Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ulan66 Zobacz posta
    Jaka wysokość i głębokość skrzynki?
    24x110x55 cm

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Poopowiadaj coś o graniu tej zabawki
    Jeszcze nie gra, wczoraj dojechała a jestem zajęty budową dyfuzorów binarnych na ściany :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak się wszyscy chwalą.. to i ja

Trafo 610W 2x44,5V do BG9
      Programator USBasp, w końcu sobie Pre zaktualizuję
      Części do modyfikacji BG9 pod wyższe napięcie
      Kilka elementów do zasilacza Taza
      Elementy do softstartu Taza
      Trochę dystansów to sobie na razie to na płycie jakiejś zmontuję żeby już luzem się nie walało
      I tyle jak na razie, będzie co dłubać :)

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
        Jak się wszyscy chwalą.. to i ja

Trafo 610W 2x44,5V do BG9
        Programator USBasp, w końcu sobie Pre zaktualizuję
        Części do modyfikacji BG9 pod wyższe napięcie
        Kilka elementów do zasilacza Taza
        Elementy do softstartu Taza
        Trochę dystansów to sobie na razie to na płycie jakiejś zmontuję żeby już luzem się nie walało
        I tyle jak na razie, będzie co dłubać :)
        Skąd ja znam takie gromadzenie części, trafo znajomo wygląda. Też mam podobne ale do iampa

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
          Też mam podobne ale do iampa
          +1 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            2 sztuki na stronę już wystarczają :) Coś takiego składam dla siebie :) 2 TIWy 200 z obud, SB Satori 13 cm i berylowy Illuminator:) ]
            Znając moje podejście do niskich częstotliwości, to choć jeszcze nie słuchałem TIW-a to podejrzewam że jak pojawi się u mnie drugi to jako atrapa :)

Skomentuj

Co 2 tiwy to nie jeden :)

Skomentuj

Zabawa :)

Skomentuj

Hhahahaha. Mistrz
                  Bierz na to EKO dotację i zacznij produkować. :cool:

Skomentuj

Bocian kiedyś myślał o takim czymś.
                    Teraz pytanie, ile kasy jest potrzebne aby kupić tyle ogniw?

Skomentuj

Jeszcze nie gra, wczoraj dojechała a jestem zajęty budową dyfuzorów binarnych na ściany

Wersja beta wisi już na ścianie :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wersja beta wisi już na ścianie
                        Fajne. Coś więcej o tym możesz napisać, tzn na jakie f ma działać i gdzie jest umiejscowione względem słuchacza ?

Tak swoją to możesz rzucić jakimś linkiem do wytłumaczenia jak to działa ?

Skomentuj

http://www.google.com/patents/US5817992

Skomentuj

Niedzielne frezowanie pod lamelki:

Skomentuj

Wersja beta wisi już na ścianie
                              Co to za materiał ? Z daleka wygląda jakby to mogło gipsowe być. Dziurki wierciłeś sam czy jakieś CNC ?
                              Coś podobnego było u mnie na uczelni na dwóch aulach i trzeba powiedzieć, że akustycznie były jednymi z lepszych.

Skomentuj

Jeśli o ogniwa chodzi to nadają się tylko do zabawy Są okrutnie kruche łamliwe i w ogóle delikatne. Do ładowania małego akumulatora czy do układów elektronicznych - ok, ale raczej nic po za tym. Ogniw jest 40, podłączone do akumulatora 1Ah i w letnim słoneczku maksymalnie uzyskałem na nich 120mA przy 14V. Więcej nie dają rady. Bez obciążenia w ładny dzień jest 21V ale co z tego skoro jest to dla naszych celów bezużyteczne Tak btw. tweeter to samochodowy noname, ale gra na tyle dobrze (poziom tańszego PCXa), że głośniki zostały pomierzone i w środku siedzi pierwszy rząd :p Jak najbardziej umilający czas gadżet wykonany w celach eksperymentalno-rekreacyjnych :)

Skomentuj

Pierwsze podejście do likwidacji problemu z portem szczelinowym zakończone mizernymi efektami:

Najwyraźniej gąbka piramidkowa, którą akurat miałem, nie do końca sprawdza się w tym przypadku. Trochę się to wyrównało ale do akceptowalnego poziomu raczej jeszcze daleka droga. Trzeba poszukać trochę filcu i sprawdzić ponownie.

Skomentuj

Wszyscy coś tworzą to i ja coś skleję.
                                    Subek do autka na MDS08

Skomentuj

[QUOTE=Jacek Zieliński;464707]Pierwsze podejście do likwidacji problemu z portem szczelinowym zakończone mizernymi efektami:
                                      spróbuj skrócic port i..lub umieścic go w tylnej ściance lub skierowac w dół

Skomentuj

Było :

to czas testować nowe :

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Na tego DAC'a będzie jakieś zbiorowe zamówienie?
                                          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Czaruję...