MormoN, twierdzisz, ze przy takim duzym zamowieniu i tylu projektach ktore powstaly na forum na tym kepie nikt nie zrobil do niego dobrej zwrotnicy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
tak twierdze bo jednak wszystkie konstrukcje na kepach to dzielo na zwrotce borysa a jak dla mnie okroił nią strasznie możliwości tego głośnika.... nie wiem co miał na celu stosując ten zabieg bo nie mam pojęcia o projektowaniu zwrotnic ale
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...speak&start=25
to nie tylko moje zdanie. a takich opini jest sporo... może w porównaniu do arn`ów i zestawów tego pokroju to początkowo był przełomowy zestaw to jednak teraz jak już się nasłuchałem kilku lepszych konstrukcji twierdzę że kep`skie konstrukcje na forum są źle zbudowane... po kilku eksperymantach jestem w stanie stwierdzić że jak już mam słuchać kepa to podłączając go bez filtra....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MormoNwszystkie konstrukcje na kepach to dzielo na zwrotce borysa a jak dla mnie okroił nią strasznie możliwości tego głośnika
Zamieszczone przez MormoNpo kilku eksperymantach jestem w stanie stwierdzić że jak już mam słuchać kepa to podłączając go bez filtra....
Skomentuj
-
pharoh,
nie powinieneś tego tak dosłownie interpretować z tym słuchaniem bez filtra... chciałem podkreślić jak spartaczona jest średnica w kepie przy tej zwrotnicy.
a tak dokładnie jest pełno basu... i piski wysokotonówki... przestrzeń lepszą na starych tonsilach słyszałem... nie da sie tego tak łatwo opisać ale za dużo osób opisywało to jak głosy z za ściany...
Słuchałeś sam tego zestawu? Miałeś okazje osłuchać się z kepami ?
Skomentuj
-
Tzn? jaki jest koszt wykonania takiego cuda
nie wiem jaki koszt. kupilem gotowy od coolombo
Paweł możesz zapodać schematem i płytką?
jest gdzies na elektrodzie...
jakis koncert sie szukuje w garazu ??:>
Fajnie osmolony i odbity znaczek jakiegoś tranzystorka coś tam spalił ??
Skomentuj
-
Korzystając z okazji, że dziś dzień miałem prawie wolny od zajęć zacząłem dłubać obudowę do suba z tematu: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20964
Najdłużej zeszło wyrysowanie punktów wyznaczających obrys spodu/góry obudowy, potem wyrzynarka i blisko linii, klocek z papierem ściernym, obrysowanie wyszlifowanego kształtu na płycie mdf, ponownie wyrzynarka, frez z łożyskiem. Dalej wyciąłem ściankę przednią i tylną i jakoś to skręciłem razem. Wyciąłem też jedno wzmocnienie równoległe do frontu.
Potem, około 17:00 przypomniałem sobie że ostatni posiłek jadłem w autobusie po 10:00 i postanowiłem na dziś zakończyć struganie obudowy :smile:
Skomentuj
-
Trzeba by wymyślić jakiś dobry patent (matematyczne wyliczenie) na te "łezko-kształty" bo tak na oko to myślę ze nie za bardzo wychodzi... Bebok według mojego gustu/rozumowania stylistyki to wyszło Ci takie żelazko, też robiłem na oko i moje nazwałem - że wyszła mi donica :smile:
Bebok nie twierdzę że zrobiłeś źle czy nie ładnie!
Ciekawi mnie tylko jedno: gdzie obsadzisz/umieścisz wzmacniacz-panel do suba ? Czy to ma być pasywny sub?
[ Dodano: 2010-10-20, 11:58 ]
Edit: Dobra już doczytałem w innym temacie że elektronika ma być osobno...
Skomentuj
-
Hehe, żelazko :smile: , teraz widzę, że coś w tym jest.
Matematyki żadnej nie potrzebujesz. Wystarczą podstawy rysowania w cadzie. Rysujesz swój projekt w rzucie od góry. W menu Narzędzia jest takie coś jak Zapytania. Wybierasz pole i klikasz naroża obiektu, który chcesz zmierzyć. Wynik dostajesz w mm^2. Zamieniasz sobie na dm^2, mnożysz przez wysokość w dm i masz objętość wewnętrzną. Potem odliczasz wzmocnienia, głośnik itp.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez BebokWystarczą podstawy rysowania w cadzie. Rysujesz swój projekt w rzucie od góry. W menu Narzędzia jest takie coś jak Zapytania. Wybierasz pole i klikasz naroża obiektu, który chcesz zmierzyć. Wynik dostajesz w mm^2Przydatne przy skomplikowanych obiektach - np z dużą ilością wierzchołków albo z łukami
Skomentuj
-
Mosfet Zbiga do Wziecia jesli ktos zainteresowany :P gratis dorzucam nie dokonczony uklad zabezpieczen i nowe pudeleczko kalafoni:)
Budki do philipsow ambilite oraz misiona beda wykonane w ukladzie mtm,na misionie bedzie kond 4,7uf, ambility beda polaczone w szeregu,obudowy wykonany z plyty osb,pokryte fornirem heban(pozostalosc po poprzedniej konstrukcji) lakier hartz lack polysk,poczatkowo byly polakierowane lakierem firmy dragon ale to nie było najlepsze posuniecie,pisalem o tym w innym watku,ponadto kolumienki beda napedzane wzmacniaczem na tda2030 badz 2050 projektu mireya z dolaczona barwa oraz ukladem zasilania
Skomentuj
Skomentuj