na dwa monitory :)

A moze jeden wrzuce do tematu forumowych projektow...

Skomentuj

I do mnie dojechało mdf ... 130kg mdf-u ;-)

Teraz jeszcze tylko zrobić 10m skosów, pozacinać na 45*, pofornirować, posklejać, sfabrykować elementy metalowe, polakierować/powoskować, poskręcać i gotowe ! ;-)

Skomentuj

To juz z górki
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      To juz z górki
                      Prawie skończone powiedział bym :P

Tak serio to same skosy zajmą mi parę dni pewnie Jak narazie 1m za mną

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Zadowolony z efektu?

Myślę, że jest dobrze :) Muszę zobaczyć jeszcze jak to będzie wyglądać pod lakierem już na gotowo. Na razie to połowa sukcesu.

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                          Możesz powiedzieć jaka? Ostatnim razem jak kładłem fornir użyłem tej żółtej malarskiej i zostawiła mi ślady po kleju.
                          http://flugger.pl/Farby/Materiay_och...M%20TAPE).aspx Używam najszerszego Fluggera. Jest nie do porównania z polską taśmą do kupienia w netto, lidlu itp/ nazwy nie będę wypisywał :)/ ale taka najtańsza w ogóle się nie trzyma... nawet na malowanych ścianach. Raz kupiłem taką gdzieś w promocji w sklepie budowlanym, żeby mieć na wszelki wypadek w pracy. Jak kumpel ją ode mnie wziął to następnego dnia aż prawie płakał, co to za g...wno bylo :cool:. i ile czasu zmarnował próbując ja przykleić.

Kiedyś też mialem ten problem, że po odklejeniu nie szło usunąć śladów, bo klej sie (prawdopodobnie) rozpuścił. Nie szło tych śladów zedrzeć ani papierem ściernym ani rozpuszczalnikami. Na szczęście lakier przyciemnił fornir i jest to niewidoczne.
                          Last edited by ruffpl; 19.05.2015, 18:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                            Prawie skończone powiedział bym :P

Tak serio to same skosy zajmą mi parę dni pewnie Jak narazie 1m za mną
                            Jak robisz te skosy na 45 stopni mozesz napisac cos wiecej?

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                              Jak robisz te skosy na 45 stopni mozesz napisac cos wiecej?
                              Skosy nie są na 45*, a robione są frezarka na sankach z wiorowki + szlifowanie mimośrodem. Zacięcia na 45* będę robił zagłębiarką, ale dało by sie zrobic odpowiednie sanki by zrobic to frezarka.
                              Last edited by gi; 19.05.2015, 21:24.

Skomentuj

Zobaczymy co są warte te Superior'y.
                                Wczoraj zamówiłem elementy na zwrotki, dziś już były u mnie w domu.
                                Polink zawsze w fomie
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                  Nie wiele :) Wolałbym białego Mundorfa a nawet zwykłego SCRa. I szerokim łukiem omijam Audyny, nawet czerwone.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zobaczymy
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zobaczymy
                                      uslyszymy!

Skomentuj

Superiorów nie słuchałem, ale olejowe mundorfy EVO są świetne w stosunku do SCR'ów.

Skomentuj

Wczoraj zamówiłem elementy na zwrotki, dziś już były u mnie w domu.
                                          Polink zawsze w fomie
                                          To zalezy do czego je dasz i jak bardzo skomplikowana jest zwrotnica

Skomentuj

Czaruję...