Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bardzo nieakustyczne miejsce wybrałeś na te kolumny (pierwsze foto) nie myślałeś o jakiś podstawkach pod nie ?

Skomentuj

Faktycznie PJ'ka jakas kolosalna sie wydaje :razz:

Skomentuj

herminator, to teraz tylko daj fotki i opis do działu gotowych konstrukcji :smile:

Skomentuj

wygralem 4szt arnow 116 wiec sie pobawie tez :P herminator, wrzuc prosze zwrotke jaka masz

Skomentuj

Zeby nie było ze nic nie robie :razz:

Stworzyłem nie do konca audiofilski kabelek do pc :razz:

Na dole takie porównanie do kabelka RCA za 5 pln :razz:

Skomentuj

pizdzik, mogłeś chociaż dać RCA i jacka pozłacanego...

Skomentuj

Wiem :razz: ale cały kabel kosztował mnie 8 pln a poztym tak za 3-4 dni daje go bratu [a no audiofilem nie jest-mu starcza mini wierza z polomarketu]. Ale juz słychac ruznice! Bass jest troche głembszy i jest go wiecej, ogólnie mini wieza gra o 1/5 głosniej :grin: w porównianiu do kabelków za 5 zl :lol:

[ Dodano: 2008-06-06, 20:24 ]
                Widze ze "otwieram" i "zamykam" poprzedniom strone :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                  nice :smile: PJ wydaje się strasznie duży ale s pymie efekt fajny. Jak to gra?
                  Da się tego słuchać, najmocniejsza strona są chyba średnie. Wokale nautralne, gorzej jest z dołem jest go poprostu za mało ale mam nadzieje, ze ciut sie poprawi po dodaniu BR.

Zamieszczone przez adambb
                  bardzo nieakustyczne miejsce wybrałeś na te kolumny (pierwsze foto) nie myślałeś o jakiś podstawkach pod nie ?
                  To miejsce jest tymczasowe kolumienki maja grać przy kompie.

Zamieszczone przez caMaro
                  herminator, to teraz tylko daj fotki i opis do działu gotowych konstrukcji :smile:
                  Kolumienki nie są jeszcze dopieszczone, dodam jak wszystko będzie cycuś glancuś

Zamieszczone przez dolphin123
                  wygralem 4szt arnow 116 wiec sie pobawie tez :P herminator, wrzuc prosze zwrotke jaka masz
                  W tym momencie jest tylko 2u2 i tlumik 6 dB na PJ ale mam nadzieje, że niedlugo doczekamy sie zwrotnicy z prawdziwego zdarzenia :) dzięki uprzejmości "SW"[/quote]

Skomentuj

Zamieszczone przez pizdzik
                    Ale juz słychac ruznice! Bass jest troche głembszy i jest go wiecej, ogólnie mini wieza gra o 1/5 głosniej :grin:
                    jakoś nie chce mi się wierzyć. Końcówki szmatławce kabelek nie na piątaka a za dyszkę i od razu takie zmiany...

herminator, daj im się jeszcze wygrzać :wink:

Skomentuj

Hmm... :)

Skomentuj

esh0, lampa dla krzysia? :grin:

Skomentuj

No... goni mnie do roboty kurde :P

Skomentuj

krzyhoo9-a kto ci kaze wierzyc? :razz: Ja pisze jak jest [oczywiscie w-g mnie! :wink: ]....

Koniec offtopowania :razz:

Skomentuj

Ehhh krzyhoo9 niema czegos takiego jak wygrzewanie! :wink: Może wygrzewa sie jakies bardzo bardzo drogie głośniczki.

Skomentuj

Zamieszczone przez bass
                                Ehhh krzyhoo9 niema czegos takiego jak wygrzewanie! :wink: Może wygrzewa sie jakies bardzo bardzo drogie głośniczki.
                                Zmierz parametry głośnika prosto z kartonu, a takiego grającego przez jakiś czas, a potem wydawaj wnioski na temat "wygrzania". Tyczy się to każdego głośnika, bez wyjątku na firmę. Po prostu elementy muszę się rozruszać i tyle. Np. zawieszenie gumowe robi się bardziej elastyczne, a to wpływa na parametry.

Skomentuj

Jak sie siedzi w głośnikach pokroju alpierd yakuza, to faktycznie ciężko uświadczyć różnice w brzmieniu między głośnikiem wygrzanym a nie...już nie wspominając o wcześniej wspomnianej zmianie parametrów (głównie Vas i Fs), więc nie jest to jakaś "mrzonka" tylko zjawisko udowodnione i całkiem logiczne z drugiej strony :)

Skomentuj

Bosche czy naprzykład dobre firmy fi audio, re itd podają w instrukcji cos takiego zeby wygrzewac głośnik?? NIEEEEE!!! czegos takiego sie nierobi myślisz ze cos się zmieni może rezystancja cewki? Wytrzymałość temperaturowa miedzi (a w zasadzie lakieru) a może jak ją podgrzejesz? Nic się niezmieni! Podłącza sie głośnik pod mniejszą moc i coraz więcej dając i jest gitara a nie jakies 70 godzin albo więcej wygrzewania!

Skomentuj

bass, nie będę się tu jakoś wymądrzał, ale wiem po swoim subie. Gdy go zrobiłem i włączyłem pierwszy raz to grał oczywiście super, ale po kilku godzinach słuchania dawał lepszego czadu

No chyba, że to się tyczy wzmacniacza ( sub aktywny :P )

Skomentuj

ile razy sub ktory zrobilem nie chcial basem wcale grac... np 32-300.. bylem w szoku. a po dwoch godzinkach malego rozruchu dalo sie go czuc juz w aucie porzadnie

Skomentuj

Zamieszczone przez bass
                                          Bosche czy naprzykład dobre firmy fi audio, re itd podają w instrukcji cos takiego zeby wygrzewac głośnik?? NIEEEEE!!!
                                          Nie chodzi chyba o to. Wiadomo, że nikt tego nie napisze bo głośniki są do tego żeby grały i prędzej, czy później się "wygrzeją", czy ktoś będzie na to kładł nacisk, czy nie. Chodzi o to, że głośniki mają inne parametry zaraz po wyjęciu z kartonu, a inne po pograniu kilka dni-co ma znaczenie przy pomiarach. No i inaczej grają.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X