Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    Konfiguracji było wiele ale to gra chyba najsensownie, może coś pomodzę jeszcze.
    a czy jest cos w tej konfiguracji co ci nie pasuje?

Skomentuj

Tak jak wspomniałem, brzmieniowo jest to najlepszy wariant. zwrotnicy nie ma co za bardzo rozbudowywać bo to budżetowy projekt. Trochę dziwne, bo podział wyszedł całkiem wysoko, nie wiem dlaczego ale przy dwóch wooferach łatwiej było wytłumić dzwona na 5k tych głośników. Poniżej imp

Skomentuj

A ja się bawię....

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nareszcie coś dla mnie :)
          Tak trzymać
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Już nie mogłem patrzeć jak u brata tweetery latają ja kablach :)
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Tyły do kina.

Skomentuj

Marian, jak kleisz to czym dociskasz?

Panowie od budowy słupków: Jeśli robimy taki słupek i nakładamy na niego rajtuza i włókno,to trzeba cały słupek zarajtuzować, pożywicować i poszpachlować ?

Skomentuj

Tylko w miejscu gdzie dokładasz element
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    Panowie od budowy słupków: Jeśli robimy taki słupek i nakładamy na niego rajtuza i włókno,to trzeba cały słupek zarajtuzować, pożywicować i poszpachlować ?
                    masz tutorial na glownej
                    oklejenie calego slupka ma sens - nie bedzie widocznych linii jak cos peknie
                    ale komu sie to chce robic? :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                      Marian, jak kleisz to czym dociskasz?
                      Do dociskania elementów mam ściski, a do dociskania całości (np. HDF-u) używam czegokolwiek ciężkiego.
                      W planach mam zrobienie prasy z użyciem lewarków.

Skomentuj

Ja zrobiłem taką :) :

Skomentuj

Ja mam podobną jak Ruffpl tylko, że wykorzystuje ją do dociskania przy klejeniu longboardów ze sklejki brzozowej 3x4mm daje bez problemu wygiąć jak trzeba i skleić więc polecam.
                          Nada się nie tylko do forniru ale i ogólnie zamiast ścisków przy klejeniu skrzynek, tanie i proste rozwiązanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            masz tutorial na glownej
                            oklejenie calego slupka ma sens - nie bedzie widocznych linii jak cos peknie
                            ale komu sie to chce robic? :p

W przypadku lakierowanie slupkow moze miec to znaczenie
                            W przypadku materiału żadnego bo nawet jak pęknie to i tak nie bedzie nic widać

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                            Ja zrobiłem taką :) :

Widze resztkę szafki z ikea
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Ale widzę że Soudal + Heinz to najlepsza mieszanka do klejenia :thumbup:

Skomentuj

Ja zrobiłem to z ceownika a i tak przy mocnym ściskaniu potrafi się wygiąć.

Skomentuj

Marios

Zeby ci sie ten ceownik tak nie wyginal to trzeba bylo go dac ''pionowo'' a nie na plasko --> ma znacznie wieksza wytrzymalosc na zginanie i wieksza sztywnosc.

Pozdr
                                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

No tak, nie spodziewałem się tego powiem szczerze. Przy najbliższym fornirowaniu może przerobię to na wariant pionowy 😉

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                      Zeby ci sie ten ceownik tak nie wyginal to trzeba bylo go dac ''pionowo'' a nie na plasko --> ma znacznie wieksza wytrzymalosc na zginanie i wieksza sztywnosc.

Pozdr
                                      ale tylko wtedy, gdy nie ma możliwości przesuwania się ceownika na boki - musi być unieruchomiony. Przy takim zastosowaniu jak u Mariosa wydaję mi się, że tak jest o.k.

Skomentuj

Stawiaj tak jak mówi Borys. Wystarczy spojrzeć w tablice. Ix i Iy znacznie się różnią. Uzyskasz kilkukrotnie mniejsze ugięcie.

Skomentuj

Wspawaj płaskownik tworząc rurę prostokątną to zdecydowanie pomoże.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X