Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    kolumny na poleczce pod sufitem - stara szkola
    innej opcji nie było, jak to mówią, klasyka rządzi :)
    Last edited by dragon; 05.07.2015, 09:57.

Skomentuj

integrujemy się :)

Skomentuj

@dragon
        fajny stoliczek ale, na froncie masz zaokrąglenia zrobione, a wewnątrz kąt prosty. Będziesz jakieś listewki do tego robił czy szpachlą chcesz to wypełnić i później papierem dotrzeć pod profil zaokrąglony?

Skomentuj

Pewnie przytnie na rowno nozykiem, czy cos w ten desen.

Skomentuj

Co do tego to szczerze mówiąc jeszcze nie wiem. Zaokrąglenie pozostało po frezie, puki co dojdzie jeszcze jedna warstwa hdf i znowu frezowanie i nie wiem czy takich zaokrągleń nie zostawić bo fajnie to może wyglądać od przodu patrząc oraz jak z zewnątrz wszędzie będa zaokrąglenia.

malikowy: z ta szpachla to głupi pomysł nie jest, trochę wypełnienia i można zrobić łagodne przejście, ale roboty od pyty.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              integrujemy się :)

A mógłbyś zrobić swoj wątek z tymi wynalazkami ? Widać ze cos tworzysz ale ja na przykład nie mam pojecia co kilka fot jakis maly opis i gitara

Skomentuj

Bo to ściśle tajne przez poufne :) Ale jak dobrze pójdzie to na Audioshow posłuchać będzie można :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Bo to ściśle tajne przez poufne
                  Ciekawe dlaczego?
                  Last edited by dzwiedziu; 05.07.2015, 23:01.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                    Ciekawe dlaczego?
                    Bo to potencjalnie projekt komercyjny. Autorska koncepcja Ravena. Z moimi dodatkami.
                    Nie wszystkim trzeba się dzielić. Nie wszystko musi się dać skopiować.
                    Nie ma na forum reklamy, nie ma nawet nazwy więc nie wiem w czym problem? Nawet w sieci o całym przedsięwzięciu trudno coś znaleźć. To, że są pokazane jeszcze nie złożone bebechy? To chyba nie jest zabronione na forum.

Zamieszczone przez Rfck
                    Biznes się kręci
                    Polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Na razie to się kładzie grubą kasiurę i mnóstwo czasu. Życzę każdemu żeby zobaczył jak to wygląda od drugiej strony - ile jest opłat. Dla przykładu - aby wprowadzić na rynek DACa z USB tak jak USB.org przykazało wiąże się to wydaniem ponad 5000 dolarów, nie licząc badań na EMC i znak CE (kolejne parę tysięcy złotych). Do tego dochodzi jeszcze prawie 180 euro rocznie na certyfikat potwierdzający dla sterowników.

Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać. No problem :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                      a potem zdziwienie dlaczego podstawowy słaby dac znanej firmy w sumie za kilka set złotych kosztuje kilka tysięcy
                      I tu jest odpowiedz
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Dochodzi jeszcze sporo innych kosztów. Salon bierze 1/3 z końcowej ceny. Do tego pudełka, papiery wymagane prawem itd, itp.
                        No i zarobić by się jeszcze chciało :)

Człowiek zaczyna liczyć i zaczyna rozumieć ceny w sklepach :)

Skomentuj

Nie na temat...
                          Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać.
                          Wrzucajcie, nie będzie wtedy nudno na forum.

Skomentuj

Z mojego punktu widzenia wrzucać można jak najbardziej, ponieważ ja lubię takie rzeczy oglądać, ale po pewnym czasie odpowiedzi typu "tajne", "poufne" na względnie proste pytania na temat układu zaczynają po prostu ludzi wkurzać. Trzymajmy się pewnych zasad, że jak już coś wrzucamy to chociaż opiszmy trochę o co chodzi w danym projekcie. Przecież nikt nie każe nikomu wrzucać projekt jako publiczny i tym bardziej darmowy, ale jak już coś wrzucamy to starajmy się to opisać trochę bardziej.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Pamiętam jak ktoś mi kiedyś wypomniał, że nie patrzę na emotki na końcu zdania i źle odbieram znaczenie. Może warto spojrzeć, że tam jest uśmieszek.
                              Na forum nie będzie nic pisane bo nie chcę aby było to odbierane jako reklama. Wystarczy mi już takich akcji.
                              Na PW można uzyskać więcej informacji choć i tak na razie nie wiele. Jest to prototyp jednego kanału wzmacniacze w układzie mostkowym i na razie nie ma o czym więcej pisać bo są tylko PCB, trany i radiatory.

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                              ale po pewnym czasie odpowiedzi typu "tajne", "poufne" na względnie proste pytania na temat układu zaczynają po prostu ludzi wkurzać.
                              Odpowiedziałem tak pierwszy raz, bardzie w formie żartu ale widzę, że niektórzy poczuli się bardzo urażeni.
                              I pytanie nie było proste - była prośba o wątek a takiego nie będzie z racji "potencjalnej reklamy".

