Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaNie wiedziałem że te głośniki potrafią tak zejść :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postatrzeba bedzie odeslac do producenta.
Co do obudowy. Daj wecej gabki, i ladnie ja zamocuj, np na klej termotopliwy.
Skomentuj
-
Testów z wygłuszeniem jeszcze nie robiłem bo szykuje mi się remont w pokoju i jego akustyka ulegnie zmianie, a co z tym idzie potem znowu będę musiał się z tym bawić. Póki co te zejście jest takie troszkę twarde ale nie zdążyłem zweryfikować czego to jest wina.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Obydwa kupione jako "dawca obudowy" do klona accu.
Jak na złość trochę działają, tzn szampański jest prawie sprawny dlatego będę podejmował próbę jego naprawy. Czarny ma wymontowaną płytkę z selektorem wejść i potencjometrem cyfrowym oraz brakuje jednej płytki, której funkcji jeszcze nie szukałem.
Szkoda będzie rozbebeszać, bo końcówka wygląda na sprawną, sterowanie działa, wyświetla literki nawet znajduje stacje radiowe.
Będę prawdopodobnie chciał wykorzystać oryginalne sterowanie i tuner radiowy.
Opcją jest napisanie softu na uC, który będzie interpretował ramkę danych wysyłaną przez główny procek do sterowania PGA + przekaźnikami.
Skomentuj
-
Powoli koniec z zestawem dla ojca, miałem przerobić to co było dostępne na zestaw bardziej "cywilizowany" za jak najmniejszą kwotę.
Było to coś takiego, stara unitra z LW800 i jakiś GDW. Lw pełnym pasmem a GDW za jednym konsensatorem.. brzmienie tragedia zwłaszcza że wysokie były uszkodzone mechanicznie.
Po zmianach wsadzona vifa d27, GDN 11/35/5 i nieszczęsny LW, w tę samą obudowe po przeróbkach. Udało się całość sensownie zgrać i brzmi przyjemnie, chociaż były spore problemy bo umiejscowienie kolumn do dobrych nie należy. Odsłuchy a potem malowanie. Koszt zmian 240zł
Powoli kończę z stolikiem rtv. Zostało doklejenie na przodzie i tyle kolejnej płyty oraz frezy pozostałe.
No i czeka materiał na 4x15"
Skomentuj
Skomentuj