Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
kombo, pewnie zależy jakie to gniazda. Ja kiedyś używałem tych z STX'a - czyli raczej nic hi-endowegoi nie zaobserwowałem żadnych problemów. Trzeba jedynie uważać, żeby takiego kołka nie złamać bo jest raczej lichy no i niestety ma ostre krawędzie (takie resztki plastiku na łączeniu dwóch form wtryskarki). A co do montażu i wypadania - wystarczy wywiercić otwór o odpowiedniej średnicy tak, aby kołek wchodził bez luzu i nic nie powinno się wyrywać (ma ząbkowanie w odpowiednim kierunku). Dla pewności zawsze możesz dodatkowo użyć kleju.
Skomentuj
-
a to zajęcie na dziś
kable rca do samochodu, zasilające, głośnikowe
i 4 torby elementów do zwrotnic do 3 drożnego systemu, który powstanie w połowie przyszłego tygodnia
będzie pomierzony i zaprojektowany z pomocą Irka
btw: kupiłem za dużo kabla Procab15 1,5mm2 może ktoś potrzebuje?
oddam po kosztachJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
scythe1123, 15m po 5,30 zapłaciłem
oddam po 5zł i mogę wysłać listem na mój koszt
mogę również pociąć na mniejsze kawałki jak ktoś jeszcze będzie chciał
po prostu przesadziłem z tymi kablami wczoraj
na kable, końcówki, wtyki, przejściówki i takie tam duperele wydałem 180zł :shock:
[ Dodano: 2010-09-24, 21:11 ]
a TANG BAND W3-315D nadal nie dotarły :evil:Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez misiek88moze i tak ale nie widze sensu inwestowac ok 3000-4000 tys na isntalcje CA gdzie sam smaochod jest niewiele wiecej warty od samej instalacji:) a
Zamieszczone przez misiek88kabelki spokojnie mozna za 2-3 zl juz nabycJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
dotyczy ca i tweeterów 1" audax
dziś z ciekawości podłączyłem w samochodzie bo moje vify są w naprawie. System aktywny, tweetery na genesisie i powiem wam teraz SZOK. Nie wygrzane, pierwsze dźwięki i banan na twarzy. Jak na 10zł to one są zajebiste. Nie jest to co prawda rewelacja ale naprawdę warto i mocno polecam. Jest to też zapewne duża zasługa genesisa, że je uspokaja i nie są ani natarczywe ani piszczące.
Uwaga: nie wiem jak będą grały pod innymi np ostrzejszymi wzmacniaczami.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Dawid-SS, w zasadzie projekt tworzył mi się w głowie, a jak zobaczyłem ten zestaw to w zasadzie było odzwierciedlenie moich myśli, pierwszą inspiracją były monitory ushera V-601 czyli prosty klocek ze ściętymi krawędziami i szczelinowym BR
jeśli chodzi o wymiary, to na pewno ma inne proporcje, bo tej skrzynki wymiary sam se wymyślałem :)
ploter, kwestia gustu, gdybym zrobił szerszy to by mi się na długość w obudowie nie zmieścił, wtedy bym musiał mieć mniejszą wysokość, a trochę się bałem że jak będzie bardziej "szczelinowy" to mi się świsty pojawią
mi BR w miarę odpowiada, jest dość długi bo ma 18cm
rurka by się nie zmieściła, chyba że mała to wtedy by świsty były, przy PCV fi 46mm momentami się pojawiały, a tunel taki ma kołnierz na 7 cma tam jest 7cm łącznie z podstawą
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123ploter, kwestia gustu, gdybym zrobił szerszy to by mi się na długość w obudowie nie zmieścił, wtedy bym musiał mieć mniejszą wysokość, a trochę się bałem że jak będzie bardziej "szczelinowy" to mi się świsty pojawią
mi BR w miarę odpowiada, jest dość długi bo ma 18cm
rurka by się nie zmieściła, chyba że mała to wtedy by świsty były, przy PCV fi 46mm momentami się pojawiały, a tunel taki ma kołnierz na 7 cm a tam jest 7cm łącznie z podstawą
Skomentuj
Skomentuj