Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Co do tego to szczerze mówiąc jeszcze nie wiem. Zaokrąglenie pozostało po frezie, puki co dojdzie jeszcze jedna warstwa hdf i znowu frezowanie i nie wiem czy takich zaokrągleń nie zostawić bo fajnie to może wyglądać od przodu patrząc oraz jak z zewnątrz wszędzie będa zaokrąglenia.
malikowy: z ta szpachla to głupi pomysł nie jest, trochę wypełnienia i można zrobić łagodne przejście, ale roboty od pyty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaintegrujemy się :)
kilka fot jakis maly opis i gitara
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaBo to ściśle tajne przez poufneLast edited by dzwiedziu; 05.07.2015, 23:01.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaCiekawe dlaczego?
Nie wszystkim trzeba się dzielić. Nie wszystko musi się dać skopiować.
Nie ma na forum reklamy, nie ma nawet nazwy więc nie wiem w czym problem? Nawet w sieci o całym przedsięwzięciu trudno coś znaleźć. To, że są pokazane jeszcze nie złożone bebechy? To chyba nie jest zabronione na forum.
Zamieszczone przez RfckBiznes się kręci
Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać. No problem :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie na temat...Dochodzi jeszcze sporo innych kosztów. Salon bierze 1/3 z końcowej ceny. Do tego pudełka, papiery wymagane prawem itd, itp.
No i zarobić by się jeszcze chciało :)
Człowiek zaczyna liczyć i zaczyna rozumieć ceny w sklepach :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaAle oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać.
Skomentuj
-
Z mojego punktu widzenia wrzucać można jak najbardziej, ponieważ ja lubię takie rzeczy oglądać, ale po pewnym czasie odpowiedzi typu "tajne", "poufne" na względnie proste pytania na temat układu zaczynają po prostu ludzi wkurzać. Trzymajmy się pewnych zasad, że jak już coś wrzucamy to chociaż opiszmy trochę o co chodzi w danym projekcie. Przecież nikt nie każe nikomu wrzucać projekt jako publiczny i tym bardziej darmowy, ale jak już coś wrzucamy to starajmy się to opisać trochę bardziej.
Skomentuj
-
Nie na temat...Pamiętam jak ktoś mi kiedyś wypomniał, że nie patrzę na emotki na końcu zdania i źle odbieram znaczenie. Może warto spojrzeć, że tam jest uśmieszek.
Na forum nie będzie nic pisane bo nie chcę aby było to odbierane jako reklama. Wystarczy mi już takich akcji.
Na PW można uzyskać więcej informacji choć i tak na razie nie wiele. Jest to prototyp jednego kanału wzmacniacze w układzie mostkowym i na razie nie ma o czym więcej pisać bo są tylko PCB, trany i radiatory.
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaale po pewnym czasie odpowiedzi typu "tajne", "poufne" na względnie proste pytania na temat układu zaczynają po prostu ludzi wkurzać.
I pytanie nie było proste - była prośba o wątek a takiego nie będzie z racji "potencjalnej reklamy".Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaSwoją drogą kolejna parka (ta co zostanie dla mnie) będzie na:
http://www.audioexcite.com/?page_id=59Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaFajny ale dodał bym pułapkę na wysoki za L-Pad-em.
Szeregowo 100uh + 1.2uF + 3.3 do 4.7om
Z opcją na L-pad +2dB
pozwoli to nieco zlikwidować dziurę na 6k i jednocześnie wyrównać podbicie na wysokich które słychać. Przy l-pad trzeba obniżyć poziom całych wysokich aby to zamaskować. To mi nie pasowało osobiście.
Wstyd przyznać, ale do tej pory nie sprawdziłem tej pułapki :blushing:
Najwyższa pora, może ktoś mi jednak podpowiedzieć jakie najlepiej kupić elementy na to (cała reszta zwrotki jest na jantzenach) ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPolemizowałbym z tym stwierdzeniem. Na razie to się kładzie grubą kasiurę i mnóstwo czasu. Życzę każdemu żeby zobaczył jak to wygląda od drugiej strony - ile jest opłat. Dla przykładu - aby wprowadzić na rynek DACa z USB tak jak USB.org przykazało wiąże się to wydaniem ponad 5000 dolarów, nie licząc badań na EMC i znak CE (kolejne parę tysięcy złotych). Do tego dochodzi jeszcze prawie 180 euro rocznie na certyfikat potwierdzający dla sterowników.
Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać. No problem.
Tak na poważnie to jeśli ktoś wrzuca fotkę i nie podaje niczego to odbierane będzie to negatywnie bo nie wiadomo co o tym myśleć. Osobiście wolę jak ktoś otwarcie napisze że będzie to produkt komercyjny itd. rozumiem jednak że forum diyaudio nie akceptuje reklamy, dlatego uważam że wrzucanie zdjęcia bez opisu ( nie chodzi o schematy, układy itd.) wywołuje niezadowolenie, domysły, zarzuty itd. Myślę że opis co to jest i z czego nie jest żadną reklamą i powinien się znaleźć jeśli ktoś zapyta
Podobna akcja była z bingantem który nie chciał pokazać fotek produkcyjnych tylko gotowe piękne fotografie jak do albumu, chciałbym tylko zaznaczyć iż to forum DIY, stąd nie dziwne że ludzie się o takie rzeczy oburzają.Last edited by Rfck; 06.07.2015, 14:05.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaPodobna akcja była z bingantem który nie chciał pokazać fotek produkcyjnych tylko gotowe piękne fotografie jak do albumu...
Rozmawiałem z Nim i wiem o co chodzi.
Niedługo sam zacznę stosować takie praktyki z powodu jednego z zielonych.
Efekt będzie ten sam, im mniej pokażesz tym mniej negatywów otrzymasz.
Się klei...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMnie to akurat nie dziwi.
Rozmawiałem z Nim i wiem o co chodzi.
Niedługo sam zacznę stosować takie praktyki z powodu jednego z zielonych.
Efekt będzie ten sam, im mniej pokażesz tym mniej negatywów otrzymasz.
Negatywów ? za co ? Jeśli coś zrobiłeś to pokazujesz i uzasadniasz dlaczego tak zrobiłeś a nie inaczej.
Jeśli efekt finalny jest dobry to nie ma znaczenia jaką drogą do tego doszedłeś.
Jeśli ktoś krytykuje czyjąś pracę to powinien uzasadnić dlaczego oraz z jakiego powodu Twój sposób jest zły skoro osiągnąłeś zadowalający finalny efekt. Jak ktoś nie ma na to argumentów to najzwyczajniej chce się doj**ć i należy go zignorować.
Ja wszystko co pokazuję potrafię "obronić" i nie pokazuje niczego co mi nie wyszło tak jak chciałem a jeśli już to wspomnę o tym.
To jest forum DIY, jesteśmy amatorami i większość nie posiada specjalistycznych urządzeń.Last edited by Rfck; 06.07.2015, 15:37.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJa wszystko co pokazuję potrafię "obronić" i nie pokazuje niczego co mi nie wyszło tak jak chciałem a jeśli już to wspomnę o tym.
To jest forum DIY, jesteśmy amatorami i większość nie posiada specjalistycznych urządzeń.
Fakt, że poziom "produktów" niektórych kolegów mnie onieśmiela. Na dokładkę, zbieranie jobów za niedoróbki nie jest zbyt przyjemne. Ale może i w moim przypadku czas się przełamać. Chociaż tak znowu wiele nie mam do pokazania :)
Tak czy siak, Marian przynajmniej pokazuje co robi. I chwała mu za to nawet jeśli czasem to półki :)
Skomentuj
Skomentuj