Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Było tak :

Jest tak :

:(

Skomentuj

Nie na temat...
      niestety, tak wyciętą płytę i to jeszcze wiórówkę trzeba przenosić jak jajko :(

Skomentuj

Następnym razem "zabezpiecz" te najcieńsze miejsce wikolem (wikol na palec i powciskaj go od strony cięcia).

Skomentuj

Zapomniałem się i wziąłem płytę tylko za przód :/

Skomentuj

W takich momentach nie wkurza strata wartościowa za materiał ale czas poświęcony na zrobienie frezów :)

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                W takich momentach nie wkurza strata wartościowa za materiał ale czas poświęcony na zrobienie frezów
                Materiał jest nie istotny ale czas stracony właśnie wkurza .
                Miałem jutro mierzyć :/

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  Materiał jest nie istotny ale czas stracony właśnie wkurza .
                  Trza bylo nie dusic grosza i kupic kawalek sklejki :P A tak to teraz stracisz czas i swoja prace.

Skomentuj

Jak by była to bym wziął .
                    U mnie w stolarni jest tylko wiórowa 18mm i tylko laminowana ( za to kolorów mają do wyboru wpizdu :) )

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                      Co to za linie?
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                        Co to za linie?
                        No nie mów, że nie poznajesz swojego projektu

Skomentuj

Wprowadzasz jakieś modyfikacje? 8935 będzie na dole czy 8945/8948
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

8948a dobre opinie ma wiec trzeba wyprobowac. Tylko poczekam sobie pewnie do stycznia na te glosniki bo lipa z dostepnoscia.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                              Tylko poczekam sobie pewnie do stycznia na te glosniki bo lipa z dostepnoscia.
                              A to niby gdzie?
                              W LS?
                              Od ręki mają: http://loudspeakershop.eu/usher-audi...68.html?page=2

Skomentuj

No nie ma właśnie. Jak do koszyka wrzucisz to się pokazują 3 gwiazdki i opis że brak.
                                Z resztą mailowałem już z nimi i potwierdzili dostawę na styczeń.

Skomentuj

Ciekawostka:
                                  własnie mierzyłem między innymi bliźniacze konstrukcje:
                                  RS28F-8 i T9950 zgadnijcie który jest który . Dokładniejsze pomiary wykazują już więcej różnic między konstrukcjami.
                                  ale pewnie brzmienie juz zupelnie inne?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    ale pewnie brzmienie juz zupelnie inne?
                                    - Brzmienie raczej bardzo zbliżone ale nie identyczne ... głośniki mają bliźniaczą budowę ... chyba dokładnie te same membrany .. a już na pewno cały wygląd z zewnątrz poza siatką nawet opakowania są identyczne. Można przyjąć żartobliwie że RS28A-4 to aluminiowy Uscher :)

Co zaskakuje mają dokładnie identyczną efektywność przy różnych impedancjach. Pomiary są robione w dokładnie tych samych warunkach jeden po drugim. Pozostałe pomiary wskazywałyby jednak na drobne zmiany w napędzie i zawieszeniu ( w Daytonach jest chyba nieco sztywniejsze ). Nie rozbierałem głośników nie wiem jakie zmiany w środku. Zgadniesz który jest który na FR ?

Gdyby nie impedancja można by było je spokojnie zamiennie stosować :)
                                    Last edited by Zap Projekt; 28.11.2015, 22:42.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Pewnie oba z jednej fabryki.
                                      Last edited by Marios; 29.11.2015, 19:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz posta
                                        Pewnie oba z jednej fabryki.
                                        Tak, ten tweeter Daytona jest wyprodukowany przez Ushera. Zaph chyba ma takie info na swojej stronie, a oprócz tego gdzieś na jakimś amerykańskim forum też natknąłem się na taką informację.
                                        RS28F-8 i T9950 zgadnijcie który jest który
                                        Stawiałbym, że Dayton to czarny a Usher czerwony.

Skomentuj

Po długim czasie kolumny wróciły z malowania. Wszystko pięknie, poza wpadką z zaszpachlowaniem otworów po neodymach. Wujek zapomniał, i pomyślał, że tak ma być :/. Planuję w otwory wkleić coś małego okrągłego, co będzie jednocześnie robiło za dystans. W tygodniu postaram się zapakować co trzeba, i zrobić foty w lepszym świetle.:cool:

Tak miało być:

Tak jest:

Tutaj namiastka projektu obudów: :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X