Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skomentuj

Miał ktoś z Was bliższe doświadczenia z gniazdami do maskownic? Porządne one są? Jest szansa wyrwać je z maskownicy/kolumny?

Skomentuj

kombo, pewnie zależy jakie to gniazda. Ja kiedyś używałem tych z STX'a - czyli raczej nic hi-endowego i nie zaobserwowałem żadnych problemów. Trzeba jedynie uważać, żeby takiego kołka nie złamać bo jest raczej lichy no i niestety ma ostre krawędzie (takie resztki plastiku na łączeniu dwóch form wtryskarki). A co do montażu i wypadania - wystarczy wywiercić otwór o odpowiedniej średnicy tak, aby kołek wchodził bez luzu i nic nie powinno się wyrywać (ma ząbkowanie w odpowiednim kierunku). Dla pewności zawsze możesz dodatkowo użyć kleju.

Skomentuj

W ofercie bodajże Akkusa były solidne metalowe kołki i obsady. Estetyczne, ładnie wykonane i trwałe.

Maskownice mają tą wade że po dłuższym czasie fornir pod nimi zmienia odcień.

Skomentuj

Tylko polink wchodzi w grę, bo jeszcze parę gratów muszę wziąć.

Skomentuj

a to zajęcie na dziś
              kable rca do samochodu, zasilające, głośnikowe
              i 4 torby elementów do zwrotnic do 3 drożnego systemu, który powstanie w połowie przyszłego tygodnia
              będzie pomierzony i zaprojektowany z pomocą Irka

btw: kupiłem za dużo kabla Procab15 1,5mm2 może ktoś potrzebuje?
              oddam po kosztach
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, zalezy ile jego masz i jakich kosztach

Skomentuj

scythe1123, 15m po 5,30 zapłaciłem
                  oddam po 5zł i mogę wysłać listem na mój koszt
                  mogę również pociąć na mniejsze kawałki jak ktoś jeszcze będzie chciał
                  po prostu przesadziłem z tymi kablami wczoraj
                  na kable, końcówki, wtyki, przejściówki i takie tam duperele wydałem 180zł :shock:

[ Dodano: 2010-09-24, 21:11 ]
                  a TANG BAND W3-315D nadal nie dotarły :evil:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wg, mnie głupotą jest inwestowac w przewody po 5 zl za metr do instalacji CA,zwykly OFC spokojnie by wystarczył,kable przeciez nie graja tym bardziej w samochodzie gdzie akustyka nie jest mocna strona

Skomentuj

Zamieszczone przez misiek88
                      moze i tak ale nie widze sensu inwestowac ok 3000-4000 tys na isntalcje CA gdzie sam smaochod jest niewiele wiecej warty od samej instalacji:) a
                      a to rozumiem, że wiesz czym jeździmy i ile mamy samochodów :?:
                      Zamieszczone przez misiek88
                      kabelki spokojnie mozna za 2-3 zl juz nabyc
                      u mnie tyle kosztuje vivanco nie wiadomego pochodzenia a za jamo, dls czy np procab płacę 5zł więc wolę raz zapłacić 5 i mieć z głowy problem
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Skomentuj

Skaj na froncie naciągałeś na gorąco?
                          Ładne monitorki

Skomentuj

dotyczy ca i tweeterów 1" audax

dziś z ciekawości podłączyłem w samochodzie bo moje vify są w naprawie. System aktywny, tweetery na genesisie i powiem wam teraz SZOK. Nie wygrzane, pierwsze dźwięki i banan na twarzy. Jak na 10zł to one są zajebiste. Nie jest to co prawda rewelacja ale naprawdę warto i mocno polecam. Jest to też zapewne duża zasługa genesisa, że je uspokaja i nie są ani natarczywe ani piszczące.
                            Uwaga: nie wiem jak będą grały pod innymi np ostrzejszymi wzmacniaczami.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

fronty sa malowane

Skomentuj

scythe1123 czy wymiary nie są czasem "zerżnięte" z zestawi głośnikowego Visatona BIJOU? Czyli tego na AL130 i KE25SC lub G20SC?

Skomentuj

Nie podoba mi się Bassreflex... taki jak by ktoś wyrżnął dziurę bo tak mu się podobało na dole :) z powodzeniem zmieściłby się tam szerszy lub nawet rurka

Skomentuj

Dawid-SS, w zasadzie projekt tworzył mi się w głowie, a jak zobaczyłem ten zestaw to w zasadzie było odzwierciedlenie moich myśli, pierwszą inspiracją były monitory ushera V-601 czyli prosty klocek ze ściętymi krawędziami i szczelinowym BR

jeśli chodzi o wymiary, to na pewno ma inne proporcje, bo tej skrzynki wymiary sam se wymyślałem :)

ploter, kwestia gustu, gdybym zrobił szerszy to by mi się na długość w obudowie nie zmieścił, wtedy bym musiał mieć mniejszą wysokość, a trochę się bałem że jak będzie bardziej "szczelinowy" to mi się świsty pojawią
                                    mi BR w miarę odpowiada, jest dość długi bo ma 18cm

rurka by się nie zmieściła, chyba że mała to wtedy by świsty były, przy PCV fi 46mm momentami się pojawiały, a tunel taki ma kołnierz na 7 cm a tam jest 7cm łącznie z podstawą

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                                      ploter, kwestia gustu, gdybym zrobił szerszy to by mi się na długość w obudowie nie zmieścił, wtedy bym musiał mieć mniejszą wysokość, a trochę się bałem że jak będzie bardziej "szczelinowy" to mi się świsty pojawią
                                      mi BR w miarę odpowiada, jest dość długi bo ma 18cm

rurka by się nie zmieściła, chyba że mała to wtedy by świsty były, przy PCV fi 46mm momentami się pojawiały, a tunel taki ma kołnierz na 7 cm a tam jest 7cm łącznie z podstawą
                                      No i :peace: kwestia gustu. Fajny fornirek.... orzeszek ??

Skomentuj

ploter, hamerykansky ;D

Skomentuj

Wzmacniacz wreszcie działa jak należy :)
                                          Problem jak zwykle był tam gdzie się człowiek go najmniej spodziewał... przerwany wewnątrz kabelek od masy zasilacza pomocniczego, raz stykał raz nie :)
                                          Wstępne przymiarki do obudowy:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X