Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja sobie poprzednio wymyśliłem wycieraczki i już mi się opatrzyły i znudziły :) Następny będzie bez. Obyś tak nie miał z wyświetlaczem. Ale. W większości tych kitów jest chyba zapamiętywana głośność, nie uratuje cie przed odpaleniem na maxa.

Skomentuj

No nie uratuje ale mam kilka sekund kiedy pokazywana jest głośność zanim uruchomi się dźwięk dzięki opóźnieniu załączania kolumn. Na amplitunerze zawsze dzięki temu mi się udaje ściszyć zanim kolumny zaczną grać, więc i tu pomoże.
      Wycieraczki to nie dla mnie, nie wiem co w nich ludzie widzą. W pierwszym wzmacniaczu nie mam nawet pokrętła głośności, jedynie szpara z ledami do sygnalizacji włączenia i wejścia.

Skończę BG9 to zastąpi Uniampa w salonie, a Uni pójdzie jako drugi wzmacniacz obok zestawu 5.1 do mnie do zasilania Totem Mite (zaraz będzie gadanie że coś innego ale podobają mi się te kolumienki, MAŁE przede wszystkim i całkiem nieźle grają)

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
        nie jest źle tylko do następnego wzmacniacza koniecznie wymyśliłem sobie wyświetlacz na froncie więc to odpada. W razie czego mam sterownik Irka ale brak wyświetlacza i hałas silniczka od potka przy regulacji głośności jest czasem "przeraźliwie" uprzykrzający jak ktoś zostawi wzmacniacz prawie na maks, a ja o 22 go odpalam
        Ktoś tu sprzedaje ten forumowy: http://allegro.pl/show_item.php?item=5728591688 (Przedwzmacniacz (preamp), selektor na PGA2320)

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
          Ktoś tu sprzedaje ten forumowy: http://allegro.pl/show_item.php?item=5728591688 (Przedwzmacniacz (preamp), selektor na PGA2320)
          Kupiony, dzięki, bardzo dobra cena zakładając że wszystko działa :)

Skomentuj

:)

Poradnik może mi się uda wstawić w weekend. Zmian nie ma w porównaniu do ECC82.
            Last edited by gavron04; 14.10.2015, 23:49.
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ładnie. A był już A9?
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Jest wszystko. Tylko czasu nie ma.. :) Za 2tyg będzie luźniej i czas na porównania.

Skomentuj

Pierwsze PCB diy :)

Skomentuj

Nieźle, jakbyś miał chwilę to chętnie poczytam o wierceniu - czy rzeczywiście jest tak czasochłonne, i o zużyciu wierteł. Ja chyba będę używał jak najwięcej elementów SMD. Planujesz zabezpieczanie płytki (cynowanie, soldermaska)?

Skomentuj

Wiercenie nie jest wcale takie czasochłonne, jeśli ma się dobre narzędzia. U mnie przy Dremelu 3000 z wałkiem giętkim to zaledwie sprawa paru-parunastu minut. Używam do tego wierteł Proxxona ze stali wolframowo-wanadowej. Co do ich zużycia - gdyby kumple mi ich nie połamali przy robieniu projektu na studia, cały czas prawdopodobnie ciągnąłbym na pierwszym
                      Last edited by Piter93; 16.10.2015, 01:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez Piter93 Zobacz posta
                        Wiercenie nie jest wcale takie czasochłonne, jeśli ma się dobre narzędzia. U mnie przy Dremelu 3000 z wałkiem giętkim to zaledwie sprawa paru-parunastu minut. Używam do tego wierteł Proxxona ze stali wolframowo-wanadowej. Co do ich zużycia - gdyby kumple mi ich nie połamali przy robieniu projektu na studia, cały czas prawdopodobnie ciągnąłbym na pierwszym
                        z tymi wiertłami to dobrze że mówisz, muszę zobaczyć do mojego proxxona

Ja się bawię statywem i ibs proxxona , niema tragedii żeby to jakoś długo schodziło

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                          Pierwsze PCB diy :)
                          A przypadkiem nie trzeba tej prasowanki odbić w lustrze aby napisy po wytrawieniu były prawidłowe? Przynajmniej tak zawsze było w projektach w sieci.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                            z tymi wiertłami to dobrze że mówisz, muszę zobaczyć do mojego proxxona

Ja się bawię statywem i ibs proxxona , niema tragedii żeby to jakoś długo schodziło
                            U mnie wiertarka Velleman z ręki daje rady, wiertła łamią się raczej jak spadnie na ziemię, a nie podczas wiercenia, tylko HSS są niezbyt trwałe, trzeba często ostrzyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                              U mnie wiertarka Velleman z ręki daje rady, wiertła łamią się raczej jak spadnie na ziemię, a nie podczas wiercenia, tylko HSS są niezbyt trwałe, trzeba często ostrzyć.
                              Wierciłem i wiertarką i multiszlifierką, komfort nieporównywalny. Jeszcze jak się ma wałek giętki, to prawie żadnego ciężaru w łapie nie trzymasz, obsługa bardziej przypomina stawianie kropek długopisem - docisk, puszczasz; docisk, puszczasz. Chwila i jest Z tępieniem się wierteł HSS też nie miałem jakiegoś problemu.

Multiszlifierka to bardzo przydatna rzecz do robienia takich drobnych zabiegów. Poza wierceniem laminatów, można też je z łatwością ciąć, jeśli ma się odpowiednie tarcze. Nawet do przeróbek wszelkiej maści obudów elektronicznych, nawet tych "ameliniowych"

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
                                Pierwsze PCB diy
                                Na strefach(polygonach, wylewkach) zastosowalbym inne pady, bo tutaj cyna sie bedzie dosc mocno rozlewac.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                  A przypadkiem nie trzeba tej prasowanki odbić w lustrze aby napisy po wytrawieniu były prawidłowe? Przynajmniej tak zawsze było w projektach w sieci.
                                  Mozecie to potwierdzić. Wg tego schematu jest. Na pewno jest ok.
                                  http://bas.elitesecurity.org/DOGC-H%20layout.gif
                                  Last edited by jamess8; 16.10.2015, 18:23.

Skomentuj

z napisów można wywnioskować iż nie zrobiłeś odbicia lustrzanego i masz płytkę w negatywie. teraz albo montujesz scalaki po stronie druku albo niestety trawisz nową płytkę....

Skomentuj

tak jak mówią koledzy wyżej. nie zrobiłeś lustrzanego odbicia przy wydruku i masz źle wykonaną płytkę.

Skomentuj

Tam jest zdjecie prototypu slabszej wersji i wg tego mam ok zrobione...

- - - - - aktualizacja - - - - -

A chyba jednak macie racje :d

Skomentuj

Kolego.. Popatrz tutaj > http://bas.elitesecurity.org/DOGC-H%20layout.gif na LF411. Od strony elementów (od góry jak patrzysz na scalaki) ten układ jest po prawej stronie. U Ciebie po lewej.. Zaufaj :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X