Te srebrne to metalowce SBacoustic ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaTe srebrne to metalowce SBacoustic ?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie wiem, wczoraj założone, dziś pomierzone :) W tym tygodniu do nich nie usiądę, może w przyszłym cos napiszę. Wg producenta potrzebują dużego litrażu co jest ich wadą.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJa myślałem ze to seasy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaGdzie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaMam i ja!
Granie na wysokim poziomie.
Podziękowania autorom (na pcb widać) :-)Last edited by dzwiedziu; 05.11.2015, 22:38.
Skomentuj
-
Musisz kostek poszukać
Najlepiej stary sprzet gdzie takie kostki siedzą
Tanio nie bedzie bo to jedne z lepszych
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPo wielu perypetiach w końcu skończyłem konwerter z separacją USB oraz zasilaczem liniowym, obudowa Hammond, panel frontowy i tylny cięte wodą, napisy na przodzie zrobione laserem Jako konwerter WaveIO, zasilacz z separacją USB mojego autorstwa
Kolejna rzecz to ilozowanie sygnału. Ewidentnie słychać, ze transformatory separujace dźwięk bardzo go degradują, przestrzeń i dynamika bardzo tracą na wartości, góra nie jest taka przejrzysta a bas muli. Konwerter najlepiej oddaje swoje możliwości gdy podajemy czysty, nie filtrowany, nie izolowany sygnał.
Po co Ci separacja i izolacja sygnału? Jeśli masz problemy z sygnałem USB lub SPDiF to je zlikwiduj a nie "czyść" półśrodkami.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
lklukasz
wiem, że to starsze kostki i wiem w jakich starszych sprzętach to wychodziło, z tym iż nikt nigdy jednoznacznie nie powiedział - to jest lepsze to gorsze. Dla mnie np 4490 > ES9018 ale pcm nie słyszałem - a samego CD nie chcę kupować, bo słucham z kompa muzykę..
Chyba że jednak opłaca się kupić CD'ka i spróbować starej maszyny z nadal tętniącym życiem sercem?
Skomentuj
Skomentuj