Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paweł
    Po takim wygłuszeniu samochód robi się dużo cięższy? Ile mniej więcej "przytyło"?
    Spotkaliście się z sytuacją, że jakieś maty odkleiły się, z powodu nagrzania karoserii w upalne dni? Bo np. na czarnym lakierze, czasami można jajecznicę usmażyć :)
    Last edited by Trol.; 03.05.2015, 18:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
      Paweł
      Po takim wygłuszeniu samochód robi się dużo cięższy? Ile mniej więcej "przytyło"?
      czemu kazdy sie tylko tym przejmuje?
      zaloze sie ze kazdy z nas wozi wiecej zbednego balastu niz te matu waza!

tak, lacznie maty troche waza, ale nigdy to nie byly te stereotypowe kilogramy co urywaja drzwi!
      zobacz sobie w danych producenta ile wazy cala rolka
      wydaje mi sie ze to nie jest nawet 10kg

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
      Spotkaliście się z sytuacją, że jakieś maty odkleiły się, z powodu nagrzania karoserii w upalne dni? Bo np. na czarnym lakierze, czasami można jajecznicę usmażyć
      tak, ale byly to tak rozne przypadki i maty ze nadal nie wiem co bylo faktyczna przyczyna. czy mata, czy zle jej przyklejenie

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
      To chyba nie w Polsce bo u nas nie ma bitych
      oni maja warsztat - chyba wiedza co przywiezli :p

Skomentuj

Jak dobrze polozysz i odtluscisz blachę to sie nie odklei
        Nam nie nigdy nic nie odkleilo
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No właśnie tutaj trzeba robić porządnie jak z malowaniem. Przygotowanie powierzchni to najważniejsza rzecz. Starannie odtłuścić, dobrze wycisnąć maty i nie spadną

Skomentuj

W Bydzi w sklepie z podłogami znalazłem wosk Osmo.
            Były puszki 0,75L ale ja chciałem mniejszą, tak tylko na próbę.
            Pogadałem z gościem i odsprzedał mi puszeczkę 125ml (którą miał jako próbnik) za 25zł :)

Skomentuj

Uzywam tego samego, jest wporzo.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Były puszki 0,75L ale ja chciałem mniejszą, tak tylko na próbę.
                Pogadałem z gościem i odsprzedał mi puszeczkę 125ml
                Kiedyś takie małe opakowania były w ciągłej sprzedaży, szkoda że teraz trudno je spotkać. Muszę potwierdzić że wosk bardzo dobry, sprawdza się również w trudnych warunkach.

Skomentuj

Jak skoncze Osmo, ktore mam, to bede chcial sprobowac wosku firmy Bona. Ponoc jeszcze lepsze od Osmo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    Kiedyś takie małe opakowania były w ciągłej sprzedaży
                    Na ebayu są , to chyba w Polsce jest problem

Skomentuj

prac ciąg dalszy

W trakcie robót nastąpiły małe zmiany :flapper:. Obudowy miałem zrobione prawie na gotowo, tyle że klejone na 90stopni. W związku z tym, że chcę je malować, wolałem zrobić to raz a dobrze. Stąd też zmiana sposoby łączenia. Wszystkie formatki cięte na 45 (50)stopni.
                      Poza tym dziecko Ravena zagrało już dłuższą chwilę temu, jestem bardzo zadowolony :).
                      Teraz tylko dokończę wklejać neodymy i daję do malowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                        W trakcie robót nastąpiły małe zmiany :flapper:. Obudowy miałem zrobione prawie na gotowo, tyle że klejone na 90stopni. W związku z tym, że chcę je malować, wolałem zrobić to raz a dobrze. Stąd też zmiana sposoby łączenia. Wszystkie formatki cięte na 45 (50)stopni.
                        Formatki cięte na 45 stopni zamawiałeś czy sam wycinałeś?

Skomentuj

Okazało się, że w rodzinie mam dobrego, dalszego, wujka stolarza :)
                          Sam bym nie dał rady wyciąć. Niestety moje zaplecze i warunki na to nie pozwalają.

Skomentuj

Wymienilem system z przodu i wstawilem suba

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                              Kiedyś takie małe opakowania były w ciągłej sprzedaży, szkoda że teraz trudno je spotkać. Muszę potwierdzić że wosk bardzo dobry, sprawdza się również w trudnych warunkach.
                              W Warszawie na Bartyckiej do dostania bez problemu, w zasadzie w dowolnym pawilonie z podłogami. Cena też w okolicach 20-30 pln za tą malutką puszeczkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta

Podziwiam ogrom prac, bo wiem ile z tym roboty

Skomentuj

Przed lakierowaniem wymień na większy BR,bo przy głośniejszym odsłuchu,ten co widać na focie,będzie furgotał.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Łukaszu,ten wysokotonowy to mały wavecor?

Skomentuj

Do soboty powinien zagrac :-) dzieki dzwiedziu za zabezpieczenia:-)

Last edited by Adam_85; 05.05.2015, 21:33.

Skomentuj

Zamieszczone przez jacky72 Zobacz posta
                                      Przed lakierowaniem wymień na większy BR,bo przy głośniejszym odsłuchu,ten co widać na focie,będzie furgotał.
                                      Na jakiej podstawie to mówisz? Osobiście nie odczułem furgotania nawet przy głośniejszym odsłuchu.

Skomentuj

Na jakiej podstawie to mówisz? Osobiście nie odczułem furgotania nawet przy głośniejszym odsłuchu.
                                        br jest ok.

Skomentuj

W trakcie robót nastąpiły małe zmiany . Obudowy miałem zrobione prawie na gotowo, tyle że klejone na 90stopni. W związku z tym, że chcę je malować, wolałem zrobić to raz a dobrze. Stąd też zmiana sposoby łączenia. Wszystkie formatki cięte na 45 (50)stopni.
                                          Poza tym dziecko Ravena zagrało już dłuższą chwilę temu, jestem bardzo zadowolony .
                                          Fajny piec, miałem kiedyś P8040 :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X