Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak wygląda zwrotka na ta chwilę.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Zająłbym się jeszcze tym lekkim pikiem powyżej 5kHz
    Na niskim?

Skomentuj

Po wykresie nie widać ze to 2,5 drogi
      Moze na tej 0,5 drogi jest jakis problem
      Pokaz wszystkie wykresy i spróbuj zrobic 2 drogi a potem dołożyć dopiero ta 0,5
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Niezgranie fazowe głośników.

Skomentuj

Dół na wykresie to jest te 1,5 drogi czyli cała sekcja niskotonowa, tak jak na schemacie. Problem w mierzeniu wooferów odzielnie polega na tym, że całkiem inaczej zachowuje się dzwon tego głośnika na ok. 6khz.

- - - - - aktualizacja - - - - -

wygląda to mnie więcej tak:

Skomentuj

To masz odpowiedz na swoje pytanie :)
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Subik się robi:

Skomentuj

Jednak szczelina?

Skomentuj

To chyba komora na panel, bo jak na szczelinę to za duża względem długości i bez prześwitu do komory głośnika.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamknięta

Skomentuj

Rzeczywiście, nie zauważyłem :) Dobra robota.

Skomentuj

Na to jeszcze pójdzie MDF 10mm i HDF, więc będzie sztywna i ciężka :)

Obudowę testową z wioru 18mm bez wzmocnień chciało rozerwać

Skomentuj

Panowie(chyba mogę zaryzykować), posiadam monitory tannoy eaton, mają swoje lata, dziś postanowiłem w nich podłubać, konkretnie chciałem pomierzyć parametry TS. Odlutowałem przewody i niechcący delikatnie dotknąłem przewodów łączących konektory z cewką, który jest w czarnym oplocie, który jest przyklejony do membrany i gdzieś w miejscu klejenia przewody przechodzą przez membranę na drugą stronę. Chciałem zmierzyć rezystancję, niestety głośnik stracił gdzieś połączenie.... linka łączy się z konektorami bo to widać. Jakieś rady, pozytywne słowa (że nic nie spieprzyłem)... Aha kable połączeniowe i terminale były kombinowane przez kogoś i musiałem chwilę pogrzać terminale lutownicą, bo dureń pozakręcał przewody na terminalu przed lutowaniem. Idę się napić, bo to w tym momencie mi zostało. Do jutra.

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo Zobacz posta
                            Jakieś rady, pozytywne słowa
                            Pewnie :)
                            Powodzenia w naprawie
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo Zobacz posta
                              Odlutowałem przewody i niechcący delikatnie dotknąłem przewodów łączących konektory z cewką, który jest w czarnym oplocie, który jest przyklejony do membrany i gdzieś w miejscu klejenia przewody przechodzą przez membranę na drugą stronę. Chciałem zmierzyć rezystancję, niestety głośnik stracił gdzieś połączenie.... linka łączy się z konektorami bo to widać. Jakieś rady, pozytywne słowa (że nic nie spieprzyłem)...
                              Możesz napisać jaśniej?
                              Czym dotknąłeś? lutownicą?
                              Jak podłączysz pod wzmacniacz to głośnik nie gra?

Skomentuj

Sterownik z pilota VU metrów :) regulacja wzmocnienia + sygnalizacja LED, regulowane płynnie podświetlenie, wyłączanie.

Skomentuj

Nowe życie paczki od lusziego w toku :thumbsup:

Skomentuj

Dobre. Co będzie połysk czy mat?

Skomentuj

Półmat :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Subik się robi:

Na jakim głośniku będzie ten sub, na RSS315HF-4?

Skomentuj

Zamieszczone przez dario67 Zobacz posta
                                          Na jakim głośniku będzie ten sub
                                          Usher 1003SUB.
                                          http://loudspeakershop.eu/glosnik-us...ub-p-2427.html
                                          Pierwszy "właściciel" w Polsce poza Loudspeakershop, może nawet w Europie :) (ale tu niech charLeS się wypowie dokładnie)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X