Zamieszczone przez Pawel074
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
-
Nie na temat...Mój pre leży i czeka na chwilę czasu. Poza tym chwilowo mam za dużo sprzętu na płycie z MDF'u żeby jeszcze pre tak robić
Lecz doczeka się obudowy, może już niedługo :)Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaNa drugą wersję prawdopodobnie będzie zamówienie. W danej chwili było kilka błędów w pierwszej wersji oraz brak wejść SPDIF. W drugiej wersji będzie zarówno SPDIF jak i USB z Amanero.
Wiadomo, że takie rzeczy trzeba testować i dopiero potem wyjść z projektem do skopiowania :)
Skomentuj
-
Dawno nic nie wrzucałem ;p
ale dzisiaj przeczytałem w którymś wątku, że Taza mobilizują zdjęcia z jego projektów ;p
więc na zdjęciu jego zasilacz... trafko pod iampa i mniejsze pod preampa Taz + .3lite :)
no i szpilki scana - trzeba czymś zastąpić wysłużone seasy ;p .... czekam jeszcze na satori ..w pozniejszym terminie zdecyduję czy bedzie 2,5 drogi na satori 16cm czy 2 dorogi na 18cm illuminatorze.
miał byc zamiast szpilki tytanowy audax ...ale jednak zdecydowałem się na szpilke
niestety cierpie na całkowity brak czasu i pewnie jeszcze długo to potrwa hehe
Skomentuj
-
Pawel074 na DACa ze zdjęć Szastala nie będzie ZZ. Zawiera kilka błędów, które trzeba usunąć :)
Holgin a kto Ci każe wlutować stopień wyjściowy i zasilanie do niego? Zrobisz sobie inny stopień wyjściowy i pospinasz wszystko kabelkami.
ampli LPF który użyłem jest najbardziej rozbudową wersją z datasheeta. Pozostałe dwa stopnie wyjściowe są znacznie uproszczone. Wyjście analogowe z AK jest różnicowe. W mojej opinii grzechem zaniechania byłoby nie wykorzystać tego faktu :) Desymetryzator na samym końcu można pominąć i go nie lutować. W łatwy sposób można zrobić wyjście XLR jak ktoś takowe potrzebuje.
Trochu zaskakują mnie Wasze pytania. Nie mieliście w rękach tego urządzenia, przypuszczam, że nie słyszeliście jak AK4490 gra w jakiejkolwiek aplikacji a już chcecie kombinować.
Nie na temat...Nie widzę sensu w chowaniu różnych układów po szafach czy szufladach. To nie jest DIY tylko zbieractwo czy jak kto woli kolekcjonowanie :) Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Nie na temat...staram sie nie trzymac w szafach ;p ... najzwyczajniej nie mam czasu niektórych rzeczy poskładać w grającą całość w sensownym czasie ... bo jak juz jestem w domu i mam czas.... to często wolę z dzieckiem się pobawić... a to po prostu gadzety do których zawsze bede miał sentyment. Choć postanowiłem, że jeżeli nie poskładam tego w całość do konca roku to po prostu to komuś zlecę by nie leżało. Co do DIY, nie uważam się za DIYowca akurat w "branży audio" bo niestety nie mam na to czasu.
Skomentuj
-
Od dziś mam tak, zanim będzie docelowa obudowa to jeszcze druga taka płyta powstanie na sam zasilacz, trafo i BG9 z radiatorami. A potem będę się zastanawiał jak to zmieścić i do czego jak już będzie grało.
Zasilacz Taza "ztuningowany" na wyższe napięcie.
Płytki BG9 też już prawie gotowe, brakuje blaszek na wsuwki i radiatorów.
No i teraz pora na trawienie softstartu Taza do kompletu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tazampli LPF który użyłem jest najbardziej rozbudową wersją z datasheeta. Pozostałe dwa stopnie wyjściowe są znacznie uproszczone. Wyjście analogowe z AK jest różnicowe. W mojej opinii grzechem zaniechania byłoby nie wykorzystać tego faktu :) Desymetryzator na samym końcu można pominąć i go nie lutować. W łatwy sposób można zrobić wyjście XLR jak ktoś takowe potrzebuje.
Trochu zaskakują mnie Wasze pytania. Nie mieliście w rękach tego urządzenia, przypuszczam, że nie słyszeliście jak AK4490 gra w jakiejkolwiek aplikacji a już chcecie kombinować.
Co planujecie na kość SPDIF->I2S?Last edited by ampli; 24.11.2015, 18:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaCo planujecie na kość SPDIF->I2S?
Skomentuj
-
Poza nieco inaczej zrealizowanym PLL mają coś, co za nimi bardziej przemawia niż za CS8416?
Tego łobuza na razie używam, ale myślałem nad bardziej zwartym DACiem, aktualny miał być do eksperymentów i wszystko jest na osobnych PCB, no i fajnie, bo zmiana którejkolwiek kostki pociąga za sobą tylko zrobienie małego PCB, no ale jak wiadomo kabelki lubią siać i jednocześnie zbierać syf, także kusi to na jednym PCB upchać.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Powieszenie go dłuższym bokiem w poziomie, dałoby szanse pokryć pierwsze odbicie z obydwu kolumn...
Ps. panele prezentują się świetnie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaWM8804 lub WM8805 - ten drugi jak chcesz więcej wejść
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez bartolo Zobacz postaDlaczego w taki sposób umieściłeś ten panel?
Powieszenie go dłuższym bokiem w poziomie, dałoby szanse pokryć pierwsze odbicie z obydwu kolumn...
Ps. panele prezentują się świetnie
Jeszcze je wykończę i nawet nie będzie widać, że są to dyfuzory akustyczne :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaUważajcie, coś dziwnego dzieje z tymi kośćmi, w Farnellu oba mają status "wycofane z magazynu".
Tak teraz Cirrus robi to samo z ofertą Wolfsona którego nie dawno kupił .
Chociaż na stronie Cirrus-a żadnego info nie ma .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postai ob zbierają pierwsze odbicie od ścian
Poziome umieszczenie ustrojów na bocznych ścianach pozwala złapać odbicia z obydwu kolumn.
Choć z drugiej strony przy odpowiednim ustawieniu, to obydwie kolumny można by złapać jednym panelem.
Skomentuj
Skomentuj