czemu? przeciez niema robic frezow na przykrycie calego glosnika tylo zamaskowanie ksztatu kosza. tonsilowskie pierscienie giete maja chyba niecale 2mm i sie dobrze sprawdzaja
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S.czemu? przeciez niema robic frezow na przykrycie calego glosnika tylo zamaskowanie ksztatu kosza. tonsilowskie pierscienie giete maja chyba niecale 2mm i sie dobrze sprawdzaja
Skomentuj
-
www.krajobraz.cba.pl/DSC01201.JPG
Heh skończone zrobione okropnie, kanty są krzywe oklejone byle jak na odwal na oko ale gra :mrgreen: obudowa zamknięta 8l ale będzie b-r bo wytrzymałość mocowa tego głośnika nie powala... wysokotonówka też narazie wstawiona żeby coś grało będzie PJ zwrotki narazie nie ma tylko kondensator na górę. Pod względem akustycznym nie ma się do czego przyczepić bo obudowa uszczelniopna sylikonem z płyty wiurowej 20mm sztywna, wytłumiona, ale estetyka heh no niestety płyty były tak do dupy że nie chciało nam się już bawić w szlifowanie i szpachlowanie...
Jeśli link nie działa trzeba wkleić do przeglądarki.
Skomentuj
-
Przyjechały dziś 2 pierwsze kep`y :-) Oczywiście nie obeszło się od profesjonalnego odłuchu free-air no i porównaniu do starych tonsilli... Te maluchy monacora (tonsil ma prawie tej samej powierzchni membranę tylko spory kosz sprawia wrażenie "dużego głośnika") zrobiły na mnie baaardzo miłe wrażenie. Już nie mogę się doczekać odpalenia całego kompletu :)
Skomentuj
-
A co z nauką? Odpoczynkiem? Rozumiem ferie, wakacje ( sam się w wakacje będę brał za podłogówki ) No ale w takie normalne dni :P No chyba, że po 10 minut dziennie, przykleić kolejną ściankę
Oczywiście jakieś dłubanie typu budowa wzmacniacza to nie jest taka straszna, bo można sobie w domu przy biureczku lutować, ale poniewierka po garażach przy takiej pogodzie jest okropna
Skomentuj
-
jest takie stare chinskie powiedzenie... "jak niemasz czasu to znajdz sobie inne zajecie" (czy jakos tak)
tak wiec jak mam sie uczyc to zrobie cokolwiek byle sie nie uczyc :twisted:
ja robie wlasnie w pokoju i dlatego moge poswiecic wolna godzinke (przy sklejaniu to jest po pare minut co jakis czas) na zabawe. gorzej jest z fornirowaniem, frezowaniem i lakierowaniem bo wtedy niemoze byc rodzicow zeby wlasnie nie narzekali.
gdybym mial cos takiego jak ferie lub wakacje i w dodatku miejsce do pracowania to kolumny bym zrobil w 2 dni a nie w min 2 tygodnie...
co do studiowania to faktycznie sa luzy. uczyc sie trzeba tylko na matme i na laborki robic sprawozdania
Skomentuj
-
A ile macie lat? Bo ja np. chodzę do 2 liceum i mam co robić :P Właśnie się zabieram za naukę :P
No ale w sumie jak się ma narzędzia, plan, a niektórzy jeszcze idealnie powycinane płyty mdf to można robić kolumienki jak kanapeczki :P Jakby się wszystko miało, to, gdyby nie schnięcie klejów itp. to kolumny w 1 dzień by powstawały
Skomentuj
Skomentuj