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                Swoją drogą kolejna parka (ta co zostanie dla mnie) będzie na:
                                http://www.audioexcite.com/?page_id=59
                                Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                Fajny ale dodał bym pułapkę na wysoki za L-Pad-em.
                                Szeregowo 100uh + 1.2uF + 3.3 do 4.7om
                                Z opcją na L-pad +2dB
                                pozwoli to nieco zlikwidować dziurę na 6k i jednocześnie wyrównać podbicie na wysokich które słychać. Przy l-pad trzeba obniżyć poziom całych wysokich aby to zamaskować. To mi nie pasowało osobiście.
                                Pobawię się w archeologa

Wstyd przyznać, ale do tej pory nie sprawdziłem tej pułapki :blushing:

Najwyższa pora, może ktoś mi jednak podpowiedzieć jakie najlepiej kupić elementy na to (cała reszta zwrotki jest na jantzenach) ?

Skomentuj

Polemizowałbym z tym stwierdzeniem. Na razie to się kładzie grubą kasiurę i mnóstwo czasu. Życzę każdemu żeby zobaczył jak to wygląda od drugiej strony - ile jest opłat. Dla przykładu - aby wprowadzić na rynek DACa z USB tak jak USB.org przykazało wiąże się to wydaniem ponad 5000 dolarów, nie licząc badań na EMC i znak CE (kolejne parę tysięcy złotych). Do tego dochodzi jeszcze prawie 180 euro rocznie na certyfikat potwierdzający dla sterowników.

Ale oczywiście jeśli komuś przeszkadzają czasami wrzucone zdjęcia to możemy ich nie wrzucać. No problem
                                  Zdaję sobie sprawę z kosztów, zawsze możesz kupić naklejki z certyfikatem CE z chin i tam w ogóle przenieść produkcję bo taniej .
                                  Tak na poważnie to jeśli ktoś wrzuca fotkę i nie podaje niczego to odbierane będzie to negatywnie bo nie wiadomo co o tym myśleć. Osobiście wolę jak ktoś otwarcie napisze że będzie to produkt komercyjny itd. rozumiem jednak że forum diyaudio nie akceptuje reklamy, dlatego uważam że wrzucanie zdjęcia bez opisu ( nie chodzi o schematy, układy itd.) wywołuje niezadowolenie, domysły, zarzuty itd. Myślę że opis co to jest i z czego nie jest żadną reklamą i powinien się znaleźć jeśli ktoś zapyta

Podobna akcja była z bingantem który nie chciał pokazać fotek produkcyjnych tylko gotowe piękne fotografie jak do albumu, chciałbym tylko zaznaczyć iż to forum DIY, stąd nie dziwne że ludzie się o takie rzeczy oburzają.
                                  Last edited by Rfck; 06.07.2015, 14:05.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                    Podobna akcja była z bingantem który nie chciał pokazać fotek produkcyjnych tylko gotowe piękne fotografie jak do albumu...
                                    Mnie to akurat nie dziwi.
                                    Rozmawiałem z Nim i wiem o co chodzi.

Niedługo sam zacznę stosować takie praktyki z powodu jednego z zielonych.
                                    Efekt będzie ten sam, im mniej pokażesz tym mniej negatywów otrzymasz.

Się klei...

Skomentuj

Zacznij to moze w koncu pokaza sie gotowe rzeczy a nie zdjecia forniru, kleju i braku opisu do czego to bedzie uzyte. Mniej spamu dla userow i wiecej finalnych konstrukcji. Same pozytywy marian :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Mnie to akurat nie dziwi.
                                        Rozmawiałem z Nim i wiem o co chodzi.

Niedługo sam zacznę stosować takie praktyki z powodu jednego z zielonych.
                                        Efekt będzie ten sam, im mniej pokażesz tym mniej negatywów otrzymasz.
                                        Ja nie wiem bo nie napisał na forum, a teraz nie udziela się.
                                        Negatywów ? za co ? Jeśli coś zrobiłeś to pokazujesz i uzasadniasz dlaczego tak zrobiłeś a nie inaczej.
                                        Jeśli efekt finalny jest dobry to nie ma znaczenia jaką drogą do tego doszedłeś.
                                        Jeśli ktoś krytykuje czyjąś pracę to powinien uzasadnić dlaczego oraz z jakiego powodu Twój sposób jest zły skoro osiągnąłeś zadowalający finalny efekt. Jak ktoś nie ma na to argumentów to najzwyczajniej chce się doj**ć i należy go zignorować.
                                        Ja wszystko co pokazuję potrafię "obronić" i nie pokazuje niczego co mi nie wyszło tak jak chciałem a jeśli już to wspomnę o tym.
                                        To jest forum DIY, jesteśmy amatorami i większość nie posiada specjalistycznych urządzeń.
                                        Last edited by Rfck; 06.07.2015, 15:37.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                          Ja wszystko co pokazuję potrafię "obronić" i nie pokazuje niczego co mi nie wyszło tak jak chciałem a jeśli już to wspomnę o tym.
                                          To jest forum DIY, jesteśmy amatorami i większość nie posiada specjalistycznych urządzeń.
                                          Mi sporo rzeczy wychodzi nie tak jak chciałem, ale takie życie. Ani nie mam zaplecza, ani tyle czasu ile bym chciał, ani umiejętności, ani kasy. Ale każdy orze jak może, chwalcie się, pokazujcie, to faktycznie forum diy.
                                          Fakt, że poziom "produktów" niektórych kolegów mnie onieśmiela. Na dokładkę, zbieranie jobów za niedoróbki nie jest zbyt przyjemne. Ale może i w moim przypadku czas się przełamać. Chociaż tak znowu wiele nie mam do pokazania :)
                                          Tak czy siak, Marian przynajmniej pokazuje co robi. I chwała mu za to nawet jeśli czasem to półki :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X