Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Komputerowy też można przerobić, tylko te najgorsze no name mają mniejszy "potencjał", ale po przewinięciu trafa da się moc sensowną uzyskać.

Z TV pewnie lepsza, ale komputerowe są najbardziej dostępne.

Mam fajny projekt do odpalenia na IR2110 i SG3525, części w zasadzie kupione (poza rdzeniami), ale nie chcę mi się PCB odbijać, bo te duże spod żelazka jakoś słabo mi wychodzą.

Skomentuj

Tutaj trafka po przewinięciu:

Główne napięcie+do pre

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
      Wez wstaw jakis wątek kto ciekawy to poczyta, ja na pewno [emoji14] taki zasilacz to z pierwszego lepszego bedzie sie nadawal czy jakas selekcja?
      Raczej będzie nadawała się każda przetworka, z możliwie dużym rdzeniem, oczywiście zależnie do potrzeb.

Z tego co mi świerszcze piszczą dj zibi miał coś ogarniać.. w 2013r.

Sam o niej za dużo nie wiem, ale jeszcze więcej przede mną i jak tylko będę coś o niej wiedział więcej to założę temat

A te atxowe zasilacza są mocno nie wymiarowe, samemu zrobić SMPS to trzeba choćby nawet oscyloskop, przerobić jest łatwiej.
      Last edited by SowaZ; 09.08.2015, 23:09.

Skomentuj

Ooo w oscyloskop juz sie zaopatrzylem, a nawet nie mialem czasu ani okazji go użyć...
        Apex projektowal jakis prosty SMPS, i ktos jeszcze ale blisko 1kW...

Skomentuj

Zajrzyj na diysmps.com, tam niektórzy próbują robić nawet TIGi na przetworkach Jak masz oscylo to raczej nic Ci na przeszkodzie nie stoii

Skomentuj

SowaZ
            SMPS tez juz robilem ale narazie polecial w odstawke.

Bardzo prosty na sterowniczku ir23cos tam. Zabezpieczenie zwarciowe na przekladniku pradowym i malym triaku (pozniej robilem testy z tranzystorkiem), sprawnosc byla super. Teraz pewnie robil bym cos 1kW bo koszta duzo wieksze nie sa. Rdzenie ETD firmy TDK mozna kupic bardzo tanio razem z karkasami w UK.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Borys w jakim programie projektujesz płytki i jaką techniką przenosisz wzory ścieżek na laminat?

Skomentuj

Eagle + termotransfer :)
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ternotransfer z folii czy papieru kredowanego?

Skomentuj

Papier kredowany. Błyszczący. Gramatura 80-120

Skomentuj

Da się w Eagle ustawić język polski?

Skomentuj

Nie.

Skomentuj

Lepszy jest angielski. Można się więcej nauczyć.

Skomentuj

To co ciężkie już jest, no może oprócz obudowy :)
                            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                            Grado SR125i

Skomentuj

Jaki wymiar maja radiatory ??

Skomentuj

190,5 x 100 x 50 mm, profil A6023/10.
                                Grado SR125i

Skomentuj

Kupiłeś już anodowane, czy gdzieś dawałeś do zakładu? Mam takie w BG9 i bardzo chętnie bym je na czarno walnął... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                                    Kupiłeś już anodowane, czy gdzieś dawałeś do zakładu? Mam takie w BG9 i bardzo chętnie bym je na czarno walnął... :)
                                    W piekarzu kupiłem anodowane.
                                    Grado SR125i

Skomentuj

A możesz napisać ile sobie policzyli za taki radiator? Nie mogę znaleźć na stronce.

Skomentuj

Po 45 zł/sztuka płaciłem, link http://www.piekarz.pl/pl/?item=46047
                                        Grado SR125i

Skomentuj

Cholera , przeczytałem "w piekarzu kupiłem anodowanie" myślałem, ze tylko je tam anodowałeś To przez tą temperaturę...

Ktoś się orientuje ile np kosztuje anodowanie forntu 25x10cm i 5mm grubości?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X