Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

10mm ścianki na subie jest dla mnie całkowicie nie do przyjęcia
    Nawet jakby tam zrobic wzmocnienia co 5cm
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Nawet jakby tam zrobic wzmocnienia co 5cm
      Wtedy sztywnosc obudowy bedzie pewnie jakby była zrobiona z 36mm płyty... - racja to nie do przyjęcia, bo kto daje takie grube scianki w takim subie.

Skomentuj

to ja pisalem nie raz ze cienka scianka + wzmoacnienia daja lepszy efekt niz sama gruba scianka...
        ale ja rowniez tam bym dodal wzmocnien lub maty bitumiczne bo powierzchnia scianek duza

Skomentuj

Wszystko idzie policzyć. Pożądaną sztywność można osiągnąć na różne sposoby. Skoro pisał że raz mu się sprawdziło, to będzie git :)

Skomentuj

Informacje należy umieć filtrowac
            I wiedzieć, ktore uznać za przydatne a ktore nie

Kolejna sprawa to doświadczenie
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, to car audio, a nie salon 100m2, liczy się również waga jak i wymiary zewnętrzne... w.g. mnie osiągnąłem najlepszy kompromis z materiałów które miałem pod ręką. Nigdzie nie było mowy, że jedyny słuszny. Przez ponad rok jeździłem z podobnym subem, w innym aucie, był szerszy i miał więcej wzmocnień oraz front z mdfu również z głośnikiem 12" i spełniał swoje zadanie.

Skomentuj

Do wiadra byś go wsadził tez by spełniał

A ten twoj "sub" to jak zgrywał sie z przodem?
                Co grało na froncie?
                Szybki ten sub?
                Nie ciągnął sie z tylu?
                Na jakim radiu to grało?
                Jak czasy i ciecia ustawione?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie bez celu wspomniałem o budżecie. Chyba jednego zera więcej się tam doszukałeś.

Skomentuj

A co ma budżet do poprawności grania?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przez tego typu polemikę przestałem się tu udzielać, niestety po staremu

Skomentuj

spokojnie, to tylko lukaszowi cos odbija :p

Skomentuj

Home made prasa do hdfu

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                            Home made prasa do hdfu

Spoko! Zastanów się nad zmianą nakrętek motylkowych na tradycyjne - do normalnych możesz użyć klucza i wykorzystać "siłę" ramienia przy dokręcaniu. Obawiam się, że w palcach tych motylków aż tak nie dociągniesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                              Przez tego typu polemikę przestałem się tu udzielać, niestety po staremu

Próbuje dociec w jaki sposób oceniłeś, ze sub gra dobrze
                              Chce dowiedzieć sie na jakim poziomie spełniłeś podstawowe warunki aby to ocenić
                              Zadałem kilka prostych pytań

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              spokojnie, to tylko lukaszowi cos odbija :p

:???:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Próbuje dociec w jaki sposób oceniłeś, ze sub gra dobrze
                                Chce dowiedzieć sie na jakim poziomie spełniłeś podstawowe warunki aby to ocenić
                                Pewnie podstawowym wysoce zaawansowanym naukowym sposobem zwanym "czy podoba mi się jak to gra". Koniec końców to się liczy przecież ...

Dodajcie możliwość zaznaczenia przez modów danego tematu/postu tagiem "Ten post/temat opisuje praktyki nie zgodne ze sztuką według najlepszej wiedzy moderatorów." i będzie spokój. :)

Skomentuj

Po odsluchu przez kogos kolumn o których macie odmienne zdanie tez byś chciał wiedzieć na jakim sprzęcie towarzyszącym słuchał prawda?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przecież to ma być popierdułka za 250zł, po taności a nie sprzęt na wystawę. Trzeba się cieszyć, że gra i już . Dla mnie CA skończyło sie kiedyś na wymianie głośników i zrobieniu pasywnego suba przypiętego do tylnego kanału radia. I dałem sobie z tym spokój bo uznałem, że to jest bez sensu. Jak się jedzie to gówno słychać a jak się stoi to lepiej pójść do domu i posłuchać jak człowiek a nie robić przypał w samochodzie.

Skomentuj

Mnie leb boli jak jade autem, ktory ma system audio z niskim basem.

Skomentuj

Wrogowie Car audio
                                        Ja też tak uważam że nie warto pchać się w rozbudowę audio w samochodzie. Tym bardziej że większość drogi jadę 140km/h :)
                                        Słyszę wiatr, silnik, wydech.
                                        Ale to hobby jak każde inne dla jednego warto dla drugiego nie a poza tym jesteśmy na forum DIY gdzie każda "zła" konstrukcja od razu oberwie
                                        Ale łukasz siedzi w tym biznesie i dla niego to niezgodne ze sztuką więc podważa zasadność takiej decyzji :).
                                        Ja też wolałbym zrobić z grubszej płyty dla wewnętrznego spokoju
                                        Każdy robi jak uważa :) Może lepiej pewnych rzeczy nie pokazywać jak np takiego suba albo że używasz kostek elektrycznych w zwrotnicy
                                        Last edited by Rfck; 27.04.2015, 15:05.

Skomentuj

Kiedyś widzialem takie bez wzmocnień:) http://diyaudio.pl/showthread.php/16...l=1#post408584

Skomentuj

Czaruję...
                                          X