Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Te srebrne to metalowce SBacoustic ?

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
      Te srebrne to metalowce SBacoustic ?
      Tak, 17 stki :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak się spisują w tandemie ?

Skomentuj

Nie wiem, wczoraj założone, dziś pomierzone :) W tym tygodniu do nich nie usiądę, może w przyszłym cos napiszę. Wg producenta potrzebują dużego litrażu co jest ich wadą.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja myślałem ze to seasy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Ja myślałem ze to seasy
              one mają czarny korektor fazowy to by widać bylo :)

Skomentuj

http://audiotransducers.com/pl/15-16...-h1480-08.html
                Gdzie? :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

gdzie ta komora?
                  i tak z ciekawosci - ile wolaja za godzine? dlugie kolejki?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Gdzie?
                    A pardon, zapomniałem o tych. Z metalem i seasem od razu mi się L18 kojarzy.

Skomentuj

Dzisiaj przyszły, akurat bardzo dobrze się złożyło. Nie wiadomo, który wybrać do projektu, więc są dwie parki. Niestety nie posłucham. W sobotę pojadą razem z kolegą raven1985 wraz z innymi głośnikami :) Może wreszcie ruszy się ten końcowy projekt.

Skomentuj

A ja pokroje sobie chłodzenie do wzmaka i zbuduje obudowe :)

Skomentuj

Kawał radiatora widać

Skomentuj

To się trocha nakroisz, żeberka są poziomo...

Skomentuj

Ja oatatnio wyżynarką kroiłem. Jeszcze jakiś twardy stop. W poprzek żeberek nowym brzeszczotem, godzina dydolenia, ręka mnie 2 dni bolała

Skomentuj

W praktycznie każdej hurtowni z metalami mają piłę taśmową, 2 minuty pracy, cena ok 1-2zł za cięcie
                                Ja bynajmniej tak tnę, cięcie jest idealne, równe i bez zadziorów.

Pozdrawiam :)

Skomentuj

Po wielu perypetiach w końcu skończyłem konwerter z separacją USB oraz zasilaczem liniowym, obudowa Hammond, panel frontowy i tylny cięte wodą, napisy na przodzie zrobione laserem :) Jako konwerter WaveIO, zasilacz z separacją USB mojego autorstwa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                    Mam i ja!
                                    Gram i ja :-)

Granie na wysokim poziomie.
                                    Podziękowania autorom (na pcb widać) :-)
                                    Last edited by dzwiedziu; 05.11.2015, 22:38.

Skomentuj

Panowie - porównywał to ktoś z PCM1702/04?
                                      Strasznie mnie to interesuje bo mam teraz AK4490 (ale w prostej postaci z diyinkh) i szukam czegoś z większą ilością detali.
                                      Czegoś o poziom lepszego..

Drogo taka konstrukcja wychodzi? - amanero mam :)

Skomentuj

Musisz kostek poszukać
                                        Najlepiej stary sprzet gdzie takie kostki siedzą
                                        Tanio nie bedzie bo to jedne z lepszych

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                        Po wielu perypetiach w końcu skończyłem konwerter z separacją USB oraz zasilaczem liniowym, obudowa Hammond, panel frontowy i tylny cięte wodą, napisy na przodzie zrobione laserem Jako konwerter WaveIO, zasilacz z separacją USB mojego autorstwa
                                        Pierwsze i podstawowe pytanie: Gdzie jest fundament dobrego sprzętu czyli porządne zasilanie? Konwerterek pełną jakość pokazuje na porządnym zasilaczu stabilizowanym. Bez niego można uznać, ze tracisz conajmniej 30 % jakości. Pamiętaj, ze cały układ jest dość czuły i nie można szaleć z napięciem zasilania. Przekroczenie powyżej 0,5V moze go uszkodzić.
                                        Kolejna rzecz to ilozowanie sygnału. Ewidentnie słychać, ze transformatory separujace dźwięk bardzo go degradują, przestrzeń i dynamika bardzo tracą na wartości, góra nie jest taka przejrzysta a bas muli. Konwerter najlepiej oddaje swoje możliwości gdy podajemy czysty, nie filtrowany, nie izolowany sygnał.
                                        Po co Ci separacja i izolacja sygnału? Jeśli masz problemy z sygnałem USB lub SPDiF to je zlikwiduj a nie "czyść" półśrodkami.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz

wiem, że to starsze kostki i wiem w jakich starszych sprzętach to wychodziło, z tym iż nikt nigdy jednoznacznie nie powiedział - to jest lepsze to gorsze. Dla mnie np 4490 > ES9018 ale pcm nie słyszałem - a samego CD nie chcę kupować, bo słucham z kompa muzykę..
                                          Chyba że jednak opłaca się kupić CD'ka i spróbować starej maszyny z nadal tętniącym życiem sercem?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X