Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmm

Skomentuj

Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Skomentuj

Zgadywanki ciąg dalszy :)

Skomentuj

Przed i po nałożeniu wosku :)

Zobaczę jak to jutro będzie wyglądać i może nałożę drugą warstwę... ale w sumie mogło by tak zostać.

Skomentuj

Skarbonka?

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
              Skarbonka?
              Tak.
              Moja bratanica za kilka dni ma roczek, postanowiłem olać zabawki i zrobić coś własnoręcznie.
              Nie będzie się mogła tym pobawić, ale za to za rok czy dwa (a może i więcej), będzie można kupić za tą uzbieraną kasę coś porządnego.
              Skarbonka ma 16x16x16cm, obliczyłem że jak by wrzucać tylko piątki, to przy pełnej skarbonce (jak by się ładnie ułożyły), będzie 4.800zł :thumbsup:

Wtedy dopiero będzie warto tą skarbonkę rozwalić... bo to przecież drogie rzeczy są :flapper:

Skomentuj

Nie na temat...
                Jak wujek dorzuci jakieś papierowe to wyjdzie z 10.000 :cool:

Skomentuj

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Osmo jest fajne ale jedna warstwa to troche za mało. Przy drugiej jest juz bajka :)

Ale pomysł ze skarbonka fajny. Ale dziura za duża. Nożem wyjmiesz monety. Powinienes zrobić pasowaną na styk :)
                  Last edited by Przemcio; 13.05.2015, 18:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
                    Ale dziura za duża. Nożem wyjmiesz monety. Powinienes zrobić pasowaną na styk
                    Najlepiej takie zapadki wewnatrz. Cos jak zawor zwrotny

Skomentuj

Otwór jest mniejszy głębiej.
                      Jutro zrobię fotki.

Skomentuj

Zrób zaślepkę od spodu

Skomentuj

Jedna warstwa Osmo daje piekna, gladka i matowa powierzchnie. Dopiero druga nada jakis polysk jak ktos lubi, ale bez dobrego wtarcia i polerki, to nie bedzie ladnie.

Skomentuj

Jaka jest dokładna nazwa tego wosku ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                              Skarbonka?
                              Myślałem, że urna na drugą turę wyborów... :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Myślałem, że urna na drugą turę wyborów... :P
                                Też tak pomyślałem. Ale jedynie taka co by nie przyjmowała kart z głosami na Bronka...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Jedna warstwa Osmo daje piekna, gladka i matowa powierzchnie. Dopiero druga nada jakis polysk jak ktos lubi, ale bez dobrego wtarcia i polerki, to nie bedzie ladnie.
                                  Gorzej jak masz wosk mat to nie możesz polerować tego za mocno :) ja wtarłem drugą warstwę i zapolerowałem ręcznie filcem i wygląda to bardzo naturalnie tak jak chciałem, jak prawdziwe drewno które się mieni, pod lakierem jest jednolicie.
                                  Czy w dotyku po woskowaniu macie gładką powierzchnię czy czuć słoje?

Skomentuj

Matu nie uzywam, polmat Osmo 3032, ale nie sadze zeby to mialo jakies znaczenie, przy polerowaniu trzeba tylko uwazac zeby nie przegrzac wosku. Oczywiscie poleruje tylko mechanicznie. Recznie to nie polerowanie...

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                    Czy w dotyku po woskowaniu macie gładką powierzchnię czy czuć słoje?
                                    To juz zalezy od forniru. Teoretycznie kazdy da sie wyrownac papierem, ale to ryzykowne, szczegolnie przy modyfikowanym. U mnie po olejowaniu powierzchnia pod palcami jest jak szklo, ale fornir ma oczywiscie zachowane uslojenie i wglebienia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Oczywiscie poleruje tylko mechanicznie.
                                      Mimośrodem ? jaką nakładką dokładnie ?

Skomentuj

fajny pomysl z ta skarbonka
                                        ale jak juz robic takie cos na dluzej to mozna pokusic sie o lite drewno

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                          Mimośrodem ? jaką nakładką dokładnie ?
                                          Tak, mimosrodem.
                                          Co do nakladek to nie kupuje gotowych, mam arkusze filcu 4mm, ktore docinam i nimi poleruje. Tak samo zgabka do wcierania. Docinam sobie na wymiar i mocuje do filcu. Kupowanie do kazdego olejowania nowego padu z gabki i filcu to wyrzucanie kasy w bloto.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X